ОмбудсМая тръгна на битка с монополите

Готова е да защити гражданите от издевателствата на Топлофикация
24
ОмбудсМая тръгна на битка с монополите
Снимка: архив Bulphoto

Омбудсманът Мая Манолова обяви война на монополистите и обеща да защити хората от тях.

"Безобразията на монополистите трябва да бъдат прекратени и като омбудсман ще отделя голяма част от времето си, за да защитя българските граждани от издевателствата на монополите", зарече се тя.

Съвсем скоро тя ще организира и дискусия с експерти за проблемите, които "Топлофикация" създава на потребителите си.

Още по темата

Освен това готви и законови промени, които да внесе през председателя на Народното събрание Цецка Цачева за уреждане на рибарското селище край Бургас.

На премиера Бойко Борисов пък ще предложи България да се присъедини към две европейски конвенции - едната е т.нар Истанбулска конвенция за предотвратяване на насилието над жени, а другата е за достъп до обществена информация.

Манолова готви и искане до ВАС за тълкувателно решение за това в кои случаи съдилищата имат право да броят бюлетините, защото сега практиката им е много различна.

Ще внесе и предложения за промени в Семейния кодекс, свързано с института за споделеното родителство.

Мая Манолова внесе днес в парламента предложения за свой заместник. Кандидатури й са пет и са предложени от неправителствени организации – Диана Ковачева, Деница Димитрова, Хюсеин Исмаил, Айсун Авджиев и Анжелика Цокова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Г-жо Манолова,призовавамe Ви да обърнете внимание на пенсиите на хората,внасяли 30-40 г. пенсионни осигуровки! Пример: Пенсионирах се през 2009г и пенсията ми беше доста над мин. раб. заплата,а сега е доста под нея! Така нареченото швейцарско правило явно е неприложимо у нас! Ако е толкова добро- и заплатите да се вдигат по това правило! Но както и да е! Ясно е, че трябва да се направи нещо по въпроса- осъвременяване!В Нар. събрание няма наши представители и сте длъжни да ни защитите!
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
оценка се дава след свършена работа ,а не преди да я почнала
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За месец ,два надали ще я чуем и тая,после болести,командировки и ангажименти покрай това парно още 10 год.Поне тоя месец и в плюс според хората
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото да харесвате или да мразите Майчето, тя е един от малкото хора които правят нещо в тази държава. Така че недейте я плю, а дайте подкрепа защото тези неща са важни за обикновените хора. Не ми дреме дали е комунистка или седесарка, важното е да си върши работата, защото за разлика от нея, недоразумението Пенчев с нищо не се занимаваше.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А братя Галеви?
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-жа Манолова,не се занимавайте с отминалите каузи на г-н Пенчев .Моля забележете г-н Москов и какви реформи е направил във Варна.Дано знаете за кого работите ,защото праха в очите на хората няма да е задълго.
9
0
 
17
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Не са пълни глупости.Топлофикация ми иска 1000 лв.за малко помещение на поартера в кйоето няма радиатор и не е ползвано 2 години.Та за този срок ми искат въпросната сума,без да ми дадат право на извънреден отчет за установяване на действителните показания на водомер за топла вода ,като за това време поради отсъствие никой дори не си е измил ръцете там.Заради такива безумия,не само Мая Манолова всички трябва да се вдигнем на протест срещу монополите,щом не можем да се разведем с тях.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дано, ама надали...
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Надявам се да пребори мъжки руския енергиен монопол у нас!
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако има някаква истина в това, а не само популизъм, би било добре. Наред с топлофикация, гражданите са притискани и от банки, мобилни оператори, фирми за бързи кредити и др. На гражданите се начисляват сметки, лихви и други скрити такси, след което безпардонно се изтискват със заплахи и закани. Тази практика трябва да бъде изкоренена и гражданското общество (каквото явно няма) да се вземе в ръце.
5
7
 
21
 
! Отговори
терминал 2 преди 8 години
До АнонименЕ кака ще се заяжда с банките, като тя ги бетонира с великият и закон, както и изборите. И това не е от корупция а от чиста НЕКАДЪРНОСТ, което е още по-лошо.
4
16
 
19
 
! Отговори
terminal 2 преди 8 години
Хахахаха таз кокошка що не вземе да се прибере на село в курника и да не се вясва повече. Ей това някой нито срам нито достойнство ...
3
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мая хлъзгаво избягва да се заяжда с банките. Лихви по 3-4% кога? Закон за фалит на частни лица кога? Банката да не може да променя вече сключен договор с клиент кога? Явно банковото лоби е достатъчно мощно и работи в синхрон с Мая още от първия и ден като омбустан.
2
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Топлофокация, която финансира БСП... ? Интересно, ще им резнат доходите с 1.5% с ПР цел и овации за Майчето....
1
3
 
28
 
! Отговори
ТРЕЗВОМИСЛЕЩ преди 8 години
това са пълни глупости .. нали точно топлофикация и другите монополи са касичка на родните политици ... това е държава управлявана от мафия.