Посещението на Местан в турското посолство – политгаф

Близнашки: Български политик няма какво да прави в чуждо посолство!
Обновена: 28 дек 2015 12:09 | 28 дек 2015 12:09,
122
Посещението на Местан в турското посолство – политгаф
Снимка: bgonair.bg

Като "гаф" квалифицира професор Георги Близнашки посещението в турското посолство на бившия председател на ДПС Лютви Местан.

Още по темата

"Местан допусна груба политическа грешка, гаф, с обстоятелството, че се яви в турското посолство да търси закрила и гаранции за неговата лична сигурност. Това е абсурдно, неприемливо. Един български политик няма какво да прави в посолството на чужда държава", категоричен бе Близнашки пред национална телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите на бившия служебен премиер речта на Ахмед Доган не трябва да се тълкува като коментар за държавните отношения между Русия и Турция. Според него речта е поставила въпроса за бъдещето не само на ДПС, но и за съдбата на България. Според него така се поставя началато на един дебат в какво се състоят висшите национални интереси на страната.

"Внимателният прочит на речта, произнесена от Ахмед Доган в навечерието на празниците, дава основание да се смята, че там са се натрупвали отделни неприятни моменти, които са довели до критика спрямо действащия по онова време лидер Лютви Местан. Лично аз смятам, че тази реч беше проява на политическа мъдрост и държавническа зрялост", допълни Близнашки.

Въпреки това бившият служебен премиер смята, че в ДПС няма да има разцепление и няма да има политически сътресения.

Близнашки коментира и разговора на българския премиер и турския му колега Ахмет Давутоглу, в който Борисов заявява, че избира България пред Доган и Местан. Той оцени позицията на премиера като правилна.

"Премиерът не трябва да се поддава на външен натиск да заеме страна в такъв спор. България трябва да вземе по-твърда позиция обаче по повод опита за намеса на чужда държава във вътрешните ни работи", коментира Близнашки.

По думите му трябва да се каже на външните фактори, че България е суверенна държава.

Проф. Близнашки каза още в студиото, че е станал съветник на ДПС по конституционната реформа по покана на Четин Казак и че в момента вече не е съветник.

Вижте цялото интервю във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Ахмед Доган!!!
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
OTISHAL E DA PREDADE POSLEDNIAT PAKET RAZUZNAVATELNI DANNI ZA BALGARIA.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не го ликвидират местан ще стане МНОГО ,много ИНТЕРСНО
60
0
 
2
 
! Отговори
Emigrant преди 8 години
GAF?! Ne, nauchete se da narichate prestypleniqta s tehnite imena, gusine! Tazi politkorektnost izviniava nacionalnoto predatelstvo. A subekta na 'gafa" bi triabvalo v momenta da e podsydim! Da, ama nadali. BG politici sa turski mekereta i liglxovci bez nikakvo dostointsvo.
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По интерестното е какво толково е изплашило Местан че да ходи да се крие в турското посолство.
58
2
 
3
 
! Отговори
Anton преди 8 години
Близнашки винаги знае чий *** да ближе. Прекрасно знае че ДПС се ръководи като мафиотски клан, който клан управлява държавата и съдебната система. Не случайно Доган и Пеевски се охраняват като мутри с въоръжена до зъби охрана въпреки че единия е пенсионер а другия уж *** депутат. Местан знае, че в държавата на мафията България може да го опаткат като нищо, а Цацо ди Тути Цаци дори няма да го разследва. Странно, но никой коментатор не прави връзка с тракането на зъби на Путин към Турция.
57
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До А би трябвало--84;Включително и за руснаци
56
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И къде трябваше да иде местан може би в старите та да се самоубие като мъжката секретарката на доган . Хубаво е сега местан да се разприказва и да каже някои неща ,те от това много ги е страх . А и като се сета колко политици даваха и дават отчет в руското посолство та се чудя тоя близнашки не ставали ужасно жалък
55
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами когато другаря волен ходи в съветското посолство да се жалва от прокуратурата ,къде беше тогава другаря близнашки ???????? Нима руското посолство не е чуждо
54
0
 
9
 
! Отговори
До 80 преди 8 години
Е, може да е смешен "Серго-игнатовския закон, по който и магаре може да стане професор".., ама я ми каже какъв е тогава ....нечей си там "закон", по който ..."даже и магаре може да стане президент"???? ЦИТИРАМ БУКВАЛНО!!!!!!
53
0
 
5
 
! Отговори
А колко преди 8 години
До Анонимен 60Като си започнал да броиш кой къде колко пъти е ходил, що не кажеш нещо за Козяк?
52
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kogato ne govori, Dogan minava za umen
51
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички плюят Местан, а никой не казва за политическото самоубийство, което направи Доган.
50
3
 
14
 
! Отговори
до 71 преди 8 години
"Режима на Ердоган се съюзи с главорезите от ИДИЛ в борбата срещу кюрдите"-поне измисли нещо ново ***. Тъкмо това го прочетох в друг сайт.
49
3
 
6
 
! Отговори
до 67 преди 8 години
Ти не си много в час *** намери някой турчин който е ходил в Турция и го питай защо се върна .Отделно турците винаги командвани от евреите потърси си инфо колко турски сулнани са евреи като почнеш от Сюлейман- Соломон та до днес.
48
13
 
10
 
! Отговори
бг турчин преди 8 години
По конституция турците в България имат права, като изучаване на майчин език в училище например. Ще помоля сайта да трие мнения, котоито са обидни за български граждани, независимо от техният етнически произход.
47
26
 
6
 
! Отговори
бг турчин преди 8 години
В България има всякакви етнически групи, в това число и ТУРЦИ. На който не му харесва да си намери някъде посвета етническа чиста държава, където да има само и единствено българи. Но тук на тази територия живеят и турцТУРЦИ. И "възродителният процес" индиректно призна именно съществуването на такова малцинство в България. Защото бяха сменени само имената на ТУРЦИТЕ. И в Турция бяха изгонени само ТУРЦИТЕ. А всичко останали "индийци" и българо-мохамедани не бяха пипани.Така БКП призна,че има ТУРЦИ
46
6
 
25
 
! Отговори
без пардон преди 8 години
Режима на Ердоган се съюзи с главорезите от ИДИЛ в борбата срещу кюрдите.
45
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До CCCP в България няма турци а българи мюсюлмани. На който не му харесва марш в турция
44
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката.