Лукарски: Няма защо да бламираме правителството!

Така няма да осъществим реформите, предупреди министърът
12 дек 2015 17:06,
33
Лукарски: Няма защо да бламираме правителството!
Снимка: Архив Булфото

Аргументите за подкрепа на правителството са изключително в повече, смята министърът на икономиката и председател на СДС Божидар Лукарски.
  
"Минавайки в опозиция, реформите, за които сме обявили, че ще се борим, не мисля, че бихме могли да ги осъществим", каза той пред "Дарик радио".

"Към настоящия момент не виждам аргументи да бламираме правителството, това, което слушах, че каза и премиерът. Това ще доведе до една политическа спирала на невероятна нестабилност в един регион, в който ние се очертахме като остров на стабилността. Ще влезем в сценария "правителство на Орешарски", но в много по-дълъг период от време", посочи Лукарски.

По думите му гласуваната на второ четене конституционна норма, уреждаща квотното разпределение на членовете във ВСС и станала причина за оставката на правосъдния министър, не е "основната поанта" на правосъдната реформа.

"Не е приятно това, което се случи, но това е само част от голямото първенство, наречено реформа. Случва се да допуснеш някои загуби, но това не означава да напуснеш първенството. Независимо от юридическите тълкувания и казуистиката по въпроса, прокуратурата е само част от наказателното правораздаване", допълни Лукарски.

Според него е важно за гражданите, които участват в съдебни спорове, да е ясно, че каквито и промени да се приемат с Конституцията по отношение на ВСС, те ще влязат в сила едва след 2 години.

"Това ще окаже ли този автоматичен и бърз ефект върху правораздаването, което искат гражданите?", попита Лукарски.

Той уточни, че чуждестранните инвеститори се интересуват предимно от правораздаването в административната сфера и гражданското правораздаване. Според него промените в Конституцията са само част от съдебната реформа, а тя е свързана с много други законодателни актове.

Той даде пример със Закона за съдебната власт, Гражданскопроцесуалния кодекс, Наказателнопроцесуалния кодекс.

"Именно тези промени ще се усетят от нормалния български граждани, който в момента е страна по един съдебен спор", категоричен бе министър Лукарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фокусникът се обади
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 26. И без ДеСееБе можем да минем. И без това на избори я вземат 1-2%, я не.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има си хас.Нали за първи и последен път си министър.СДС ще надмине по простотия и БСП
21
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
И без Лукарски можем да минем. Някои хора да не си въобразяват много.
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този не е успял да напълни гърнетата със злато за толкова кратко време.
19
2
 
22
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
_ Този алчен адвокат -още преди да влезе в властта - си личеше че е готов на всичко - очите му се въртят като на арабин в златарски магазин
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво беше това нещо "СДС", па и лидер имало? И какво беше това "икономика", че и министър сложили?
17
0
 
14
 
! Отговори
КОЛЧО преди 8 години
НЕ МУ СЕ РАЗДЕЛЯ С БЛАГИНКИТЕ.
16
0
 
1
 
! Отговори
Vredni Emissii преди 8 години
Izgorial Gas. Izvetrial.
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Риформърите много обединени ми се виждат. Като юмрук. *** нещастни.
14
11
 
9
 
! Отговори
as преди 8 години
От 89г. се редуват само успешни правителства. Затова бг върви напред и сме член на ЕС. Имаме евродепутати, които коват законите на страни като Германия, Белгия, Франция и другите членове на Европа. Докато другите страни се тресат от кризи (Гърция) ние сме стабилни и просперираме. Скоро ще бъдем водеща сила в Европа.
13
1
 
15
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Напротив приятел , напротив ! Не е казано ,че реформите трябва да се осъществят точно от тези хора. Бягайте от тях ,не им ставайте съучастници ! Гоце кои не го знае кои не е чувал за него ?! Комунист и в червата си !
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой го назначи за лидер"?
11
19
 
3
 
! Отговори
избирател преди 8 години
министър Лукарски има ясната позиция на стойностен държавник........Кой има полза от задълбочаване на парламентарната криза?!?!
10
2
 
16
 
! Отговори
гост преди 8 години
Неадекватен...
9
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този е толкова комичен :). Ходи след полата на Кунева и е толкова жалък, колкото Кунева неприятна. Повечето ми познати гласуваха за Реформаторския блок най-вече заради Радан Кънев и ДСБ, въпреки неприязънта си към Кунева и Лукарски. Подозирам, че на следващи избори Радан Кънев с ДСБ ще има повече гласове от на тези избори, особено ако Кунева и Лукарски не са с Радан.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха ха, този дето каза, че антиговоренето Борисов е предизборен трик. Този ли ще се откаже от властта. Ама моля ви се. За мое огромно съжаление се оказва, че този с топките е Радан. Това няма да ме накара да гласувам за него, но въпреки политическите си пристрастия и антипатията ми, няма как да не отбележа, че постъпката му е достойна за уважение.
7
2
 
23
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Толкова сте прозрачни и жалки, че чак ми се гади от вас. Щял да осъществява реформи. Ако някой имаше такова намерение досега щеше да е започнал да променя нещо. Това, което правитеството прави досега е само да трупа заеми и да се кръсти всичко да е тихо и кротко до края на мандата, че да си довършат личните "реформи", а след тях и потоп....
6
4
 
17
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
Провеждате политика на ГЕНОЦИД над етническите българи и ще носите отговорност за това !
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 30 сребърника...