Борисов с амбиция да станем транзитна държава за газ

Залага най-вече на газохранилището "Балкан", което ще е близо до Варна
Обновена: 5 яну 2016 10:22 | 5 яну 2016 08:00, Камелия Цветанова
101
Борисов с амбиция да станем транзитна държава за газ
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов заяви по време на интервю пред Deutsche Welle, че България иска да стане основна транзитна държава за природен газ за Югоизточна и Централна Европа благодарение на проекта за газохранилището "Балкан“, което се планира за бъде построено недалеч от град Варна, предаде "Фокус".

Още по темата

Според проекта газът трябва да постъпва в хранилището от Русия, Азербайджан и Туркменистан, а също така и от румънски и български залежи.

Според Бойко Борисов проектът и неговото финансиране се разработват от правителството на България съвместно с Европейската комисия.

Според българските власти строителството на газовия хъб, ще способства за частичната диверсификация на доставките на газ в страните от ЕС.

От газохранилището, което ще бъде построено в близост до Варна, "синьото гориво“ ще отива в България, Румъния и Сърбия, а още около 43 милиарда кубометра се планира да достигат до Централна Европа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пътят на коприната,магистрали,хъбове и пъбове с газ петрол и бира, центрове разпределителни...и още и още......очаквайте и ОЩЕ ОЩЕ очаквания !!!!
31
0
 
9
 
! Отговори
Шиши Миши преди 8 години
Когато си *** е за цял живот ...БАЦЕ...
30
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От къде ще дойде газът , питат неуморно лакеите на Кремъл?Отговора е *** , ще направите верига и със кофи ще пренасяте скъпоценния руски газ до хранилище "Балкан".А от българска страна ще го пълним с шистов газ от Добруджа и черноморски от "Хан Аспарух"
29
3
 
11
 
! Отговори
Ешерихия преди 8 години
Ако имаше изобщо премиер тая държава досега квоти с договорени цени за газ от Газпром щяха да са на цени по ниски отколкото Германия купувадиректно от Газпром.Тръбите щяха да са положени и не о.001 % икономически растеж ,а шеше да храним хиляди индустриални производства домакинства за да съживим България и да имаме двуцифрен растеж от 8% на година означаващо и ръст в доходите Но това не е целта за нас нали *** .Целта ви е да сме бедни и емигранти.
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Забелязвам, че някои тук изпускат газ по терлици от хъба на Бойко ..... Да внимават, че газа смърди, а и е опасен .....
27
1
 
16
 
! Отговори
Демократ преди 8 години
Не му се сърдете! Той толкова може!Сърдете се на онези дето са го избрали.Дали всеки от вас е не сте сред тези, които го инсталираха във властта?Демокрацията може да бъде особено опасна, когато не достига гражданска и демократична култура.Мнозинството българи простоя я нямат. Факт безспорен! Затова и страната ни е обречена да бъде най-бедната и жалка страна в ЕС и да се ръководи от такива индивиди като Б. Борисов!Сори!
26
3
 
2
 
! Отговори
Unufri преди 8 години
Газовите експерти на България сте станали рано рано да пишете във форума на Днес.бг :) Браво на вас газови експерти такива, вашето абсолютно безпрекословно експерно мнение е важно за нас и важно за България!А сега отивайте на работа, драги експерти, че ще пропуснете надницата от 20 лв и няма да има за ракийка и салатка довечера. А какво е турски сериал по ТВ-то без пърцуца от от 2 лв килото!?
25
2
 
12
 
! Отговори
Ешерихия преди 8 години
Индустриално ако България не захрани вътрешният си и производствен сектор с евтин Руски газ който може да дойде само от Южен поток до година очаквайте хиперинфлация Отвързване на фиксирания курс Евро/Лев поскъпване на всичко и когато доларът удари 120 $ за барел подгответе се за гражданска война.Казвам го на всички продажници за които интереса на Щатите е по важен от националният ни с пенсиите заплатите на хората и продуктите и стоките ,които купуваме.Алтернатива на Южен ПОТОК няма!!!
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При напъните си да схвана мисълта на Бойко ... изпуснах газ !? Извинявай Бойко ! Другия път ще го направя в хъба, ..... та да не се губи нищо от ценната суровина !
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Браво!Някой знае ли как ще дойдат азерския и туркменския газ?- - - -Да ! Знаеме ! По дебелото черво на Бойко !
22
1
 
17
 
! Отговори
Ешерихия преди 8 години
Не е лесно и за архитектите на прехода ,които ще губят по половин милиард евро годишно от транзитни такси зарада една тиква. ,която дори не разбира свойството и значението на това,което бръщолеви.То бива простотия ,но няма ли кой да въдвори този на топло.Транзитна държава се става единствено ако през теб минава газопровод.А ти спря газопровод ЮЖЕН ПОТОК премиерино
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТРАНДЖА, бегай пълни главата с газ при Бойко, готов си за подвижен хъб !!! Ще разнасяш газ из цялата страна !
20
0
 
6
 
! Отговори
Ташунко преди 8 години
Най доброто място за построяване на газовия хъб е до пристанище Павлово , защото от след това по канала на Георги Димитров ще може да се изнася през Панчеревското море за западните клиенти ( западната дъга ) или с шлепове през река Искър за клиенти от черноморския регион ( источна дъга ) например за Румъния , Русия и т.н.
19
0
 
9
 
! Отговори
Браво! преди 8 години
Някой знае ли как ще дойдат азерския и туркменския газ?
18
11
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Кутевци и под тази новина не пропуснали да изпростеят - абе те си искат Южен паток, охраняван лично от Вова и газ за 400 долара кубика, всякакви други идеи и проекти са им в графата "Щом Рассия не участва не става"
17
0
 
3
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Taino se nadyavam,che gazoviyat hub nyama da ima nishto obshto s dyadoto na Portnih...ama mnogo neshto me sumnyava che ima...
16
1
 
14
 
! Отговори
БББ преди 8 години
Главата му е транзитна на този за мисли
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 15Каква тема бе п.рофан ? Болните мераци на някакъв луд могат ли да бъдат тема ? Виденията тема ли са ? Ако той е изкуфял от алчност и простотия, значи ли че и ние сме толкова прости че да обсъждаме лудостите му ???
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко , Бойкоооо, газът ти е напълнил главата до такава степен че не е останало място за акъл !Но на тебе акъл не ти трябва, уста ти трябва, да мляскаш мас !
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо не се опитате освен да отсявате обидни квалификации да не публикувате и писания на разни *** ? така темата се размазва,не се казва нищо по същество и не се получава дискусия реално обсъждаща нещата важни за България и появата на идеи които биха били полезни-не , че би имало полза но поне нивото на посетителите ще е друго а и кой знае . знам ,че за вас са важни посещения и кликове но е обезкуражаващо за интелигентните хора да четат и коментират при Вас . Благодаря