Местан няма връзка с турското разузнаване

Не вярвам във версията за шпионаж, заяви Димо Гяуров
5 яну 2016 11:37,
53
Местан няма връзка с турското разузнаване
Снимка: Архив Булфото

Според бившия директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров, няма данни за връзка на Лютви Местан с турското разузнаване.

Още по темата

"До момента аз поне не съм видял нито едно сериозно доказателство за обвързаността на Лютви Местан с турските специални служби и конкретни данни за някакви негови прояви, свързани с тази обвързаност", коментира той пред Нова телевизия.

"Не вярвам във версията за шпионаж, тази версия се лансира много упорито от няколко медии, за които не е тайна, че обслужват интересите на ДПС", каза още Гяуров.

Той определи като "грандиозна глупост" посещението на Лютви Местан в турското посолство, за да планира как да защити сигурността си.

"Това все още не означава непременно шпионска връзка. На всички въпроси трябва да се даде отговор в най-близко бъдеще от страна на ДАНС и прокуратурата", допълни Гяуров и продължи:

"Лютви Местан е част от ядрото на ДПС от много години и вероятно той самият е участвал в "опрасквания" през последните години и би трябвало да му е ясно какво ще му се случи оттук нататък", добави бившият директор на Националната разузнавателна служба.

По думите му истинската причина за случилото се в ДПС е опитът на Доган да сложи партията на нови релси, да преопакова ДПС и да го направи по-сдъвкаемо за публиката.

"Според мен сценарият малко е излязъл от контрол, може би заради упорството на Местан. Аз си мисля, че това трябваше да бъде коледният подарък за българите", каза още Димо Гяуров

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
1
 
! Отговори
Глупости на куб.. преди 8 години
ПРОСЛОВУТАТА "ДЕКЛАРАЦИЯ НА МЕСТАН"--в НС......Е СЪСТАВЕНА И ОДОБРЕНА ЛИЧНО ОТ ДОГАН!!!НИЩО --НЕ СТАВА БЕЗ НЕГОВОТО ОДОБРЕНИЕ!!!/...всички ДОКУМЕНТИ...съгласуват със Доган../ПРОСТО-----ДОШЛА Е ДРУГА "ЗАПОВЕД" ОТ ДС/БКП и КГБ.....ПРОТИВ ТУРЦИЯ!!!/...чрез Д.Иванов --Гестапото...от ДС/БКП.../
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан е име,но "Наместан" е диагноза на клатуро-терористите ,управляващи БГ след 1989г
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да бе а аз съм лакитан щъркел
25
4
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Че то изобщо не е нужно да контактува с разузнаването когато контактува с официални лица от най-високо ниво на Турция! Много наивно Гяуров, много наивно! Ако и бившите ти колеги са на тоз акъл, тежко на България!
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички шпионират в поза на Русия.Хубавото е, че ЕТ Русия -В.Путин, съвсем скоро ще отиде при СССР
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България има много предатели и шпиони.99% от тях шпионират за Русия! НС и силовите служби са в авангарда.
22
5
 
8
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
Ха-ха,турски тайни служби!Няма нищо тайно в дейността на Местан-той съвсем явно работи за Турция,а заповедите получава директно от Ердоган и Давутоглу!Е,може и да е тайна за българските спецслужби,те са пословично глухи и слепи на тая тема.
21
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руските служби финансират около 20 нпо-та и няколко партии между които дпс атака абв бсп. отделно поддържат огромен шпионски апарат.достатъчно е да погледнете покривите ка руския дипломатически комплекс в софия.целият е в антени за подслушване и шпионаж. добрата новина е че каквото и да правят,русия неизбежно ще фалира и процесите на разпад са вече в ход.гледаме филма - ссср втора част
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
агенти сава ,павел и цялото ръководство на дпс бяха агенти на комунистическата дс под шапката на руските служби.
19
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сигурното е че доган има връзки с руските служби. дпс беше създадено от руските служби с 100% агенти от дс. целта беше и е- ето ви плашилото,ако не сте с нас ще ви дадем на турция
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е ли подобре този бивш"разузнавач"да замълчи,отколкото да плещи глупости?
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Димо ти искаш да видиш досието му,за да се увериш?Който един път се е продал,ще се продава цял живот.Това важи и за агент Павел.
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само това изказване е достатъчно да дамн диоживотен затвор на този бнесретник и по български казано ***
15
4
 
16
 
! Отговори
ха преди 8 години
Да този е бивш и преди може и да е било така, ама сега на всички е ясно чия политика провежда в България .... на турция. Какво ми защитава подлогата вместо да го вкарат в затвора за действията му. Срам за държавата.
14
3
 
10
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 8 години
АМИ ЧЕ НА НЕГО ЛИ ЩЕ КАЖАТ ДАЛИ МЕСТАН ИМА ВРЪЗКА СЪС ТУРСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ,КАКВО ЗНАЧИ ВРЪЗКА,ТЕ СА СИ В БЪЛГАРИЯ,ПРОСТО СИ ПОДДЪРЖАТ ПРИЯТЕЛСКА ВРЪЗЧИЦА,АМИ ТО ЦЯЛОТО ИМ РАЗУЗНАВАНЕ ПО БЪЛГАРСКО НАПРАВЛЕНИЕ Е В НАШАТА СТРАНА ВЪВ ВИД НА ФИРМИ,СПЕЦИАЛИСТИ И ДР.КАКТО ЗНАЕМ,БЕЗ ТЯХ НЕ МОЖЕ ДА СЕ РЕШИ НИЩО В ПАРЛАМЕНТА,ГОСПОДИНЕ,ТОВА Е ВИДНО С ПРОСТО ОКО,ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДНАЯТ КОИ ФИРМИ ИЗКУПУВАТ ЗЕМЯТА,ЦЕХОВЕ,ПРЕДПРИЯТИЯ,ЗА НЕГО СЕ ЗНАЕ,АМА НАШИТЕ КЪДЕ СА,ТЕ ЛИ СА В НЕЛЕГАЛНОСТ.ЩОМ СЕ МЕСЯТ,КВО ЗНАЧИ
13
2
 
16
 
! Отговори
Marto преди 8 години
Местан може и да няма директна връзка, ама Хафъза е на заплата от Турция. Тъпо е да се подценява външната им дейност в насока нова Османска империя, залегнала в идеологията на Давутоолу. Не териториална, а икономическа и политическа. Имат доста мероприятия в БГ в тази насока.
12
1
 
3
 
! Отговори
Bahche vai преди 8 години
Turskoto konsulche cok guzel - sichkite iskat da go sanirat:-)
11
5
 
8
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Доган е по голям предател от Местан, да припомним Оня Списък на Доган с хиляди бълагрски агенти и поддържащи дружества и фирми, които бяха осветлени!!!Агент Гаред Хенеси!ЦРУ!!!
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Димито Гяуров също е експерт по "опраскванията" - на президентски съпруги...
9
1
 
20
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
Тоя ,Гяуров,стана от сержант директно генерал...Демокрация!!!