Камерън показвал клипчета в Брюксел от визитата у нас

Борисов: С Меркел се разбираме, защото сме дисциплинирани и стабилни
Обновена: 3 яну 2016 12:17 | 3 яну 2016 09:53, Веселина Йорданова
251
Камерън показвал клипчета в Брюксел от визитата у нас
Снимка: Facebook

Посещението на Дейвид Камерън у нас е голяма реклама за свършеното в България, казва премиерът Бойко Борисов в интервюто за "Труд", в което коментира и отношенията си с големите европейски лидери.

Още по темата
По думите му Великобритания не се е славила с топли чувства към България и затова някак си британските премиери са ни заобикаляли.

"С Дейвид толкова години работим в Брюксел и сме си говорили много пъти за нашия регион, за Изтока, за бившите социалистически държави, и винаги сме стигали до извода, че те не ни познават добре", допълва премиерът.

По думите на Борисов с идването си у нас британският премиер е имал възможност да види не само нашите традиции и нестинарите, на които много се радвал.

"Видя при какви трудни условия и в пек, и в зима, българските граничари, полицаи, жандармеристи изпълняват тази си функция да пазят шенгенската граница. Видя колко средства държавата е вложила за това. Аз разбира се благодарих в Брюксел пред колегите – той разказа на всички, беше си направил и клипчета в телефона си от посещението, от това, което вижда, и беше действително една голяма реклама за свършеното от България“, коментира министър-председателят.

Борисов карал джипката, а Камерън бил на предната седалка до него. "И тогава британските служби се отказаха да се занимават с нашата сигурност“, разясни още той.

Борисов благодарил на Камерън, че се съгласил да станат в 4 часа през нощта, за да отидат до Бургас и Елхово.

"Българинът казва: ръка да пипне, око да види. Ами след като видя и усети колко е трудно това, разказа в Брюксел на колегите, че се справяме прекрасно, нямаше иначе да може да го произнесе на глас. Винаги имат резерви към Изтока, към бившия соцлагер. Но мисля, че с подобни визити на място те се убеждават в това, че се справяме добре“, смята премиерът.

Борисов казва още, че има пълно съдействие от ЕК за газовия хъб "Балкан“. В самолета той показал скиците и чертежите на британския си колега.

"На следващия ден той направи връзка с неговия газов специалист на Томислав Дончев, за да огледа всеки детайл. Говорили сме го това и с Франсоа Оланд – имам пълната му подкрепа. С канцлера Меркел – тя и декларира на Европейския съвет, че подкрепя България. Ние не сме като Орешарски – подпише договор с Южен поток и да отиде в Брюксел да каже: Не съм подписвал“, допълва Борисов.

Според премиера чудесните му отношения с германския канцлер Ангела Меркел се дължат на това, че сме дисциплинарана държава, прогнозируема, стабилна.

"Експертите ни работят добре в много сфери. Аз от нейно име не мога да давам оценка, но фактът, че беше в България и винаги правим срещи на четири очи преди или след Съвет, което е 30 минути, все едно си на държавно посещение. Последният път бяхме в библиотеката в Брюксел. Имаш възможност да те изслушат по всички теми, които те интересуват. Това не се прави за всеки", разясни Борисов.

Затова сме на второ място по усвояемост на еврофондовете, затова успяхме да намалим реално безработицата, да се увеличат спестяванията, а и потреблението се вдигна доста в последните дни и месеци. 3% ръст на икономиката. 2,854 млрд. лв. сме събрали повече от 2014 г.“, казва още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
14
 
! Отговори
k преди 8 години
До 191Нали не си представяте Орешарски или Миков до европейски лидери.___________________________________________________________________Не представяме си СИК аджии и Мутри. Каква по-голяма гордост от това да видиш Боко Тиквата до баба Меркел, или Цв Цв в ЦРУ....
146
0
 
8
 
! Отговори
Огнеоходец преди 8 години
Руснаци проучваха феномена ходене по огън в БГ и трансовото състояние нестинарство, докато палячото Борисов превръща традицията в поредния фарск, грозно пошло в кръчмата !пп като са толкова родолюбци що няма красиво направен филм за нестинарството, а Камерен да си го носи /филма/ у Великобритания, м?
145
2
 
8
 
! Отговори
Мараба Аскер преди 8 години
Глупости! Борисов още преди години ни продаде на Ердоган - в клипове на Ердоган как води като на сватба за ръка младоженката си Бойко/а Борисов ! Забравете за ЕС, Камеран, Меркел, ..., а във вътрешен планследствията - Местан, Доган и прочие!пп. вж. клиповете на ТВ СКАТ от тогава - как Тиквата бе воден за ръчичка към ортара! Малограмонтикът /вербална и невербална комуникация/, простакът ББ, приматът дори не се уети какво направи и какво правеше Ердоган с тъпака пожарникар!
144
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, да. Виетнам, Либия, Ирак и тях Русия ги нападна
143
1
 
4
 
! Отговори
do 194 преди 8 години
До Odysseus: Тогаз предлагам всички страни да влезнат в НАТО, така американците ще спрат да напада суверенни държави
142
0
 
15
 
! Отговори
Карлсон преди 8 години
Историята показва Бойко, че когато има конфликт между интересите на народа и нарежданията на "големите началници" ти изпълняваш нарежданията. Така че ми се струва странно да се хвалиш с нещо което ако ти беше на власт по това време изобщо нямаше да стартира по всяка вероятност. Когато започнеш да отстояваш националните интереси със зъби и нокти пред засилващата се авторитарност в Брюксел тогава ще имаш право да се гордееш с проекти защитаващи българската нация изпреварили времето си в Европа.
141
1
 
18
 
! Отговори
Карлсон преди 8 години
Отваряш думата за оградата с Турция и как се гордееш с нея и какъв пример е това за защита на външните граници на ЕС. Но спомни си, че тази ограда бе започната от правителството на Орешарски, под натиск на българския народ загрижен за ситуацията. И строежа на тази ограда бе посрещнат на нож от Европа и много НПО-та. Ако ти беше под такъв натиск от страна на "големите началници" щеше ли да започнеш да правиш оградата в интерес на българския народ или щеше да козируваш на началниците?
140
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали не си представяте Орешарски или Миков до европейски лидери.Най-много до Нурсултан Назърбаев.
139
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната изцепка.Смях в залата.
138
0
 
10
 
! Отговори
офф преди 8 години
бойко си е *** та дрънка ;) само като му четеш бисерите и те побиват едни патриотични тръпки, та чак на изтръпнало отива. Тоя го возил, оня снимал, а охраната наливала с граничарите в караулното. Шменти-капели некакви.
137
0
 
12
 
! Отговори
Карлсон преди 8 години
Примери за такова сервилничене има много, но ето ти два от последните. Камерън който дискриминира българските граждани във Великобритания идва в България и ти не повдигаш този въпрос а само го развеждаш като гид с "джипката". Давутоглу който е неосманист и радикален ислямист който се бърка във вътрешните работи на България идва на посещение а ти не даваш дума да се обели за изплащане на репарации на наследниците на турския геноцид и не поставяш въпроса за неоосманската политика водена от ердоган
136
0
 
5
 
! Отговори
haha преди 8 години
До OdysseusА бе вие не измряхте ли вече ...*************************************И аз това питам ама за тия като теб, не измряхте ли ве4е след като унищожихте вси4ко... оставихте 2-3 милиона бьлгари пове4ето от които са пенсионери. И не те е срам да говориш... да не кажем 4е такива Соросийски Комсомол4ета не би трябвало да сьществуват....
135
0
 
12
 
! Отговори
Карлсон преди 8 години
Бойко с Меркел имате добри взаимоотношения защото ти вместо като избран лидер на българския народ чиято главна цел трябва да е отстояването на българските национални интереси пред такива като Меркел я възприемаш като началник или както ти казваш "големите началници". Този маниер на сервилничене си го усвоил от милицията, но той не подобава на национален лидер. Лидера трябва да е боец който защитава своите от чуждите а не слуга на чуждите във вреда на своите.
134
0
 
5
 
! Отговори
До 183 преди 8 години
До Odysseus: Ако една страна от НАТО нападне друга страна от НАТО, НАТО кого ще подкрепи?
133
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този няма ли да организира скоро някой ритуал с прасенца?
132
0
 
9
 
! Отговори
haha преди 8 години
До 177НАТО-ОТАН е военен сьюз на много дьржави между които и Турция. Тоя сьюз общо взето има агресивен характер, тоест напада по-малки дьржави с цел да си усигори допьлнителни ресурси. Вьпроса е когато тия ресурси са усигорени как те се разпределят. САЩ & Англия - 70%, останалите 30% за ГФР, Франция и останалите западни дьржави. За Бг и останалите изто4ни *** - нищо... Е защо трябва да сме с ОТАН ??? Полза никаква, само вероятността да изгубим и това което имаме е много по-голям
131
0
 
9
 
! Отговори
тя преди 8 години
ПОСЛУШКО!
130
0
 
6
 
! Отговори
kem преди 8 години
До АнонименГлу.пак, бил питал, ерудит недокла.тен.
129
0
 
11
 
! Отговори
шаши преди 8 години
Цял свят гори, държави се цепят, създават се нови. Фесовете са с развързани потури зад нас, но по-важно е да се делим на русофили и русофоби.И само крясъци и истерия. Та Толстой, та Солженицин и какво ли не.Да не са само те. Руската класика е огромна. И всеки чете,от вора до олигарх-всичко чете. И в щатите учат Селинджър, обаче колко са го чели в БГ. Стига с тези фоби моля ви се, защото българите работят навън, а тук останаха само фоби.Но потурите вече се свалят и ще се чуват ревове:
128
1
 
8
 
! Отговори
Язе преди 8 години
До БАБА КУНАИ една крава го е лизала.