Камерън показвал клипчета в Брюксел от визитата у нас

Борисов: С Меркел се разбираме, защото сме дисциплинирани и стабилни
Обновена: 3 яну 2016 12:17 | 3 яну 2016 09:53, Веселина Йорданова
251
Камерън показвал клипчета в Брюксел от визитата у нас
Снимка: Facebook

Посещението на Дейвид Камерън у нас е голяма реклама за свършеното в България, казва премиерът Бойко Борисов в интервюто за "Труд", в което коментира и отношенията си с големите европейски лидери.

Още по темата
По думите му Великобритания не се е славила с топли чувства към България и затова някак си британските премиери са ни заобикаляли.

"С Дейвид толкова години работим в Брюксел и сме си говорили много пъти за нашия регион, за Изтока, за бившите социалистически държави, и винаги сме стигали до извода, че те не ни познават добре", допълва премиерът.

По думите на Борисов с идването си у нас британският премиер е имал възможност да види не само нашите традиции и нестинарите, на които много се радвал.

"Видя при какви трудни условия и в пек, и в зима, българските граничари, полицаи, жандармеристи изпълняват тази си функция да пазят шенгенската граница. Видя колко средства държавата е вложила за това. Аз разбира се благодарих в Брюксел пред колегите – той разказа на всички, беше си направил и клипчета в телефона си от посещението, от това, което вижда, и беше действително една голяма реклама за свършеното от България“, коментира министър-председателят.

Борисов карал джипката, а Камерън бил на предната седалка до него. "И тогава британските служби се отказаха да се занимават с нашата сигурност“, разясни още той.

Борисов благодарил на Камерън, че се съгласил да станат в 4 часа през нощта, за да отидат до Бургас и Елхово.

"Българинът казва: ръка да пипне, око да види. Ами след като видя и усети колко е трудно това, разказа в Брюксел на колегите, че се справяме прекрасно, нямаше иначе да може да го произнесе на глас. Винаги имат резерви към Изтока, към бившия соцлагер. Но мисля, че с подобни визити на място те се убеждават в това, че се справяме добре“, смята премиерът.

Борисов казва още, че има пълно съдействие от ЕК за газовия хъб "Балкан“. В самолета той показал скиците и чертежите на британския си колега.

"На следващия ден той направи връзка с неговия газов специалист на Томислав Дончев, за да огледа всеки детайл. Говорили сме го това и с Франсоа Оланд – имам пълната му подкрепа. С канцлера Меркел – тя и декларира на Европейския съвет, че подкрепя България. Ние не сме като Орешарски – подпише договор с Южен поток и да отиде в Брюксел да каже: Не съм подписвал“, допълва Борисов.

Според премиера чудесните му отношения с германския канцлер Ангела Меркел се дължат на това, че сме дисциплинарана държава, прогнозируема, стабилна.

"Експертите ни работят добре в много сфери. Аз от нейно име не мога да давам оценка, но фактът, че беше в България и винаги правим срещи на четири очи преди или след Съвет, което е 30 минути, все едно си на държавно посещение. Последният път бяхме в библиотеката в Брюксел. Имаш възможност да те изслушат по всички теми, които те интересуват. Това не се прави за всеки", разясни Борисов.

Затова сме на второ място по усвояемост на еврофондовете, затова успяхме да намалим реално безработицата, да се увеличат спестяванията, а и потреблението се вдигна доста в последните дни и месеци. 3% ръст на икономиката. 2,854 млрд. лв. сме събрали повече от 2014 г.“, казва още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
обаче никаква статия в днес.бг за доналд трамп които обвини хилари клинтън и барак обама в създаването на ислямска държава тои казва двамата визира клинтон и обама имат около себе си една доста голяма група хора визира ционистите които нямат нито чест нито морал и работят с тях един политик да се осмели да каже истината в очите тои няма какво да губи
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А пък на последното клипче от нова година се вижда др. Миков как изпива на екс една бутилка водка и той се залива от смях , че Камерън не може да пие .
105
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хи-хи-хи....а камерончо дали се е видял на корицата на новия брой на "The Economist"? Където са го запратили в последна глуха, безцветен и напълно омърлушен????? А до него Путин така хитро се подсмихва.....Хи-хи-хи......А нашите правителства, вместо да си СПОМНЯТ ИСТОРИЯТА, ЧЕ ВСИЧКИТЕ НИ БЕДИ СА ИДВАЛИ ОТ АНГЛО-САКСИТЕ....ТРЪГНАЛИ ДА ГИ ПРЕВЪЗНАСЯТ!!!!! ПОЗОР, ПОЗОР, ПОЗОР.......КОГА ЛИ ЩЕ НИ ДОЙДЕ АКЪЛА??
104
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама на другото клипче се вижда как Станишев си бърка в г--а .
103
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Показвал е клипчета и са се заливали от смях. Примерно как Бойко си бърка в носа и подобни.
102
16
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Как да отбележим напредък, като ушанките саботират...
101
0
 
5
 
! Отговори
Shengi преди 8 години
Bulgarite pasiat s jelezni ogradi i granichari anglichanite da si gledat na rahat ognenoto show za novata godina:-) za ogneni raketi pari boll imat anglichanite, ama za bejanci ot voinata niamat hich pari humanistite anglichani:-)
100
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 141: Българите може да започнат да се връщат, когато путинофилите се иснесат към евразия !
99
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Герб милее за България и за Народа и Къде тогава е Политиката за Завръщането на Милионите Българи Пръснати по Света Къде са Мерките Защитаващи Българските Икономически ЕмигрантиКъдеНе познавам такива Емигранти който да искат да се Завърнат в България освен заради свойте Близки и Тяхната СмъртТова ли е Стабилността в Странатане не е това е Безочливоста на Сегашното Правителство
98
3
 
3
 
! Отговори
China преди 8 години
SHTOM VISITE I MQYKATE TYK VSEKI DEN, ZNACHI STE S DOBAR STANDART. AKO NE STE, TO VEROQTNO STE MARZELIVI.
97
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТРЪМП ПУБЛИЧНО ОБВИНИ МЕРКЕЛ И ОБАМА ЧЕ СА СЪЗДАТЕЛИ НА ИД...А НАШИЯ КАКВО ТОЛКОВА ИМ СЕ РАДВА? И ЗАЩО СЕ ПРЕМЪЛЧАВА У НАС ПО ТОЗИ ВЪПРОС??????????
96
10
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До Анонимен 133Никъде не съм казал, че политиката на ГЕРБ е идеална... - но е реална и е това, което можем да си позволим... - всичко останало е демагогия...
95
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АТАКА: Не искаме ЕС, нашето светло бъдеще е в Азия !
94
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко Бойко колко си прав да знаешВярно че България е Стабилна и по Стабилна ще Стане КАТО СЕ ОБЕЗЛЮДИ НАЦЯЛО С ТОЯ ГЕНОЦИД КОЙТО ВОДИТЕ СРЕЩУ НАРОДА СИ ПОСЛЕ ЩЕ ВИ НАЛОЖАТ ДА ЗАСЕЛВАТЕ БЪЛГАРИЯ С ИСЛЯМИСТИ ЕКСПУЛСИРАНИ ДЕ ОТ АНГЛИЯ ДЕ ОТ ГЕРМАНИЯ
93
4
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Искам да нахраня гладен кyманиз...
92
0
 
2
 
! Отговори
до 131 преди 8 години
хххххххх то тяхното е Професионално изкривяване не им се сърди многохахахааааа
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТАИма ли гладни *** тука... - питам...- - - -Има СТРАНДЖА, има ! Като гледам резултата сте двама - ТИ и Василев !!! Други няма !!!
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 63Що мислиш, че са толкова много?
89
3
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
ДрОгарЕ, нравят ли ви се целогодишните, Велики пости... - така ще бъде занапред... - ще живеете здравословно... - ГЕРБ се грижи за вас...
88
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТАСтранджа, на тебе ти светят очите като на Самуил за пустите ГЕРБави пари бе *** !?