Целта на кабинета е стабилност, не реформи!

Иван Костов призова: Не съдете РБ, те нямат ходове за действие
Обновена: 16 дек 2015 11:13 | 16 дек 2015 10:37, Анисия Иванова
61
Целта на кабинета е стабилност, не реформи!
Снимка: Bulgaria On Air

Акцентът в програмата на това правителство е стабилността. Ако се анализира програмата на кабинета, става ясно, че "това правителство по начало не се е настройвало да прави сериозни реформи", каза в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR бившият премиер и екслидер на ДСБ Иван Костов.

"Още в самото начало, когато правителството излезе с програмата си, ние направихме анализ и там акцентът е върху стабилността - да се излезе от нестабилността след два предсрочни вота“, коментира Костов.

Той допълни, че е време да се заяви на българските избиратели, че те не са ласували за реформи. По негови думи вотът на българина е да има стабилност и "всеки, който си мисли, чe може да прави реформи с този вот, е наивник“.

Попитан за позицията на Реформаторския блок към кабинета, Костов смята, че те не могат да направят нищо заради действащия правилник в НС и форматът на вписаната коалиция в него.

"Искам хората да не съдят РБ, защото те в момента нямат ходове за действие", коментира той и посочи, че не е изненадан от развитието на ситуацията. Вчера ДСБ обяви, че ще бъде опозиция, докато останалите партии от Реформаторския блок заявиха, че запазват подкрепа към управлението.

По повод съдебната реформа Костов коментира, че в рамките на следващите 6-7 години тя ще се случи. Преди 25 години идеите за промени в Конституцията бяха абсолютно чужди.

"Сега тези неща започват да стават. През следващите 6-7 години това няма как да не се случат", смята Костов и подчерта, че външният натиск за реформа става все по-силен.

"За пръв път Върховният касационен съд застава много категорично зад реформите", коментира Костов и посочи, че няма сериозна аргументирана позиция срещу тях. По думите му тежко опорочената съдебна система не смее да скочи срещу ВКС.

Костов коментира и понижението на цената на петрола и как това ще се отрази на световните пазари.

Той изтъкна, че спадът на цената на петрола ще се отрази сериозно на Русия, за която по думите му единството решение ще се бъде "да се откаже от санкциите" до края на следващата година.

"Този разменен курс и тези ниски цени блокират почти всички обещаващи инвестиции за добив на нефт и природен газ на Русия", коментира Костов.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
10
 
15
 
! Отговори
Шлосер преди 8 години
Я ! Бившият ковчежник на мафията сега станал неин адвокат. Аз не мога да разбера, какви са тия телевизии дето по цял ден канят само престъпници и *** да правят анализи на това или онова. Толкова ли свършиха хората с поглед върху реалната политическа обстановка в България, че всеки път се връщаме към главните виновници сега да сме една от най-бедните и не само в икономическо отношение балканска страна ?
23
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е най-добрият премиер на България от 75 години, и ушанките дадоха стотици милиони за да го свалят и компроментират! С царе и пожарникари- до ръба на пропастта.Още Ботев го е казал:"Свестните у нас считат за луди"
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
питат някои,защо били скъпи горивата като петрола от 10 години не е бил толкова евтин. има един монополист и той играе белот и рита мачлета с министър председателя. същият монополист почна и да печели търгове за магистрали въпреки че дава двойно по висока цена от останалите
21
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на костов ,каквото каже,всичко му се разбира. има други,и час да ги слушаш нищо не разбираш,губене на време и безполезни хора. сега,това което каза е истината. българите каквото са гласували,това получават. гласуваш за бареков,получаваш барековщина,за сидеров чуколов получаваш простотии,за герб бсп дпс получаваш ритни топковец,пиянде и пашата
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Долу някой спомена Румъния, и как в нея въпреки всички реформи продължават да падат правителства заради корупция. Въпросът е че ПАДАТ, тук кое правителство е паднало поради корупционен скандал. Сваляме ги, когато от крадене, докарат народа до там да яде камъни. Румънците не ги мислете, хванали са правата пътека, не може за 4-5 години да се изкоренят пост-комунистическите привички на цяло едно общество. Но докато те ще стават все по-добре, ние дълбаем дъното с главен идеолог Първанов!..пълен мат!
19
4
 
7
 
! Отговори
do 6 преди 8 години
Za kakvo e dobar, vednaj izbroite fakti.Lustracia 0, Sadebna Reforma 0, Zdravna reforma slab 2 , oshte se chudim kak da mu reformirame reformite.Privatizacia vsicko podari na komuneta chengeta. Aman ot tapi klisheta. Valutniat bord mu beshe nalojen ot MVF , toi I zatova se tegleshe, kato magare na most
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PRAV SI KOSTOV NARODA TREBVA DA E STABILNO BEDEN I POSLY6EN ZADA SI RAZIGRAVATE KON 4ETO,KAK SE KAZVA ,KY4ETATA SI LAQT KERVANA SI VARVI
17
8
 
14
 
! Отговори
Пунта преди 8 години
До некъф румънец. Ами тази уж прехвалена Румъния, след няколко години "уж страхотна борба" с корупцията и вкарани висши лица в затвора, само преди няколко месеца си свали правителството, защото корупцията била станала нетърпима. Значи нищо не са направили и само е било прах в очите. така че, айде не ни я давай за пример.
16
4
 
7
 
! Отговори
Ne na Kostov преди 8 години
BSP I DSB v Edinen front sreshtu demokraciata, kakto vinagi. VIjte trolovete na Pozitano stanaha demokrati!
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Петров, Петров, точно реформаторите отговаряха за секторите, в които чакахме реформи, но явно се оказаха некадърни да ги направят. Или просто нямат достатъчно авторитет и влияние да ги осъществят.
14
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не виновна демокрацията или Брюксел, виновни за всичко са комунистите! Всички са комунсти! И в червата са комунисти! България трябва да се изчисти от комунистите и болшевишките агенти на Москва!
13
4
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Целта е ясна, да се запази статуковото, ден да мине два да дойдат, власта и бизнеса да живеят за сметка на ниската покупателна способност на повечето хора в България. Всеки обявил се за реформи се представя като ,, принц смутител на спокойствието,,.
12
4
 
12
 
! Отговори
Винету преди 8 години
А дали, бе Костов, стабилността не е най-важното в този момент, когато Европа и светът се тресат от огромни проблеми? Защото ситуациите са динамични, често непредвидими и е важно да се пренастроиш адекватно. После ще правим реформи.
11
2
 
17
 
! Отговори
НЕКЪФ ЧОВЕЧЕЦ преди 8 години
Като се замисля за нашата така наречена ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА, се сещам за една много далечна и екзотична държава /РУМЪНИЯ/, за която повечето наши медии /сакън, да не си помислите, че са платени, респ. управлявани/ избягват да пишат.
10
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе реформаторската ракета е най-яката ракета, най-стабилната ракета, обаче космоса е крив, космоса пречи!
9
8
 
14
 
! Отговори
Бивш член на СДС преди 8 години
Щом като червения *** хвали ченгето Иван Костов какво повече да кажеш. Др. Луканов си го каза , решихме да изпратим в СДС наш човек Иван Костов . След всичко това все още има хора , които вярват на Костов . След като имаше мнозинство в парламента и беше Премиер , защо не направиха СДС лустрация , а кажете защо .......
8
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реформите се провалиха с гръм и трясък. Но това не означава, че Реформаторита са се провалили, неее! Дори и само 4 процента да получат ако изобщо и толкова получат, пак ще врякат с претенции да управлят.
7
5
 
23
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Сабилно сме на ДЪНОТО ! Всяка година над 100 000 емигрират !Няма за кога да се отлагат реформите !ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ! СТИГА МУТРО-ОЛИГАРХИЯ !СТИГА КОРУПЦИЯ ! СТИГА БЕЗЗАКОНИЕ !
6
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 6. Да, най-добрият приватизатор за "нашите сини" хора. Айде, нема нужда.
5
17
 
8
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
Поредният заговор срещу Борисов е в ход. Този сигурно не може да спи от завист и злоба. Настрои мижавата си партийка да бойкотират управлението, гарнирано с медийни атаки - вече видяхме глашатаите му като Евгений Дайнов да плюят наред. Не сме забравили, Костов - КОЙ имаше сметки в КТБ, а?