Президентският поздрав – зов за ред и демокрация

Без отлагания в реформите, зарече се Росен Плевнелиев
Обновена: 1 яну 2016 09:00 | 1 яну 2016 08:16,
169
Президентският поздрав – зов за ред и демокрация
Снимка: кадър bTV

Нека да подобрим демокрацията и си подредим държавата. Този призив отправи президентът Росен Плевнелиев в новогодишното си обръщение към българите, пишеbTV. И уточни, че подобрението ще дойде, когато предприемачите успяват по правилата, а не с връзки, институциите работят с лице към хората и решават техните проблеми, младите видят перспектива и останат .

"Да почистим българското море, земя, природа. Да направим нашите градове и села по-модерни и уютни. Да дадем път на можещите и знаещите, на трудолюбивите и добрите, за да се множат делата им", призова още президентът.

Той подчерта, че голямата отговорност на политиците е да отговорят на изгубилите търпение български граждани с решителност, а на недоверието – с морал.

"Вече няма място за отлагане на промените и за половинчати решения нито в българското правосъдие, нито в здравеопазването, образованието или енергетиката. Време е политиците да изпълнят със съдържание думата "реформа“, предупреди държавният глава.

Според Плевнелиев гласуването на референдума ("за" и "против" електронното гласуване), инцииран от него е показало енергия в обществото за промяна.

В заключение президентът пожела:

"Пожелавам на всички българи, където и да са те по света, здраве и щастие, мъдрост и увереност в мислите и в делата. Нека в домовете ни има мир, любов и благоденствие."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 20 Българин, Шоп, Василев, Говедарин, Гурбетчия, Странджата, Старбъкс, Одисей, Ястр.еб, ти си една от.репка бате!
8
44
 
6
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Слава на нашия любим Президент. Хайде догодина да има още по- хубава реч г-н Плевнелиев като президент.
7
4
 
39
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Много хубава реч!Обтекаеми клишета,никаква опасност от издънки!Браво на екипа!И всички кадри после си бяха от България!Айде още една новогодишна реч за изпроводяк и .....пътя.Само че защо ще го пращат в Германия,тя е важна за нас страна?Нека иде в САЩ,там си го харесват и няма да прави бели.
6
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 11Руски фашисти..Муахахахаахахахахаха...вие герберастите съвсем изтрещяхте бре!
5
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
зове за ред след като се провалиха тотално в европа. сега се сети ***.
4
37
 
7
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Слава на нашия любим Президент. Господ здраве и живот да му дава и втори мандат.Знам че те го харесват предателите на заплата от руските фашисти.Но те са малко и сън не ги хваща..ха.ха и даже НГ не празнуват..ха.ха
3
1
 
30
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 8 години
Това обръщение по скоро е насочено към вас -политиците !
2
36
 
9
 
! Отговори
Дай Боже преди 8 години
Хубава реч ! Ч Н Г и нека най-после президентските приказки започнат да се сбъдват ,защото досега си оставаха само празни дрънканици !
1
29
 
9
 
! Отговори
789 преди 8 години
Добра реч. Дано да видим страната си подредена през 2016. На знаещите и можещите да им се даде шанс да направят нещо тук.