Проислямистки проект на родния политически хоризонт

Ако Местан не го оглави, ще го направи отцепник от ДПС
133
Проислямистки проект на родния политически хоризонт
Снимка: БТА, архив

Досега в България не е имало силен политически проект, който да разцепи електората на ДПС, но това ще се случи след изключването на Лютви Местан от движението, прогнозира пред БНР историкът и директор на Международния център за изследване на малцинствата и културните взаимодействия Антонина Желязкова.

Още по темата

Според нея обаче скоро ще станем свидетели на формирането на нов политически проект, който да бъде проислямистки.

"А сега може би и Местан не знае, но това, което предстои да се случи и той да направи, е да се създаде проислямистки проект. Местан може и да не знае, но хората, които ще го финансират вече знаят", коментира Желязкова.

Тя обясни, че във всички съседни страни сред мюсюлманските малцинства се създаваха поетапно след такива разцепления нови партии и задължително част от тях са проислямистки.

"Много е възможно Местан да откаже да оглави такъв проект, но сред хората, които се отцепват заедно с него, има достатъчно, които биха оглавили такъв по-радикален и проислямистки проект. Това, разбира се, няма да донесе особено добро за България, но да се надяваме, че нашият политически живот винаги е успявал по някакъв начин да овладява подобни сътресения", коментира Желязкова.

Според нея електоратът на ДПС също ще се раздели, защото една голяма част от него е доста светски устроен и доста би се разколебал дали да подкрепи един проислямистки проект.

Тя коментира, че разцеплението в ДПС е в резултат на трусовете между Турция и Русия.

"Защо Русия да може да си позволи да има явен свой хулигански проект като "Атака", а пък Турция да не се опита да привлече на своя страна една много силна и добре структурирана партия, но опитът за превземането на ДПС не е успешен, защото Доган има много ясна визия какво ще е ДПС и не би позволил това да се промени", посочи историкът.

Според нея на всички е било ясно, че Лютви Местан е просто неформален лидер на ДПС, а Доган определя политиката на движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
seira преди 8 години
КАЗАНО НА "МАЙЧИН ЕЗИК":ТАШАКЛАРЪ!!!
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпроса е че Електората на ДПС се интересува от Дело Възродителен Процес всъщност който чака вече 25 години да стигне Европейския СЪД
80
0
 
6
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 8 години
ЩОМ НА ДОГАН МУ Е СТАНАЛО ЖАЛ ЗА БЪЛГАРИЯ,ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КОЛКО НИСКО СМЕ ПАДНАЛИ И ДО КЪДЕ НИ ВОДЯТ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ.ИМАЛИ ИСТОРИЦИ, КОИТО ДА КАЖАТ ТОВА,ИЛИ ЗАГИВАМЕ БЕЗ ИСТОРИЧЕСКИ ОЦЕНКИ.
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мафията защитава Доган/Сава/ - хората мразят Павел/ не Св. Павел/, а агента.Сава на изборитепоне плаща, а Павел все да ги губи.Трябва да се вземат мерки и Местан хоп в Турското посолство - не успя да се самоубие ,като Мъжката секретарка.
78
0
 
2
 
! Отговори
AA Agency преди 8 години
For fast, quality, non-innocent victims and unprovable assassinations, please contact Javier Agguiretxe - 001 583-482-0068. Prices are under 100,000 $.
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе вного ми е интересно - Доган бил агент, а Местан какъв е?
76
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте разтягали локуми,каква ислямска партия , пак някой иска да трупа дивиденти за наша сметка .Начина по който беше изгонен г-н Местан е много ясно доказателство че ДПС е частна собственост на г-н Доган.
75
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция не е това което беше. В момента Ердоган се опитва да заличи културното наследство на Ататюрк с активната благословия и пари на Саудитска Арабия и други сунита. Има и много прогресивни хора в Турция, но се опитват да им извадят зъбите по всеки начин. Винаги мислете откъде идват парите за една или друга партия в България и на кой са толкова дълбоки джобовете и дълги ръцете.
74
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ислямизирането в България си върви по план !Да ви е честито ! С подкрепата на българското правителство ! Доволни ли сте ?
73
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
94.Е сега ще ти дойдат Ислямистите !Атентати и убийства ( Радикален Ислямски Тероризъм )
72
16
 
20
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Местан направи няколко хода с които направо уби руските интереси в България:1. Свали правителството на Орешарски 2. Гласува промените в конституцията за промените в съдебната система3. Подкрепи НАТО/Турция срещу Русия за сваления самолет.За това и руската колона го отстреля!
71
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като Сава се оказа агент на КГБ веднага комунистите скочиха да го защитават.Да не забравим и прегръдката между Сава и Гея. Сава винаги е играл за комунистите.
70
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен89 AMI Volen se krie v ruskoto posolstvo ,ti da ne padash ot Mars ili taka te oturva
69
3
 
14
 
! Отговори
Т. ПАНАРОВ преди 8 години
МОДЕРАТОРЧЕНЦЕ! ДУХАЙ ГО ПОД ВОДА ДОКАТО ИЗСЪХНИ БЕ ***!
68
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е Волен Сидеров къде се крие? В кое послоство? Какви концерти организира? На коя държава?Нима за някой е тайна, че той е повече руснак отколкото българин?
67
6
 
10
 
! Отговори
Петър преди 8 години
До Анонимен 86Да рабирам, че храната е по-важна от свободата за теб? За мен не е, и доста добре се възползвах от нея откакто я имам. Купувам си банани когато пожелая. Това е още едно поражение върху мисленето на хората, нанесено от комунизма - хората не знаят как сами да менажират живота си. Искат си стартото "овче" време - казват ти какво да обличаш, къде да учиш , къде да работиш, какво да мислиш, кого да обичаш (сигурни помните разрешенията за брак), КАКВО ДА ЧЕТЕШ!
66
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте месили Русия ,та Русия -все Русия ви е крива ,кои политици за разлика от турците говорят публично пред електората на руски и кой политик си е позволил да се крие два дни в руското посолство -нали ако имаше такъв случай родните продажни медии щяха да опищят света ,но за турците всякакви изключения са позволени явно ,до там сме стигнали с безгръбначната си политика .
65
0
 
9
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
нова сценка от тятър бусманци, главен куклувод пак са бившите ДС, почвайте да ахкате
64
0
 
5
 
! Отговори
Петър преди 8 години
До АнонименНапротив, за да не повтаряме едни и същи грешки от миналото до откат, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да анализираме причинно-следствените връзки довели до "това" в кото живеем днес.
63
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днешният морален и икономически упадък е вследствие на последните 25 години. Един бивш президент се жалваше, че по време на онези 45 години било забранено да се слуша Бийтълс. Това му било голям дерт. Други живи да ги оревеш, че видиш ли, нямало банани. Сега като слушате Бийтълс, има банани, голи пайнерки, свободия. .... къде е моралният и икономически напредък. Всеки ден ли ядете банани?По колко купувате-10,15 или един път в годината два банана. Хайде и по-често да е, но за внучето по един.