Радан Кънев хвърля оставка, ако ДСБ остане във властта

"По-добре избори, отколкото ГЕРБ, ДПС и АБВ да управляват"
12 дек 2015 17:40,
70
Радан Кънев хвърля оставка, ако ДСБ остане във властта
Снимка: Архив Булфото

Ако ДСБ реши да остане на власт и не излезе в опозиция, Радан Кънев ще подаде оставка като председател на партията.

"Няма вариант, в който лидерът да е в опозиция, а партията да е на власт. Партията ни ще вземе решение и естествено е, че ако решението на партията е да остане на власт, моето решение ще бъде да отстъпя лидерския пост. До неделя ще е ясно", заяви Кънев пред "Дарик радио".

По думите му ако страната ще се управлява от ГЕРБ, ДПС и АБВ без реформи, предсрочни парламентарни избори са по-доброто решение. Той заяви, че решението с кого ще управлява ГЕРБ е личен избор на премиера Бойко Борисов.

Залогът дали България ще се управлява от бившата тройна коалиция е много по-голям от единството на Реформаторския блок, посочи още Радан Кънев.

"Блокът е само на две години, тройната коалиция дойде на власт през 2005 година и сякаш не си е тръгвала. Дали ще си тръгне тази коалиция, дали ще си тръгне ДПС заедно с Първанов под ръка от управлението или пък те ще бъдат на власт, но ще имат истинска опозиция, защото видях парламент, в който няма опозиция - доста странна гледка, това решение е много по-важно от единството на една партийна коалиция", коментира Кънев.

По думите му ако България продължи да се управлява без реформи, тя ще рухне много тежко.

"Ако това е мнозинството в българския парламент, което видяхме в сряда, сякаш да има избори е по-доброто решение. Най-голямата партия трябва да реши действително, защото начинът, по който тръгна тази година на управление, с непрекъснато отслабващ импулс за реформи през цялата година, накрая с кулминацията отказ от правосъдна реформа чрез едно мащабно решение на огромното мнозинство от народните представители, не дава сигнал, че в момента може да се пречупи тази тенденция", допълни Кънев.

Парламентът бетонира недосегаемостта и безконтролността на българската прокуратура, коментира още лидерът на ДСБ по повод на приетите конституционни промени. Той бе категоричен, че прокуратурата не работи ефективно и посочи като доказателство липсата и прекратяването на дела за корупция.

"Има едно много добро и едно много лошо решение от гласуването в сряда. Доброто решение е разделянето, което прави съдиите независими от прокурорите и прокурорите независими от съдиите. Прокурорът в Българската конституция е призван и да разследва корупцията на съдиите. Така че и той трябва да е независим, защото както има в България корумпирани прокурори, така има и корумпирани съдии, които също трябва да бъдат под контрол", подчерта Кънев.

По думите му само хората от Реформаторския блок държат на думата си, а всички други са се отметнали.

"Ако има ясна причина за моето решение, че повече в мнозинство с ГЕРБ не мога да бъда, то е как гласуваха ГЕРБ. Защото мен ДПС и АБВ много трудно могат да ме разочароват. Аз съм влязъл в политиката, когато тия хора са били на власт с тройната коалиция. Влязъл съм, за да ги няма, а не за да ги има", подчерта лидерът на ДСБ.

Радан Кънев не изключи и възможността да се кандидатира за президент, дори ако не е лидер на партията.

"Това дори би улеснило нещата, защото партийните лидери като се кандидатират за президенти, понякога това се отчита като недостатък. На този въпрос естествено не мога да отговоря лично, защото съм много зависим - зависим съм от тази дясна общност, която желае модерна правова държава", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е ........
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като има избори, да не мислите, че ще съберете отново едвам жалките 9%?????? Няма да спечелите власт, народът няма да ви я даде. Защото вижда какви алчни кариеристи сте, в името на властта сте готови да съсипете цялата страна!
34
1
 
18
 
! Отговори
митко преди 8 години
изключително неприятна личност
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Evala samo taka rasdrusa gi vs nsi mnogo gerb mutrite prebojadisanite komunagi bkp jivkovisti Evala radane samo napred. Evreite sa s tebe
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето такива недоразумения като Радка Дълбоката не трябва да имат дори минимална възможност да попадат в управлението на държавата!
31
0
 
21
 
! Отговори
изключете ренегатите преди 8 години
Ами ренегатите и предателите Кунева-Пръмова, Лукарски, Москов, Зеленогорски и другата гербаджийска ***, която излъга избирателите си, няма ли да ги изключите от Реформаторския блок? Те ви носят само негативи. Никой няма да гласува за такива ренегати, подлеци и предатели.
30
3
 
20
 
! Отговори
а преди 8 години
Рамадан Кунев ЧАО
29
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радане, Радане.. куче да те хване!
28
4
 
18
 
! Отговори
Теменужка преди 8 години
Тези, тъмносините, са най-големите майстори на самоубийствата.
27
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия келемета толкова крадоха, че никой не очакваше техните ортаци пак да ги пуснат във властта, те ги пуснаха, а тези почнаха да им извиват ръцете и така.....Иначе са се отбор юнаци, рамаданчо, божо манчестъра, пъръмоваи много други комсомолци.....
26
4
 
23
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
А след нови избори каква конфигурация очакваш да управлява, бе ***?
25
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И що чак сега бе РАДАНЕ ? що не се отказа по-рано ? Да не би за тези две години да имаше някакви реформи ? Не ти вярвам ! Отново се опитвате да играете някаква игра с Борисов за заблуда на хората. Много добре знаеш ,че излезеш ли сега от властта , втори шанс няма да имаш
24
12
 
19
 
! Отговори
Патилан преди 8 години
Млад, наивен, енергиен, честен политик. Радан Кънев е бъдещето на българската политика, ако някога се появи такава. Ще се раждат и други като него. Не всички в тоя помиярник България са родени роби. Младите ще изритат дъртите *** и руски партенки. Брво Радане! По омразата, която се излива отгоре ти, е ясно, че си трън в очите на мафията. Едно да знаеш- почтените хора са с теб.
23
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И поне говори истини...то е ясно че има и по достойни от него ама къде са..а вие сте обикновени *** пишещи за да изкарате за паница леща..а България и българите не ви интересуват ...живота е резонанс помнете ..помиярското ви поведение ще ви се върне тъпкано на вас и на семействата ви..
22
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кунев, Кунев първо стани някакъв фактор, да кажат хора, че без Радан не може, а кой е Радан Кунев с няколко думи - човек не спечелил едно дело, подлогата на лицето Костово, а ве някой знае ли някакъв успех на Кунев, освен интрегантство и подпазвачество.
21
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много точно решение.
20
6
 
25
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Radane,napusni DSB i idi raboti ikonom na Ivancho Kostovcho.
19
2
 
17
 
! Отговори
Tsigulka преди 8 години
Tesi mahlenski actiori ne sa nauchili uroka na velikia Todor Kolev da se poklaniat dalboko na bg publikata i da izkazvat s podchertano uvajenie svoiata goliama blagodarnost za smelostta i doverieto na bg publika da si kupi bilet za tehnia bludkav theater i za ogromnoto tarpenie da go gleda.
18
2
 
28
 
! Отговори
гост преди 8 години
не върви на добре работата от нова година ни чакат по-скъпи винетки и ток от което ще се покачи цената на куп неща а заплатите ни същите
17
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де,Радане,избори,а после?