Номинацията на Захариева знак, че реформата продължава!

Плевнелиев съгласен, че това е реформата на реформите
34
Номинацията на Захариева знак, че реформата продължава!
Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев смята, че номинацията на Екатерина Захариева за министър на правосъдието е ясен знак за продължаване на реформата.

Още по темата

Чрез диалог, национално отговорен подход, институционално сътрудничества на всички - от президента през Министерския съвет до парламента и съдебната власт, само по този начин може да се гарантира продължаването на реформата в сектор правосъдие, каза в Смолян президентът.

По думите му конституционните промени, на които сме свидетели, са стъпка в правилната посока, но не са достатъчни. Плевнелиев посочи, че предстои въвеждането на Закона за съдебната власт и на процесуалните закони, които са не по-малко важни за съдебната реформа в България.

"Сигурен съм, че с качествата, които госпожа Захариева притежава и ако получи подкрепата на българския парламент, реформата в българското правосъдие ще продължи на висока скорост. Съгласен съм с нейната оценка, че това е реформата на реформите в България. Ако не придвижим напред реформата в българското правосъдие, няма да има работни места, няма да има нови инвестиции, няма как да се развиваме и да забогатеем. Правната несигурност е предпоставка за бедност", каза още той.

Плевнелиев допълни, че е съгласен и с друга оценка на Екатерина Захариева - че трябват последователни усилия.

Държавният глава каза още, че трябва да си даваме сметка, че съдебната реформа има много силно международно отношение. България не е сама в своите усилия да реформира българското правосъдие. Заедно с Европейската комисия, с Венецианската комисия, заедно с държавите наши партньори ще постигнем това правосъдие което искаме, коментира той.

По думите му Екатерина Захариева има висока международна репутация, тя може да помогне за това. Днес българският народ е жаден за справедливост. 94% от българските граждани очакват справедливост, те не се доверяват на системата на правораздаване, изтъкна държавният глава.

Президентът призова правителството и коалиционните партньори да осмислят следващата година през двете ключови думи - стабилност и реформи.

"Няма друга алтернатива, 2016 г. трябва да бъде годината на реформата на реформите, а именно реформата в българското правосъдие", смята президентът.

Коментирайки стабилността на правителството, президентът Плевнелиев припомни "годините на извънредна нестабилност в България" - 2013 и 2014., когато "не видяхме инвестиции, нито намаляване на безработицата, нито реформи". Прави ми добро впечатление, че ще бъде направен опит да се актуализира коалиционното споразумение, да се конкретизира какво трябва да се направи през 2016 г., допълни Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kato go vidq i mi stava losho
19
2
 
4
 
! Отговори
Прецедент преди 8 години
Захариева води хибридна война май. Как може да не го е видял Росен ?
18
2
 
4
 
! Отговори
Muh преди 8 години
M.Popova ot prezidentstvoto izkara 3 godini ministar na sada...ima mnogo polezen opit. Da pochva reformite tia. E.Zaharieva i bez drugo izliza savsem skoro v maichinstvo.Zatui mafiotite iskat oste da bav iat topkata.
17
3
 
7
 
! Отговори
БГ преди 8 години
КОЛКОТО ПЪТИ ГЛЕДАМ ТОЗИ ЧОВЕК,ТОЛКОВА ПЪТИ СЕ СЪМНЯВАМ,ЧЕ Е ИЗБРАН ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.АЗ МИСЛЯ,ЧЕ ТОЛКОВА НИСКО НЕ СМЕ ПАДНАЛИ.
16
3
 
6
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 8 години
номинацията на Захариева е знак че е новата кукла на конци
15
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Номинацията на Захариева е знак, че Плевнелиев започна вече да урежда служителите си с постове, защото се вижда края на мандата му... нищо повече, не търсете конспирации или мъдри политически ходове
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Куку руку пак се обади!
13
1
 
23
 
! Отговори
oIo преди 8 години
Абе в цирка нямат ли свободно място за клоун?
12
2
 
17
 
! Отговори
Аз преди 8 години
След като любителите на "Радка пиратка" и тавата с кебапчета, барабар с едва сричащите допринесоха за изборните машинации на мафията тя си сложи и премиер и президент. Е образовани българино, любувай се.И това нещо, неуко, бъркащо държави и столиците им е президент? Хак ти е.
11
3
 
7
 
! Отговори
Do re la преди 8 години
Stomnata e schupena. Ne stava za voda:-):-):-)
10
3
 
8
 
! Отговори
броукбекПлевню преди 8 години
шоуто трябва да продължи както е казал поета. реформата също. очаквайте ми новата реч. този път със снимка от ***. изпращайте смс-и с отговора на телефона на президенството. само 3.99$ на смс. подсказката е че има каубойски филм кръстен на тази планина. събраните пари ще използваме да направим документален филм за железните неогънати китки на каубоите и чичотомовата барака при нашия голям задокеански брат.
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой е този човек?
8
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво означава "инвестиции в правораздаването"? Да не иска да легализират подкупите за съдии и прокурори?
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясен знак е, че НИЩОНЕПРАВЕНЕТО продължава!
6
2
 
26
 
! Отговори
ах преди 8 години
Поредната марионетка, чиито конци ще се дърпат от Козяк 16.
5
1
 
13
 
! Отговори
pipi преди 8 години
Дрън - дрън,че пляс!
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като го видя тоя и ми се повръща
3
1
 
19
 
! Отговори
Палюшев президент преди 8 години
Време е България да се управлява от умните и способните и работата ни ще свети .Палюшев президент.
2
2
 
20
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Поредната смешка нещо си продължавало каква е разликата между тази калинка и предишния *** и защо с него не става,а с нея ще продължи . Ха-ха нещо не е много ясно по какво се различават след като са от едно котило.
1
3
 
18
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Това четете ли го ?