Камерън показвал клипчета в Брюксел от визитата у нас

Борисов: С Меркел се разбираме, защото сме дисциплинирани и стабилни
Обновена: 3 яну 2016 12:17 | 3 яну 2016 09:53, Веселина Йорданова
251
Камерън показвал клипчета в Брюксел от визитата у нас
Снимка: Facebook

Посещението на Дейвид Камерън у нас е голяма реклама за свършеното в България, казва премиерът Бойко Борисов в интервюто за "Труд", в което коментира и отношенията си с големите европейски лидери.

Още по темата
По думите му Великобритания не се е славила с топли чувства към България и затова някак си британските премиери са ни заобикаляли.

"С Дейвид толкова години работим в Брюксел и сме си говорили много пъти за нашия регион, за Изтока, за бившите социалистически държави, и винаги сме стигали до извода, че те не ни познават добре", допълва премиерът.

По думите на Борисов с идването си у нас британският премиер е имал възможност да види не само нашите традиции и нестинарите, на които много се радвал.

"Видя при какви трудни условия и в пек, и в зима, българските граничари, полицаи, жандармеристи изпълняват тази си функция да пазят шенгенската граница. Видя колко средства държавата е вложила за това. Аз разбира се благодарих в Брюксел пред колегите – той разказа на всички, беше си направил и клипчета в телефона си от посещението, от това, което вижда, и беше действително една голяма реклама за свършеното от България“, коментира министър-председателят.

Борисов карал джипката, а Камерън бил на предната седалка до него. "И тогава британските служби се отказаха да се занимават с нашата сигурност“, разясни още той.

Борисов благодарил на Камерън, че се съгласил да станат в 4 часа през нощта, за да отидат до Бургас и Елхово.

"Българинът казва: ръка да пипне, око да види. Ами след като видя и усети колко е трудно това, разказа в Брюксел на колегите, че се справяме прекрасно, нямаше иначе да може да го произнесе на глас. Винаги имат резерви към Изтока, към бившия соцлагер. Но мисля, че с подобни визити на място те се убеждават в това, че се справяме добре“, смята премиерът.

Борисов казва още, че има пълно съдействие от ЕК за газовия хъб "Балкан“. В самолета той показал скиците и чертежите на британския си колега.

"На следващия ден той направи връзка с неговия газов специалист на Томислав Дончев, за да огледа всеки детайл. Говорили сме го това и с Франсоа Оланд – имам пълната му подкрепа. С канцлера Меркел – тя и декларира на Европейския съвет, че подкрепя България. Ние не сме като Орешарски – подпише договор с Южен поток и да отиде в Брюксел да каже: Не съм подписвал“, допълва Борисов.

Според премиера чудесните му отношения с германския канцлер Ангела Меркел се дължат на това, че сме дисциплинарана държава, прогнозируема, стабилна.

"Експертите ни работят добре в много сфери. Аз от нейно име не мога да давам оценка, но фактът, че беше в България и винаги правим срещи на четири очи преди или след Съвет, което е 30 минути, все едно си на държавно посещение. Последният път бяхме в библиотеката в Брюксел. Имаш възможност да те изслушат по всички теми, които те интересуват. Това не се прави за всеки", разясни Борисов.

Затова сме на второ място по усвояемост на еврофондовете, затова успяхме да намалим реално безработицата, да се увеличат спестяванията, а и потреблението се вдигна доста в последните дни и месеци. 3% ръст на икономиката. 2,854 млрд. лв. сме събрали повече от 2014 г.“, казва още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
6
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ!!! преди 8 години
ВНИМАНИЕ!!В интернет пространството Секта наречена Комитет за Национално Спасение Васил Левски събират абсолютно нелегално пари , чрез Манипулативните чисто български имена некой има смелоста да Манипулира , некой с имена Валтер Спецназ който вероятно и не е Български гражданин
126
0
 
12
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
ГОЛЯМ СМЯХ Е ПАДНАЛ В АНГЛИЯ КОГАТО КАМЕРЪН РАЗКАЗАЛ КАК 3 ПАТКИ СА КЛЪВНАЛИ БОКО ПО ГЛАВАТА.
125
1
 
2
 
! Отговори
БГ преди 8 години
До OdysseusKaто наш по-голям БРАТ,бе момко!!!
124
4
 
12
 
! Отговори
Ганди преди 8 години
Оня идва като колонизатор, който си наобикаля колониите, а нашия му се радва като пудел!
123
1
 
16
 
! Отговори
Шиши Миши преди 8 години
Трите папи... И смях,смях...
122
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Борисов карал джипката, а Камерън бил на предната седалка до него. "И тогава британските служби се отказаха да се занимават с нашата сигурност, разясни още той."---Ама не само те, бе!ДАЖЕ И ЧЪК НОРИС СЕ ОТКАЗА.
121
1
 
22
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Камерън дойде, за да сондира за промени в правилата на ЕС, защото е под голям натиск от британците, които искат да напуснат. Това Тиквата явно не го е разбрал. Камерън обаче явно е разбрал с какъв лидер за чудо и приказ се е срещнал и явно му е заснел маймунджилъците, за да се смеят с приятелите му. Рапонът също така не разбира, че има разлика да се смеят С него и да се смеят НА него. Ако изобщо е вярно, това, което казва де. Напоследък е като кречетало и бълва само лъжи и простотии.
120
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук май започнаха да обожествяват сорос и компания.
119
6
 
4
 
! Отговори
бсп преди 8 години
Друго си е Първанов 8 пъти ходи в Русия и накрая най скъпия петрол и газ.
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я колко *** ревачи са наклякали тук.
117
1
 
16
 
! Отговори
haha преди 8 години
С Дейвид толкова години работим в Брюксел и сме си говорили много .........................................************************************************************************************Не знаех 4е Дейвид е нау4ил бьлгарски, ина4е Тиквата не може да отлепи на никакьв език освен мутренския диалект...
116
0
 
6
 
! Отговори
Дискът преди 8 години
Дискът на Мерки показа ли?
115
7
 
2
 
! Отговори
EU преди 8 години
Камерън показал как крият Папката с Дело Възродителен Процес цели 25 години от Европейския Съд
114
0
 
2
 
! Отговори
*mamazon преди 8 години
Eu priema samo bogati bejanci v shengen:-):-):-):-):-)ot mamerica:-):-):-)
113
0
 
18
 
! Отговори
Тема за размисъл преди 8 години
Камерън показвал клипчета? С това и ще си останем! Но пък като се замислим, за какво ли толкова ни ухажват тези, които никога не са давали пет пари за нас.....?
112
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубави, Умни, Честни водещи в страхотни бъднини. УРА
111
3
 
19
 
! Отговори
До 153 преди 8 години
Тоя па, тоя па, тоя па....Това да не ти са нашите крадливи въшкари, дето за 30 сребърника продадоха и род и родина....Сравнявайки Путин с тях все едно сравняваш космически кораб с каруца....Пфу, акъл немате за две пари, даже новините не можете да осмислите, какво означава да вникнете в дълбочините на човешкото мировъзрение....Колко жалко за глупоста ви....
110
2
 
20
 
! Отговори
До 148 преди 8 години
И КОИ СА ТИЯ ЕВРОПЕЙСКИ НАРОДИ????????????????? Мароканците, тунизийците и алжирците в гетата на Париж, палестинци, афганистанци, ливанци и иракчани в бежанските лагери под Берлин????? За Италия да не говори, за Испания също, че там мюсулмани, цветни и чернокожи другоселци са вече почти наравно с местните...Това е все едно да кажеш, че София е със софиянци...хи-хи-хи...там селяните (с най-добри чувства) са повече от коренните. Няма ги вече, няма....А Русия, както си седи от хилядолетие, така и щ
109
0
 
3
 
! Отговори
до Василев преди 8 години
Викай недай боже Защото и ти ще се Споминеш с Драсканиците си ТогаваЗемлянките и Окопите са Вече Резервирани Отдавна
108
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина др. Путин хитро се присмива на Руския народ . Хи-Хи-Хи пък моя зет за една година стана милиардер Хи-Хи-Хи .