За обединена десница мечтае Румен Христов

Реформаторът не иска "харакири" на блока
8
За обединена десница мечтае Румен Христов
Румен Христов. Снимка: архив, Булфото

За обединена десница призова реформаторът Румен Христов, който е от квотата на СДС и оглавява парламентарната земеделска комисия.

Въпреки че още не е взел решение дали ще последва примера на Гроздан Караджов, който се отказа от поста председател на транспортната комисия в НС в знак на солидарност с хвърлилия оставка правосъден министър Христо Иванов, Христов настоя за здрав разум.

Той разкритикува и Радан Кънев, който се обяви сам за опозиция.

"Като човек, участвал дълго в политическия живот на страната, мога да кажа, че емоционалните решения не са най-доброто нещо. Десницата е правила през годините няколко пъти знакови харакирита, от което не е печелила", коментира Христов.

Румен Христов припомни случая, при който десният премиер Филип Димитров поиска вот на доверие и правителството му падна, а след това "пет години България беше хвърлена на кучата".

"Така че да видим какво решение ще вземем. От 26 години демокрация 21 сме били в опозиция така и това, че ще бъдем в опозиция не е толкова страшно, но когато участваш в едно управление, имаш възможност да решиш проблемите на обществото", отсече той.

Според него формулата на Реформаторския блок е успешна, а предстоят избори за президент, така че обединението не трябва да се разделя сега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Драги ми г-н Христов, "възможност да решиш проблемите на обществото" очевидно нямате. Реалното мнозинство в парламента е ДПС,ГЕРБ,АБВ, видя се, че те решават каквото и да е, а РБ е проформа във властта, за да служи за оправдание на неуспехите и за да се прикрие връзката с ДПС. Това беше ясно още след кафето на Борисов с Местан, когато падна правителството на Орешарски, а Цветан Цветанов беше застраховката на ДПС, че ще е точно както го искат. Това е очевадно за всеки интелигентен човек !
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СДС и земеделска комисия. Малииии какво съвпадение !. Нали точно тия ***....сти унищожиха селското стопанство .
2
1
 
10
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
Обединена десница от бивши комунисти не се получава !!!
1
3
 
8
 
! Отговори
ТОЯ пък кой беше преди 8 години
Те СДСарите откакто паднаха от власт се разбягаха като ПЛЪХОВЕ. Нали келепира свърши.