Ремонтът на бюджета тръгна с 390 млн. лв., основно за заплати

МВР, армията и съдeбната власт ще вземат най-много пари
Обновена: 9 дек 2015 13:49 | 9 дек 2015 13:42, Веселина Йорданова
25
Ремонтът на бюджета тръгна с 390 млн. лв., основно за заплати
Снимка: Dnes.bg

Актуализацията на бюджета за 2015 година започна. Кабинетът одобри на редовно заседание днес допълнителни разходи от 387,8 млн. лева. Голяма част от сумата е разходи за заплати и обезщетения в различните ведомства.

Най-много пари ще получат Министерството на отбраната – до 57,2 млн. лв., от които 48 млн. лв. за персонал и МВР – до 180 млн. лв., от които 120 млн. лв. за персонал. В силовите ведомства, както е известно, са дължими до 20 заплати при пенсиониране, а опитът за орязването им претърпя провал след протести.
 
На Министерския съвет се падат до 2 млн. лв. за персонал, Министерството на външните работи взема до 7 млн. лв., от които 0,5 млн. лв. за персонал, Министерството на правосъдието – до 19,2 млн. лв. за персонал, Министерството на здравеопазването – до 2 млн. лв. за персонал.

До 0.4 млн. лева за персонал може да изхарчи Министерството на туризма, Министерството на земеделието и храните – до 4 млн. лв., Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията – до 1,4 млн. лв.

Националната служба за охрана получава до 3,2 млн. лв. за персонал, Омбудсманът – до 0,1 млн. лв., от тях 0,03 млн. лв. за персонал, Държавен фонд "Земеделие" – до 110,8 млн. лв., от които 0,8 млн. лв. за персонал, и Държавната агенция "Технически операции" – до 0,5 млн. лв. за персонал.

По бюджета на съдебната власт ще отидат до 26 млн. лв. за покриване очакваното неизпълнение на приходната му част за 2015 г..

Министерството на отбраната ще получи и 20 млн. лв. за погасяване на просрочени задължения за ВМА. По бюджета на Министерския съвет ще постъпят 22,9 млн. лв. за текущи и капиталови разходи, в това число изплащане на извършени строителни работи от областите Хасково и Ямбол по изграждането на оградата по българо-турската граница и за ремонт на Мулдавския манастир „Св. Петка“.

Медицинският университет в Плевен ще получи 2,5 млн. лв. за довършителни работи на учебен корпус на Факултета по фармация.
 
С постановлението се предоставят и допълнителни разходи до 84,2 млн. лв., разпределени по бюджетите на общините Велико Търново, Ново село, Кюстендил, Велинград, Нова Загора, Сливен, Ихтиман Стара Загора, Смолян и Хасково.

10,8 млн. лв. ще отидат за изграждане на инфраструктура със социално предназначение, водопроводна и пътна мрежа на територията на съответните общини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
221 преди 8 години
Знаете ли защо са толкова много парите за персонал?Защото масово се водят дела и се печелят за неизплатени заплати,нощен труд,и празнични дни.Става някой министър и си мисли ,че може да нарушава закона като не дава това дето е предвидено в закона за държавния служител.Лошото е ,че после го дават но с лихвите,а от това страдат данъкоплатците!
20
0
 
2
 
! Отговори
edin преди 8 години
Работят тези ведомства,работят!!!Пазят си работодателите!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА ЩЕ Е *** НА ТАЗИ ДЪРЖАВИЦА!НЯМА КОЙ ДА БАЧКА И ДА ИЗКАРВА ПАРИТЕ НА СТОТИЦИНЕ ХИЛЯДИ ХРАНТУТНИЦИ!ТОВА Е ИСТИНАТА!НЕ МОЖЕ НА ЕДИН РАБОТЕЩ ДА МУ ВИСЯТ ДЕСЕТ ТЪРТЕЯ НА ГЪРБА!ФАЛИТ!
18
0
 
3
 
! Отговори
Super преди 8 години
Да видим Бойко дали си държи на думата, защото преди няколко месеца каза: "КОйто иска актуализация в министерството си, да си носи оставката". Да видим мъж ли е, или просто долен и мръсен лъжец!
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България ще останат само армия, полиция и съдебна власт. Нека тогава да видим откъде ще вземат пари.
16
0
 
9
 
! Отговори
до 15 преди 8 години
Как няма да емигрират младите на никои не му се живее в РПУ България
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР, армията и съдeбната власт ще вземат най-много пари !Знаете ли кога народа ще излезе да протестира при положение ,че тези с най многото пари са готови да го смажат.
14
0
 
0
 
! Отговори
Otbivka,imaremont преди 8 години
85% sakrastenie na centralnata bulgarska administracia v ms, ns diplomaticheskie misii i prezidentstvoto.:-)Za stastlivo nastoiaste i badeste na bg narod! :-):-):-)
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Академик не знам си кой обесняваше за емигриращите българи, а тази статия много добре показва една от многото причини за емиграцията.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не забравите да планувате и 20-те заплати на служителите, че решил някой да се пенсионира и да си къпи апартамент в София.
11
0
 
12
 
! Отговори
МВР реформа преди 8 години
A МВР няма ли да ги реформират. Или ще вдигнат винетките, за да могат да закърпят бюджета?
10
0
 
10
 
! Отговори
do 4 преди 8 години
"Битовизъм, господине. Не можем нищо да направим" - Това е цитат от полицейски служител. Нашата вила я разбиваха ЧЕТИРИ ПЪТИ, докато накрая нямаше вече какво да се краде. Като я продадохме, я разбиха още ТРИ ПЪТИ при новия собственик. От там нататък вече не съм следил какво става. Ама, да. За полицията това е битовизъм. Таксиметровите измами и те, понеже и за това съм подавал сигнал. Най-голямата *** на обществото е точно в МВР и съдебната власт.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С увеличаването на минималната заплата( което е хубаво), заплатите на санитарките сгават по- големи от гези на сестрите и с 80 лв по- ниски от тези на новозавършил докторЧестито и лека служба
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-големите нищовършещи ще вземат отново най-много пари. Добре дошли в България! И на влизане да не забравите да си купите винетка, която е почти тройно по-слъпа от швейцарската изобщо по-скъпа от всяка една в Европа!
7
0
 
8
 
! Отговори
закъснял преди 8 години
Редакцията знае ли значението на думата - важно? Важно означава значимо,а не покъртително.Анкетата е посегателство към здравия разум на читателите.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато това продължава така, да се наливат най-много и основно пари в тези 3 сектора държавата нема да се оправи, а може и да изчезне!!!
5
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали знаете какво заръча Горанов - плащайте си данъците! Плащайте си и издържайте няколкостотин хиляди хрантутници на държавната трапеза.
4
4
 
33
 
! Отговори
Бай Миле преди 8 години
Що за нахалство е това милиционерите да взимат най-много пари и най-много привилегии, НЕРЕФОРМИРАНИ от Тошово време, докато целия народ изнемогва?!
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на МВР пък за какво са им пари за заплати като и без това не работят. Подавам сигнал, че са ниобрали и онзи ми вика - е аз какво да направя
2
1
 
26
 
! Отговори
ист преди 8 години
Ама съдебната власт и заплати ли ще взема.