Филиз Хюсменова сменя Лютви Местан в ДПС?

Гюнер Тахир: Доган поставя лица, които лесно се подменят
Обновена: 5 яну 2016 15:21 | 5 яну 2016 15:14, Анисия Иванова
66
Филиз Хюсменова сменя Лютви Местан в ДПС?
Архив: Булфото

Филиз Хюсменова е възможно да заеме поста на председател на Движението за права и свободи. Тази прогноза направи бившият член на ДПС Гюнер Тахир пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Според него Ахмед Доган поставя за лидери на движението лица, които не срещат подкрепата на вътрешните структури на ДПС.

"Ако новите лидери решат да правят друга политика, те много лесно могат да бъдат сменени буквално за 24 часа", обясни бившият депутат.

Който и да застане начело на ДПС, ще трябва да се съобразява с почетния председател, защото и хората по места, и структурите се съобразяват с него, а не с този, който е поредният назначен, каза той.

Още по темата

Доган няма да се върне на поста председател, ще си остане почетен председател. Преди 3 години той се отказа от поста си в ДПС поради силен вътрешен и външен натиск, припомни Тахир. 

"Не смятам, че Лютви Местан дори да обяви свои бъдещи планове за създаване на нова партия, ще има надежди за успех. Той, както и други, които напуснаха партията, нямат организационен опит. Много по-лесно е, когато някой изкуствено те постави начело на тази организация, отколкото да тръгнеш от нула и да правиш структури във всички населени места в страната", обясни Тахир.

Той определи като възможен сценарий Местан и хората около него да се присъединят към парията на Касим Дал.

"И едните и другите са управляеми отвънка, т.е. те не са автентични политици на българската сцена", определи ги той и обясни, че двамата имат общ източник на финансиране.

"Фактът, че някой посред нощ търси българския министър-председател, за да се намеси във вътрешната политика на една партия, говори красноречиво", допълни Тахир.

Точно след скандала в ДПС премиерът Бойко Борисов говори с турския си колега Ахмет Давутоглу и заяви, че няма да взима страна по конфликта в Движението.

На въпрос дали Местан и Дал са производни на една и съща външна сила, Тахир обясни, че това са опити да се създадат структури, които да са дистанционно управляеми и затова няма да имат успех.

Разговорът по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Досега беше само партията ДПС.Касим дал и той правел партия.Партия ще прави и Местан.Какво става братя
24
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
gleda dupeto na Filiz hanima
23
3
 
8
 
! Отговори
mathur преди 8 години
В интервю доган каза, че новият председател ще е БОЙКО БОРИСОВ !!!!!!!!
22
2
 
8
 
! Отговори
Джоко преди 8 години
Филиз Хюсменова сменя Лютви Местан в ДПС. Много по-лесно е, когато някой изкуствено те постави начело на тази организация. Който и да застане начело на ДПС, ще трябва да се съобразява с почетния председател...... БЕЗ КОМЕНТАР !!!!
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може пък да се целува по добре от Местан.
20
5
 
5
 
! Отговори
ф преди 8 години
Извинетееее ,но човек на Дал е в правителството ,какво да очакват в Анкара.Сложили са свой шпионин за зам .министър който фъфли с тях на турски в нета.Естествено е,Живков 2 ,ББ явно толкова се е престарал в Анкара ,че са си помислили най-вероятно тоя е нашия човек в БГ.Е,нямаме равни.Срам.Зарад тоя скандал предизвикан от всички бг политици нови избори и нови партии.Да,ама не,ще блееем дорде наистина дойде война.
19
3
 
10
 
! Отговори
факт преди 8 години
Ислямизация ,но по френски ....... Така ще проспим Косово 2 . А когато Родопите се отделят какво ще говорят Доган и Борисов вече няма да има значение.Впрочем пак ще се оправдаят с финансовата криза в света.
18
1
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Аз лично считам че г-н Доган най вероятно се е казва нещо от сорта на Иван Павлов и от години работи за ЦР на Република България. Оглежда внимателно всеки, който работи против РБ и държавата го "шътва" в подходящия момент. Затова след като р. Турция направи грешен ход с Лютви, бай Иван го т..ва в г..за. Аз като българин нямам грам омраза към турците и смятам, че държавата постъпва правилно - пуска ги в управлението, дава им равни права без етническа разлика и мюфтията е вързан да не знае много
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От трън та на глог , че е по висок
16
3
 
5
 
! Отговори
натам вървим преди 8 години
мда ,Що не сложи Григор Димитров,верен гласоподавател на ДПС.
15
3
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Така като гледам снимката Сокола й е застанал изотзад и я гледа в определена анатомична област. Колко показателно ...
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поне е по-привлекателна от оня козел.Дано не е много екзактна.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще откара докато се гътне Доган, послушен човек който ще се съобразява с него !
12
4
 
16
 
! Отговори
опа преди 8 години
опа ДС в кръгова отбрана. Чудят се как да изкарат приемливо лице от мафията! ДПС си отива, чао, чао! Никой няма да тръгне с Фелиз на фона на Касим Дал и Лютви Местан! СТРАХ В САРАИТЕ!
11
1
 
8
 
! Отговори
75 преди 8 години
Гениален ход. Жена,при това с фамилия окончаваща на ова. *** ги обвинявай после в ислямизъм и антибългарщина.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Гюнер Тахир: Доган поставя лица, които лесно се подменят."----А-ха-а, ето от кого гледа Банкянският, като назначава си министрите и МИНИСТЪРКИТЕ ...
9
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
доган да се стяга -- този път няма да е газово пищовче а еметен истинска дулма
8
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво ли е да си бг турчин лидерите ти предават и българия и турция в полза на русия определено избирателя на дпс няма да е доволен
7
3
 
16
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Анонимен-3 ганчоооо,за тебе убиец е герой,сигурно си гербер,защото в момента ,тази партия провежда геноцид над народа си.
6
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tazi partiya oshte li ne e zabranena???