Филиз Хюсменова сменя Лютви Местан в ДПС?

Гюнер Тахир: Доган поставя лица, които лесно се подменят
Обновена: 5 яну 2016 15:21 | 5 яну 2016 15:14, Анисия Иванова
66
Филиз Хюсменова сменя Лютви Местан в ДПС?
Архив: Булфото

Филиз Хюсменова е възможно да заеме поста на председател на Движението за права и свободи. Тази прогноза направи бившият член на ДПС Гюнер Тахир пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Според него Ахмед Доган поставя за лидери на движението лица, които не срещат подкрепата на вътрешните структури на ДПС.

"Ако новите лидери решат да правят друга политика, те много лесно могат да бъдат сменени буквално за 24 часа", обясни бившият депутат.

Който и да застане начело на ДПС, ще трябва да се съобразява с почетния председател, защото и хората по места, и структурите се съобразяват с него, а не с този, който е поредният назначен, каза той.

Още по темата

Доган няма да се върне на поста председател, ще си остане почетен председател. Преди 3 години той се отказа от поста си в ДПС поради силен вътрешен и външен натиск, припомни Тахир. 

"Не смятам, че Лютви Местан дори да обяви свои бъдещи планове за създаване на нова партия, ще има надежди за успех. Той, както и други, които напуснаха партията, нямат организационен опит. Много по-лесно е, когато някой изкуствено те постави начело на тази организация, отколкото да тръгнеш от нула и да правиш структури във всички населени места в страната", обясни Тахир.

Той определи като възможен сценарий Местан и хората около него да се присъединят към парията на Касим Дал.

"И едните и другите са управляеми отвънка, т.е. те не са автентични политици на българската сцена", определи ги той и обясни, че двамата имат общ източник на финансиране.

"Фактът, че някой посред нощ търси българския министър-председател, за да се намеси във вътрешната политика на една партия, говори красноречиво", допълни Тахир.

Точно след скандала в ДПС премиерът Бойко Борисов говори с турския си колега Ахмет Давутоглу и заяви, че няма да взима страна по конфликта в Движението.

На въпрос дали Местан и Дал са производни на една и съща външна сила, Тахир обясни, че това са опити да се създадат структури, които да са дистанционно управляеми и затова няма да имат успех.

Разговорът по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
0
 
! Отговори
Turkish Power преди 8 години
.Filiz..EU kiflata..sluginyata na Medi Dow!!.. Pazi boje...slyapo progledaha! ...Turgashi na doverie i narodna lubov...paraziti...Istoriyata shte vi sloji krasta...shte gniete v arhivite...***!
44
0
 
1
 
! Отговори
atakict преди 8 години
До Анонимен AMI CTAVAT 6 TURCKI PARTII ----PARLAMENTA CTAVA TURCKI KONAK ---BALGARIA--VILIATET NA TURCIA NAZDRAVE I CLADAK CAN BALGARI
43
0
 
2
 
! Отговори
Фотограф преди 8 години
Вижте само снимката! Доган, къде ли се е загледал така на Хюсменова?!? Много С*Е*К*С е имало в сараите в Бояна!
42
0
 
3
 
! Отговори
Въстание преди 8 години
Ще има гражданска война, сигналите са достатъчно ясни. Отвсякъде ни заливат с омраза, която все някога ще ескалира. Братята римляни vs българи vs турци. Без краен победител, с резултат рухнала държава.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изаура и Леонсио!
40
0
 
3
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Тук, някои ни баламосват с НАТО и ЕС, заблудени хорица, не разбрахте ли, че ни вкараха там за да узаконят кражбите си, това вече навсякъде се говори, че и показва нивото на "цивилизацията" на Запад - НАЗДРАВЕ, МОМЦИ, остават 8 дни до изпълнение на пророчеството на гръцкия монах ПАИСИЙ, за него, този път черпя с мастика - газзззззззззз........
39
1
 
8
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Неприятното в това събитие, Е , че само Доган реагира своевременно и правилно - защо другите партии мълчат, че и се оправдават с НАТО, че ние при Варшавския договор имахме по-голям суверенитет - ТОВА Е ПО ВАЖНОТО и сега всички запяха , ама късно е, българите видяха колко струвате и ето тук в тази кръчма го отбелязаха веднага, а за това - НАЗДРАВЕ за всички умни и горди българи.
38
2
 
2
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
За да стигнеш нивото на Сидер войвода, много хляб трябва да изядеш, като начало, ограничи писането с главни букви - това не ти е мазането на паметници.
37
0
 
1
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Приказките за "гестапото и КГБ, са изключително ограничени и елементарни, ако човек малко повече е попрочитал щеше да знае, КОИ ДЪРЖАВИ ИЗПОЛЗВАТ ПОДОБНИ ГАДОРИИ В ПОЛИТИКАТА и за кои справедливостта е на първо място - последните събитие изкараха гаднярите на преден план, все едно гледаме картина на МАЙСТОРА.
36
7
 
4
 
! Отговори
Глупости на куб.. преди 8 години
БЪЛГАРИЯ И ТУРЦИЯ ---СА СЪЮЗНИЦИ В НАТО!!ВСЕКИ МОЖЕ ДА ХОДИ В ПОСОЛСТВОТО НА ТУРЦИЯ ----КОГАТО СИ ИСКА!ВОРЕН СИДЕРОВ----НАЛИ СИ ХОДИ ПРИ ПУТИН И СИ ВОДИ ИЗБОРИТЕ ОТ МОСКВА....ХА,ХАА,ХААААТОЙ , КЪВ Е ТОГАВА-----"ПАТРИОТ" ЛИ Е ...ИЛИ "РУСКА ***"...ХА,ХА,ХААААААААААААРУСИЯ --Е ПЪЛЕН ПРОТИВНИК НА НАТО И САЩ!!!КОЙ Е ШПИОНИН , ТОГАВА...А??!!
35
0
 
5
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Трябва всички да знаем, че правата на депутатите са изключително неограничени, те могат да влизат без предупреждение, където пожелаят, във всякакви институции, а в посолствата с предварително уведомление, но без да бъдат спирани - влизането на Местан в турското посолство не може да се забрани - тук грешката е на турските дипломати. Тази грешка показва, че те нямат необходимия дипломатически опит. Между впрочем, постъпката е подобна с тази на сваления руски самолет - виждате последствията.
34
6
 
4
 
! Отговори
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ преди 8 години
ПРОСЛОВУТАТА.. "ДЕКЛАРАЦИЯ НА МЕСТАН ПРЕД НС"-----Е ЛИЧНО РАЗГЛЕДАНА И ОДОБРЕНА ОТ АХМЕТ ДОГАН ПРЕДИ ДА БЪДЕ ПУБЛИКУВАНА !!!!!!!!!ПРОСТО Е ДОШЛА "ДРУГА ЗАПОВЕД".. ОТ ДС/БКП и КГБ, /чрез Д.Иванов Гестапото/.....И ЗАТОВА Е СМЕНЕН МЕСТАН!!!!ПРАВИ СЕ ОПИТ---ДА СЕ СКАРАТ СЪЮЗНИЦИТЕ В НАТО !!!/....БЪЛГАРИЯ И ТУРЦИЯ....../ТОВА Е "ТЪНКАТА--ИНТРИГА" ---НА ПУТИН И КГБ!!!!
33
0
 
5
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Дори и негово величество - ЦАРЯ НА БЪЛГАРИЯ, не го е правил и в най-тежките и смъртоносни години за България.
32
2
 
7
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Надявам се, този конфликт да стресне някои проевропейци и да се сетят, че българите - не са нация, която да се управлява от други народи, обособили се като държава, далеч след нас - ще им скроим шапките и на тези горделивци по на Запад И ТОВА ГО ВИЖДАТ ЕМИГРАНТИТЕ, ЗА ТОВА НИ ЗАОБИКАЛЯТ.Случващото се с Местан нека послужи за пример на всички, които са против БЪЛГАРИТЕ и особено против признателността им. Чувствата на признателност към Русия никога не трябва да се докосват, дори и на майтап.
31
1
 
3
 
! Отговори
До 40 преди 8 години
Не, сигурно не са шпиони, ама какви са.......МАЙ ТОВА Е ВЪПРОСА? ДА ТОЛЕРИРАТ ТАКОВА ШЛЯЙКАНЕ ПО ТУРСКОТО (ЧЕ И В ДРУГИ....) ПОСОЛСТВА......????? Че и си трайкаха.....
30
2
 
4
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
На г-жа Хюсменова - честито, това е умен ход за цивилизоването на мусюлманите - не го ли усещате.
29
1
 
6
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Чета и на някои се чудя за слабия аналитичен багаж, значи командира може да управлява РБ зад паравана, а друг - не може. Доган вижда по добре отстрани процесите и действа като "почетен председател", не прави ли същото и к-ра. Хайде малко логика де. Причината е важна - а тя е смущаваща - никои до сега от ДПС не е заставал срещу Русия, защото това веднага ще прелее чашата на българите - това, че някой сороси го правят, те са сороси, всички го знаят - НО ДПС ВЕЧЕ Е ДРУГО - анадъмо аркадаши.
28
4
 
3
 
! Отговори
КЪВ ШПИОНИН Е МЕСТАН преди 8 години
...КОГАТО Е ХОДИЛ В ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО ---СА ГО ОХРАНЯВАЛИ ХОРАТА ОТ НСО!!!ОТ НСО.....И ТЕ ЛИ СА ШПИОНИ ,БЕ...ХА,ХА,ХАААААААААААААА....СМЕЕЕЕХОРИИИИИИИ...!!!!
27
4
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ДОГАН --ПРЕДАДЕ 28-НАШИ РАЗУЗНАВАЧИ В НАТО , НА ТУРЦИЯ С "ОНЯ СПИСЪК"-----чрез личния си секретар М.ТОФИК!КЪВ , ПАТРИОТ Е ДОГАН ,БЕ......ХА,ХА,ХАААААААААА....ТОЙ ПРАВИ ВСИЧКО --КОЕТО МУ КОМАНДВА ДИМИТЪР ИВАНОВ -"ГЕСТАПОТО" ОТ ДС/БКП!!!!ТОЙ Е ПРОСТО ЕДИН...."НИКАКВЕЦ"!!!!!!!!!!
26
3
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ДОГАН ПРАВИ ВСИЧКО-----КОЕТО МУ НАРЕДИ Д.ИВАНОВ /Гестапото от ДС/ДОГАН---Е САМО КУКЛА НА КОНЦИ....ХА,ХА,ХАААААААААА....СЪЗДАДЕНА ОТ ДС/БКП...!!!