Президентският поздрав – зов за ред и демокрация

Без отлагания в реформите, зарече се Росен Плевнелиев
Обновена: 1 яну 2016 09:00 | 1 яну 2016 08:16,
169
Президентският поздрав – зов за ред и демокрация
Снимка: кадър bTV

Нека да подобрим демокрацията и си подредим държавата. Този призив отправи президентът Росен Плевнелиев в новогодишното си обръщение към българите, пишеbTV. И уточни, че подобрението ще дойде, когато предприемачите успяват по правилата, а не с връзки, институциите работят с лице към хората и решават техните проблеми, младите видят перспектива и останат .

"Да почистим българското море, земя, природа. Да направим нашите градове и села по-модерни и уютни. Да дадем път на можещите и знаещите, на трудолюбивите и добрите, за да се множат делата им", призова още президентът.

Той подчерта, че голямата отговорност на политиците е да отговорят на изгубилите търпение български граждани с решителност, а на недоверието – с морал.

"Вече няма място за отлагане на промените и за половинчати решения нито в българското правосъдие, нито в здравеопазването, образованието или енергетиката. Време е политиците да изпълнят със съдържание думата "реформа“, предупреди държавният глава.

Според Плевнелиев гласуването на референдума ("за" и "против" електронното гласуване), инцииран от него е показало енергия в обществото за промяна.

В заключение президентът пожела:

"Пожелавам на всички българи, където и да са те по света, здраве и щастие, мъдрост и увереност в мислите и в делата. Нека в домовете ни има мир, любов и благоденствие."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 8 години
Не мога да повярвам , че американския лакей не спомена " евроатлантическите ценности"!
88
0
 
2
 
! Отговори
Белчо преди 8 години
И Сивушка се видя в чудо,не че и тя не е едно чудо!Срамувам се,че съм българин,като гледам и слушам идиотщини!
87
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен126 кои са всички тези които бягат бе лъжецо тролски ? 4тия български град в Чикаго ли ? Или рекордния брой руснаци подали за зелена карта тази година ли ? А и страните които си изброил са известни с проруските си президенти и за това са на това диреже, забрави ли чий задникъ лизаха Янукович, Милошевич, Садам, Кадафи, Асад все са руски продажници
86
0
 
2
 
! Отговори
за нас преди 8 години
Да сме живи и здравиЗатова се казва "наздраве"!
85
0
 
2
 
! Отговори
до 651 преди 8 години
Чул съм. Тои казва, че дори един в полето е воин, щом е тръгнал заедно с останалите към процъфтяване на економика на България.
84
5
 
1
 
! Отговори
123 преди 8 години
Путин на нас е казвал да сме се готвим к отбрана. Ама че не знам за какво, речтта на Плевнелиев е къде по-човешка.
83
7
 
1
 
! Отговори
Sando преди 8 години
E, aman ot plateni bokluci v tiq komentari. Choveka e mnogo prav, tochno za tova go I atakuvat tolkova, zashtoto e zaplaha za oligarhiqta, koito 25 godini ebyt prostiq narod, a prostiq narod psuva horata koito iskat da promenqt tova.
82
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали хората го гласуваха. На кого се сърдите? Какъвто народа - такива и управляващите.
81
1
 
28
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Най-простия, най-продажния най-корумпирания и продажен държавен глава в 1300 годишната история на България. Човекът предпочитащ парите и власта пред Българските национални итереси държавникът пряко управляван от Америка и Турция който еднинствено мисли за хотелите си в Гърция Катерини и Банско България. Човекът ястреб без човка и нокти който се мъчи да захапе на Путин инструмента. Докога ще търпим тоя *** да ни излага и злепостява пред целият свят
80
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Пожелавам на всички българи, където и да са те по света, здраве и щастие, мъдрост и увереност в мислите и в делата. Нека в домовете ни има мир, любов и благоденствие." Все едно каза-НЕ МИ ПУКА КЪДЕ СТЕ. А за думите му в цялата тая бълвоч, беше необходимо 35 пъти да оближе устни- броях много мвтодично. И чак тогава разбрах защо е плезидент
79
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-оплювания, най-гротескния, най-мразения, най-несполучливия президент на България от 1989 г. насам! Всички предшественици, леви или десни, бяха на светлинни години преди него. Дори "селянчето" от Веселиново- Желю Желев, беше сравнително добър и приемлив президент, допринесе с нещо за България! А този боооклук извърши само подлости, мерзости и гадости за България! Пу пу пу!!!
78
0
 
11
 
! Отговори
Алоооуууу! преди 8 години
Къде са ви 30 коментара?
77
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
OT TOZI PO-GOLIAM LAGEZ NYAMA.
76
0
 
16
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Пожелавам си през 2016 ЕВРОПОЛ да започне разследване срещу 10-те Топ Милионери на Прехода в България и извън Граници , тоест от къде са придобили тези средства
75
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната глупава реч на президента, сякаш е от друга планета и не знае за прилците, битова престъпност, ужасния стандарт на норода си без управляващата мафия.
74
2
 
42
 
! Отговори
767 преди 8 години
Роска-Мюмюн чупка от България и никога не се връщай по Българските земи.
73
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудно Тоя как е спечелил избори?Е га ти Магията.......
72
3
 
38
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
Хубавото е ,че ТОЯ догодина няма да го има...
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Речта на Плевнелиев беше много предпазливо написанаПО СЛУЧАЯТ ИСКАМ ДА ПОЗДРАВЯ С НОВАТА 2016 година всички който Успяха да станът по Свободни и Национално отговорни (истински българи)с своят Борбен дух с свойте коментари в медийте с свойте Протести по Площадите за Една по Свободна и Демократична СтранаНе Забравяйте че Борбата за личните ви Интереси на Публични места е Борбата за Една по Справедлива БългарияПОЛИТИЧЕСКАТА КАСТА Е САМО ИНСТРУМЕНТА В РЪЦЕТЕ ВИ КОЙТО Е ИМПОТЕНТЕН БЕЗ ВАС
70
4
 
31
 
! Отговори
НАЙДЕНОВ преди 8 години
РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ ЩЕ ОСТАНЕ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ КАТО ОБЕДИНИТЕЛ НА БЪЛГАРИТЕ! ДА, ТОЙ НАИСТИНА УСПЯ ДА ОБЕДИНИ БЪЛГАРИТЕ- ДА ГО ПЛЮВАТ, ПСУВАТ И ХУЛЯТ ВЪВ ВСИЧКИ НЕЗАВИСИМИ САЙТОВЕ И ЕЛЕКТРОННИ ВЕСТНИЦИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И В YOUTUBE. ТОВА ГОВОРИ КАКЪВ ОГРОМЕН РЕЙТИНГ ИМА СРЕД НАРОДА, КОЙТО ПРОЯВИ ГЕРОИЗЪМ И ВОЛЯ ДА ИЗТЪРПИ ГАФОВЕТЕ И ЦИРКАДЖИЙСКИТЕ МУ НОМЕРА ЦЕЛИ 4 ГОДИНИ!!!!!