Поведението на Местан ядосало Доган, затова му бие шута

Доган няма да се връща в политиката, смята Осман Октай
22 дек 2015 09:22,
49
Поведението на Местан ядосало Доган, затова му бие шута
Снимка: Bulphoto, архив

През пролетта ще има рокади в ръководството на ДПС, прогнозира бившият член на партията Осман Октай.

Той коментира и появилата се информация, че на коледното парти в сараите в Бояна, почетният лидер на ДПС намекнал, че ще смени председателя Лютви Местан.

Още по темата

"Доган само е намекнал какви са намеренията му, но той никога не казва предварително кого ще смени", обясни Октай пред Нова тв.

Според него Доган се е ядосал на агресивното поведение, което лидерът на ДПС Лютви Местан демонстрира в публичното пространство.

"Доган наистина е реагирал много остро", заяви Октай. Той бил провокиран от декларацията на ДПС за сваления руски самолет, която била протурски насочена. Освен това Ахмед Доган бил гневен и на ниските резултати на последните избори, най-вече в Североизточна България.

"Бях изненадан и коментирах в медиите, когато Лютви Местан застана зад позицията на официална Анкара и зае позиция извън позицията на НАТО и България", добави Октай. Според него в структурите на ДПС в страната има напрежение и неслучайно Доган е събрал всички кметове в сараите си.

Октай смята, че следващият председател на ДПС ще е "приемлив човек за Североизточна България и за кърджалийския район".

"Няма да се учудя дори да има съпредседателство – двама председатели от Южна и Североизточна България", каза Октай.

По думите му Доган няма да се върне физически в политиката, но ще бъде по-активен, отколкото е бил досега.

До момента Местан е играл ролята на "бушон". Той бил посредник между партията и избирателите, но в последно време имал провокативни изказвания, заяви Осман Октай.

"Всичко това не е характерно за лидера на ДПС. Никога не сте виждали Доган преди ерата Лютви Местан да е бил в такава позиция. Изпускал се е, но невинаги е бил така агресивен", обясни той.

По думите му Доган иска ДПС да се превърне в "приемлив" политически партньор. Но според Октай в този формат ДПС няма как да стане приемлив партньор за управлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: ДПСДоганместанОктай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми има и шиити, алевити в България, може и с Иран, не е речено мюсюлманите да са с Турция, още повече че в Иран живеят тридесет милиона азери, по-чисти турци генетично от турция в Турция, които са или албанци, или босненци, или кюрди или пък алияни, които също са с Русия, и виждате ли, ДОган отново е прав
30
1
 
1
 
! Отговори
Yosif преди 8 години
Ей, алоооо, става въпрос за пари! Кой го интересува политиката бре. Толкова ли сте кьорави! Ама сте едни анализатори и Вие. Който иска да отхапи баницата го отсвирват. Това не го ли проумяхте бре!
29
2
 
2
 
! Отговори
да си ходят преди 8 години
Който се чувства турчин да си ходи в Турция. Стига с тези спекули. Те не са турци, а помаци, тоес потурчени българи.
28
4
 
4
 
! Отговори
Коко преди 8 години
Абе много хубаво ама що не спрете да ни занимавате с " октай казал Местан направил Доган нам кво си" вие ги правите много по-значими от колкото са
27
4
 
5
 
! Отговори
БГ преди 8 години
ЧЕ ТОЙ ДОГАН, КАКЪВ ТУРЧИН Е.
26
3
 
3
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Крадците един по един си заминават от ДПС. Но трябва да има и отговорност защо такива хора се допускат до управлението на партията. Местан е отговорен за провала на изборите в Исперих. Въпреки че е предупреден че с този кандидат ще се загубят изборите не взеха мерки и повярваха на бивши партийни секретари и вечния депутат който хабер си нямат от избори и много тежка загуба за ДПС. Ще им се искат оставките винаги.
25
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е престъпна,нелегална и антибългарска организация която много отдавна трябваше да бъде забранена,никога не трябваше да бъде създадена и долните предатели българи които са част от нея да им бъдат отнети българските паспорти и да бъдат съдени за национално предателство.
24
2
 
7
 
! Отговори
До до 22 преди 8 години
Не вярвах, че ще доживея да прочета такава глупост.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ДСБ каква декларация писаха по въпроса,о не са писали още по въпроса,значи се поставя въпроса коя партийка,движение какво ще пише по тоя-оня въпрос и особено по въпроса-внос на потока от време когат са се записали кат таквиз щот отпреди да са внедрени са били разсейки кат от клетки стогодишни и горница минимум връсници на исторически събития,а са се лепнали внедра към организма-по тоя,по оня въпрос и досега пишат легенди противоположни,от къде,какво ще се яде внос-износ поток всякакси,др.храни
22
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КГБ да си взима свойте агенти Местан и Доган,щото и турция не ги иска.Само нашите българи с турски произход не се усетиха .че гласуват за агенти на Държавна сигурност.
21
4
 
11
 
! Отговори
бг турчин преди 8 години
Абе тук еди се е разписал за българската турската "истории". Откъде си ги чел тези глупости дето ги пишеш? Никога в османската империя не е било унизително да си турчин. Те османци са били турци. От себе си ли да се срамуват?
20
2
 
23
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Намирисва ми на трупове и неизвестни извършители !!!!Ще видим ?
19
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до: 23то исега си е така ..ако искаш да научиш нещо смислено можеш да го направиш само ако можеш да четеш и пишеш на славянски език-руски ...Останалото си е жива манипулация и измама
18
12
 
8
 
! Отговори
тур_ч_ин преди 8 години
До Анонимен 25В османската империя да си турчин е било унизително ....най ниско стоящите в Османското общество са били наричани турци ....След идването на Атататюрк ...потомък на тракийски турци ( неофициялни се подозира се че имал славянски и гръцки корени също)....турците в Османската империя / новосъздадена Турция получават по добър статус !
17
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Второто българско царство си е куманско. Масово прабългарите, които остават да живеят тук, са поставени в много тежки условия като крепостни селяни, които нямат право да ходят никъде. Плащат данъци, работят като роби. Останалото са кумани, които са заселват тук, както и антите, които се завръщат. Всички династии от Второто българско царство са кумански.
16
6
 
40
 
! Отговори
.................... преди 8 години
Доган разбра, че Ердоган (който го свали от власт в ДПС) е пътник и се готви да се връща в политиката. И е прав. Путин като реши да приключи с някой - приключва. Не го обичам, да не кажа, че го мразя, НО трябва да му признаем на турчина, че е хитър и ловък политик.
15
12
 
9
 
! Отговори
до: 22 преди 8 години
По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език. И така всички започват да говорят на славянски. По това време хората не са могли да пишат. Ние говорим за азбука, но тогава сигурно 1000 души са могли да пишат. И ако искаш да научиш нещо, ти се налага да говориш на славянски
14
15
 
7
 
! Отговори
История на България преди 8 години
Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката.
13
5
 
25
 
! Отговори
:) преди 8 години
Доган реагира на протурската (според самия него) декларация на ДПС, а българите в правителство и Парламент - НЕ ! И дори не само това... разни отпадъци ни казват какъв приятел ни е Турция и какъв враг ни е Русия. И го повтарят ли повтарят по медиите. И никой "националист" не им се противопостави. Големият "българин" Боко не му се чу гласа, а не е от срамежливите, нали?
12
14
 
6
 
! Отговори
CIA преди 8 години
Доган - Министър Пресседател на РБ , типично за своите деди Османците