БСП още се чуди за какво да е вотът

Имало избор – социална политика, здравеопазване …
32
БСП още се чуди за какво да е вотът
Снимка: БСП

БСП вече даде заявка, че ще внесе вот на недоверие срещу правителството след Нова година, а разговорите по въпроса вече са започнали.

Още по темата

"Активно водим дискусии по различни секторни политики и на първо място бих поставил въпроса за социалната политика, демографската политика, сектор здравеопазване, отбрана, образование, вътрешна политика. Всичко е въпрос на консултации с останалите политически сили и народни представители, които биха подкрепили вот на недоверие", обясни днес депутатът Атанас Мерджанов.

На фона на напрежението сред управляващите от ГЕРБ и РБ през последните дни, той подчерта, че БСП се готви за всякакъв вид избори, независимо каква подкрепа получава, защото политиката, която застъпва е правилната и полезната за страната и ще продължи да я отстоява.

Социалистът съобщи още, че съпартийците му в парламента са внесли промени в Закона за националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112.

Целта им е да се осигури достъп до националната система и на хора с проблеми със зрението и слуха.

Мерджанов обясни, че 100 000 български граждани са с увреден слух и говорни възможности и БСП се е срещнала с представители на тяхната общност.

Според него МВР е в състояние за половин година да направи всичко необходимо, за да се намерят техническите възможности за решаването на този въпрос. По сметките на левицата нужните средства за това са  150 хил. лева.

"Силно се надявам, че Народното събрание няма да остане глухо за молбата на Съюза на глухите в България – да се усъвършенства телефонния номер 112, така че и те, като равноправни граждани, да могат да се ползват от него", коментира Драгомир Стойнев.

Той бе категоричен, че не е нормално в една европейска държава тази група да бъде извън обсега на оказваната помощ за хората с увреждания.

Социалистът подчерта, че във Великобритания, Швеция, Дания, Франция - хората, имащи проблеми със слуха ползват специален номер или съществуващият вече номер е усъвършенстван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
не се излагайте ако сте искали нешо да променяте да сте го направилисега кротувайте и чакайте края на мандата
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Стани ти, да седна аз" - девиз на всички, които са ни управлявали след 90-та година! Тримцата от снимката изглеждат напрегнати вероятно защото не могат да се домогнат до големия топъл пай..горките те. А народа наш е така опоскан, че май вече му е все едно.
20
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
За корупция за подбиване на цени за ощетяване на дребния и малък бизнес еи ти вот на недоверие само ми е итересно кога всички ще подходят честно а не някои даопределя на някого като ония в системата и карат някого да изглежда чее некъдърен за сметка на големите или връзкарите докога разни комплексари ще ни командват и хората ще се водят по акъла им еи ти вот на недоверие нямало корупция нямало за някои друг живот докато не се спре в малкия град нямс дасе оправим и кадърното щее на пътя
19
1
 
0
 
! Отговори
хи-хи-хи, надежда... преди 8 години
До Иван - Единствената надежда за отстраняване на ГЕРБ от властта е в БСП.наивно! нали опитаха; видя се каква надежда са.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 6 - къде ги тези можещи и работни като всички можещи избяга в чужбина - вБългария са само връзкари.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правосъдие!
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правосъдие!
15
1
 
5
 
! Отговори
Бивш студент преди 8 години
Много хейт... Хора, още ли не сте разбрали, че ГЕРБ и БСП от една цицка сучат. Не случайно няма осъден политик и няма и да има. Пазят се взаимно гадовете. Ако не сте на заплата при някоя партия не се карайте, защотот това им е целта. Ако, сте на заплата - сложете ми едно минусче ;)
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП още се чуди дали Станишев е чyкaл Вегенин или обратното.Докато този сакрален въпрос не бъде разрешен, БСП няма да може да се изправи повече на крака.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, понеже когато те бяха на власт, социалната политика и здравеопазването бяха цъфнали та вързали.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко изпусна дузпа оня ден! Ето, за това трябва вот. И е станал много дебел.Сланината, значи е вредна!
11
14
 
5
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Единствената надежда за отстраняване на ГЕРБ от властта е в БСП.
10
9
 
10
 
! Отговори
Иван преди 8 години
За каквото и да поискат вот на недоверие от БСП все ще бъдат прави. При ГЕРБ абсолютно нищо не върви, освен цирковете и заемите.
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако БСП искат да направят нещо хубаво и против Герб, най добре е да се саморазпуснат и изчезнат. Така ще убият всички оправдания и аргументи на тиквите, Кунева и Москов за оставане на власт и да няма избори, защото Орешарски щял да се върне. Тогава може да се появи нещо ново. Ако ли не - тиквара ще се перчи още 30-40 години.В началото на мандата се ошумуляваше, уж променен, сетне пак започна да кълца ленти, да рита топка и да плещи глупости всеки ден.
8
8
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Вот на недоверие за простотията на премиера е най-подходящ.След изцепките му за ракията, сланината и филиите с мас, Тиквата ще остане завинаги в историята ... :)
7
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунист стана лоша дума. По лоша от чорбаджия изедник и безскрупулен капиталист!
6
1
 
13
 
! Отговори
работа преди 8 години
Осигурете стабилна работа за можещите и работните. Стига ще плакали за социални и за помощи.Така обричате цели поколения на деградация, мързел и разложение.
5
2
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Трудно им е да намерят място да седнат, където и те да не са се изходили ... ама няма такова!Но аз съм спокоен, ще намерят, комунистите са нагли почти колкото са интелектуално ограничени.
4
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Тези неща са за истинските политици - вжтове и разни други неща. Не са особено разбираеми.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, Мерджанов! Хубаво вървеше подир Румен Петков преди няколко години! Що не продължи подир него и сега нямаше да си комунист в жалка изчезваща опозиция, а виден демократ, осигуряващ стабилност на властта в кризисната международна обстановка! Цецка, Цецо и Буко като се спасиха от БКП, ти къде бля балканите?