Без ДПС – новите предизвикателства куцат

Политбюрото си пожела добра кондиция на партийния живот
16
Без ДПС – новите предизвикателства куцат
Снимка: Булфото, архив

Без ДПС в политическия живот няма да може да се осигури адекватна позиция за новите предизвикателства, пред които е изправена страната. Това посочва Централният съвет на движението в обръщение до членовете и симпатизантите на ДПС по повод  26 години от учредяването на движението.

Още по темата

И макар че ръководството на политическата сила се хвали с доста постижения през изминалите години, в крайна сметка си пожелава и добра кондиция за партийния им живот на фона на трусовете след изключването на доскорошната дясна ръка на почетния председател Ахмед Доган - Лютви Местан.

"Датата е знакова за всеки един от нас, който носи каузата на ДПС в сърцето си. Партията, която се утвърди  като една от водещите политически сили в България, един от най-сериозните субекти на демократичните и европейските ценности в нашата страна", посочват от Централния съвет.

Според тях с основаването на ДПС се поставят основите на българския етнически модел и се съхранява мира и стабилността в страната, благодарение на който не се стигна до етно-религиозни конфликти, белязали 90-те години на миналия век на Балканите.

В обръщението си ръководството на ДПС се оплаква, че има опити да се омаловажи или изцяло да се отрече ролята на ДПС в този процес, но "историческото инженерство не може да предостави поуки за бъдещите поколения, а само разочарования".

"В навечерието на нашата 26-та годишнина геополитическите реалности напомнят изключително много за тези от началото на Прехода по отношение на преобразуването на световния ред. Независимо от посоката им, те имат една съществена характеристика – генерират кризи и конфликти в различни точки на света. За съжаление, нито една друга политическа партия не успя да се ориентира в новите геополитически реалности. Благодарение и на сензитивността на почетния председател на партията ни, ДПС отново се доказа като единствената политическа формация, която успява ясно да дефинира проблемите на времето и да предлага насоки за разрешаването им", пише още в обръщението.

От ДПС признават, че миналата година беше белязана за тях със знака на болезнени вътрешнопартийни процеси.

"И в същото време - налице е единно общностно решение партийното тяло да се отърси от всичко онова, което не споделя основополагащите идеи и ценности на ДПС, което пречи на партията да продължи напред", настоява ръководството на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доган си е от БКП турци
8
5
 
9
 
! Отговори
ДПС---СЕ ЦЕПИ ЯКО... преди 8 години
ДОГАН ИЗПУСНА ЮЗДИТЕ НА ДПС!ИМА УЖАСНО МНОГО ХОРА, ОТ ЕТНОСА , КОИТО НАПРАВО , ГО МРАЗЯТ!ОПИТА --ДА ОВЛАДЕЕ И МЮФТИЙСТВОТО , ЩЕ ПРЕЛЕЕ...ЧАШАТА!НАШИЯ ЕТНОС В ТУРЦИЯ -----ИЗОБЩО НЯМА ДА МУ ПРОСТИ, ЗАСТАВАНЕТО ПРОТИВ ТУРЦИЯ И ЕРДОГАН!ДОГАН --ИСКА РАЗДЕЛЕНИЕ НА СЕМЕЙСТВАТА И ЗАТВАРЯНЕ НА ГРАНИЦИТЕ!ЕТО НЕЩО----КОЕТО НЯМА ДА СТАНЕ!
7
0
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До JikoСпоред мен именно на това залага Доганя - вече отлево почнаха да го славословят за визионерския му проруски курс и докато столетницата се офлянква, току виж Сашко Симов станал депесарско перо
6
0
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До БатакаТо същото стана и с Ердоганя - първом беше велик държавник, после за един ден стана терорист
5
4
 
10
 
! Отговори
Jiko преди 8 години
Лошото е, че БСП/БКП като политически субект вече изчезва. при това положение няма да е чудно, ако турската партия се окаже 2-ра !
4
3
 
12
 
! Отговори
Батака преди 8 години
Ха-ха до оня ден местан беше върхъ за всички депесари(без доган, който явно си гризеще ноктите от яд че го избра едно време за " наследник"). Яви се доган и каза че е издънка и изведнъж всички се преориентираха.
3
4
 
14
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 8 години
ДПС Долни Продажни Последователи на БСП Бесни Страхливи Приватизатори:))))))))))))............................ Сами си направете изводите
2
2
 
16
 
! Отговори
Dino преди 8 години
Zabranete tazi organizirana prestapna grupa.Tova ne e partiia,a Firma za prane na mrasni turski I ruski kapitali.
1
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без ДПС и БСП тази държава ще върви само нагоре!