Кънев не сдава поста, остава рамо до рамо с Москов

Не виждам причина да подам оставка, заяви той
Обновена: 16 дек 2015 09:18 | 16 дек 2015 09:14,
31
Кънев не сдава поста, остава рамо до рамо с Москов
Снимка: Булфото, ахрив

Не виждам причина да подам оставка като съпредседател на Реформаторския блок, отсече лидерът на ДСБ Радан Кънев пред Нова тв. Той обаче направи уговорката, че ако колегите му я поискат, може би ще размисли.

"Ще ме виждате рамо до рамо със здравния министър Петър Москов. Не искам напрежение с колегите от Реформаторския блок, не искам дори задочно да бъда вкарван в диалог с Найден Зеленогорски", каза още Кънев.

Още по темата

"Нужна ли е опозиция от дясно на Бойко Борисов е основният въпрос", допълни лидерът на ДСБ.

По повод днешното гласуване на промените в Конституцията Кънев коментира, че има две принципни възражения - безконтролността на прокуратурата и запазването на сегашния Висш съдебен съвет.

Днес той обяви, че ще гласува както решат колегите му от ДСБ.

"Колегите от Реформаторския блок, които избраха да преговарят с ГЕРБ, сега имат тази нелека задача, да стигнат до споразумение за близките 6 месеца. На ДСБ позицията е, че доверието в ГЕРБ е изчерпано, на декларации не вярваме", заяви още Кънев.

"Скоро очаквам и колегите от другите партии в Блока да се разочароват и да се съберем в опозиция. Ако това нещо не стане, ако решат да вярват на лъжи до края на мандата на този парламент, можете да бъдете сигурни, че ДСБ ще има ясен път напред", допълни още той.

"С подобна финансова политика България ще рухне. Без истински десни реформи този кабинет не може да изкара мандат", коментира Радан Кънев.

По думите му от ДСБ са видели празни приказки вече 1 година и "гласувания във формат ГЕРБ-ДПС-АБВ".

Що се отнася до предстоящото окончателно гласуване на конституционните промени, Кънев каза: "Чакам заседанието на групата. Подозирам, че няма да се гласува по един и същи начин. Моето мнение е негативно".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"С подобна финансова политика България ще рухне. Без истински десни реформи този кабинет не може да изкара мандат", коментира Радан Кънев."Няма съмнение и вярвайте ми, както и да гласуваме днес, както и да приключи това гласуване, в никой или в почти никой в тази зала вече няма съмнение от полезността, а в голяма степен и от необходимостта на предложените от министър Горанов мерки, коментира Кънев от парламентарната трибуна. "
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И такива като тоя чакаме да оправят положението ама има да си чакаме .
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мнение без никаква тежест,не заслужаващо никакво внимание.Жалко!Жалки партии,жалко управление.Пълна илюзия за ляво,дясно,център и тн.Ако са успели да ви заблудят,че има разлика между парламентарно представените партии-Поздравления всички ще плащаме скъпо заради вас.
12
5
 
5
 
! Отговори
Теменужка преди 8 години
До П. Петров. Би ли отговорил на следния простичък въпрос. Защо ДСБ имаше сметка в КТБ (ГЕРБ нямат), защо Костов имаше сметка в КТБ плюс огромни хонорари за "консултации" за Цветан Василев (Борисов няма - и не ми отговаряй тъпо, че му дават тайно, защото това може да става и за Костов), защо фирмите на дъщерята на Костов имаха сметки пак там? Айде малко по-кротко с ДСБ, Костов и Кънев, защото държавата ни е малка и кирливите ризи се знаят.
11
7
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Гербери, защо се изнизвате като п.ръдня във вълнени *** когато се спомене за оправдателните присъди да Христо Бисеров от ДПС и на Емилия Масларова от БСП ?Кажете! Доволни ли сте от съдебната система, от законността в държавата, от работата на полицията, борбата с корупцията ? Благодарете на Боце, Гоце и Доган за цялата свинщина !Единствено ДСБ и Радан Кънев отстояват да има промяна към законност в държавата, а плюете срещу ?! Позорна глупост!
10
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това недоразумение Кардан Гънев му е време да ходи посланик в Индия
9
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Костов пудела хем е на власт , хем е в опозиция. Като го гледам този субект Радан Кънев ми става ясно защо държавата ни е на този хал . При успешно управление веднага се намира някой да сложи прът в колелото . Злобата на ченгето от ДС-КГБ Иван Костов е безгранична . Готов е да подпали държавата , но Борисов да не е на власт. Само , че с такива като Рада-дълбоката няма да стане .
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТАСтранджа, и ти си като Христос, само не знаем в кой обор си се родил ????
7
8
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Радан да се отказва от политиката... - няма нужните качества... - лицето му излъчва злоба и ненавист, усмивката му е ехидна, няма чувство за хумор...
6
4
 
21
 
! Отговори
Ех това дясно преди 8 години
Преди няколко дни прочетох как Кънев класифицира ГЕРБ като принадлежаща на дясното политическо пространство. Сега пита "Нужна ли е опозиция от дясно на Бойко Борисов е основният въпрос". Значи местоположението им в политиката е отдясно на дясното? Това означава ли че ДСБ е крайно-дясна партия? Фашисти?
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радан,на който само крачола му е десен-да отива при чичо си в Израел в хомокибуца ,може да вземе за дружинка и Христо Иванов!!!!!!!!!!
4
11
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До до 6Давутуглу постави това джудже... - в углу...
3
12
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Правя известна аналогия с едно друго джудже... - което си е втълпило, че нещо зависи от него... - и може да влияе на събитията...
2
3
 
16
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
Как да го направи като мъж ?. Той е от "нежните" . Рада ......
1
11
 
1
 
! Отговори
сс преди 8 години
До 1ти много ли си хубав?