Павлова пред дъската: Зима е, какво да има на пътя?

2600 снегорина работиха, увеличен е броят им, пресметна тя
5 яну 2016 09:30,
221
Павлова пред дъската: Зима е, какво да има на пътя?
Снимка: bTV

Строителният министър Лиляна Павлова обяви, че тя и колегите от пътните служби са имали сериозна и критична снежна нощ.

"Над 2600 снегорина работиха, двойно е увеличен броят им", пресметна тя и обясни, че фронтът се е движил от запад на изток, като най-големи затруднения и образували се поледици е имало в Русе и Велико Търново.

"Това наложи през нощта от 01.00 до 05.00 часа абсолютно всички пътища за всички автомобили да бъдат затваряни поетапно, за да бъдат обработвани против обледяване", поясни тя пред bTV.

В момента най-критично е положението в Силистра. В областта са затворени всички пътища за тежкотоварния трафик, а поетапно ще се затварят и за лекия трафик.

Единственият все още отворен път е Силистра-Шумен. "Затваряме Силистра-Русе покрай Дунав, Силистра-Варна също, защото снегът е много силен, обстановката е много тежка", каза министърът.

Лиляна Павлова отправи апел към пътуващите по магистрала "Струма", Благоевград-Дупница, да шофират изключително внимателно, тъй като се е образувала много гъста мъгла.

"Най-лесно е да се каже, че не се чисти. Стандартите изискват при обилен снеговалеж да спрем движението, да изчистим, и след това да пропуснем трафика. Ние ограничихме тежкотоварняи трафик и оставихме снегорините да въртят", посочи Павлова.

"Зима е, какво да има на пътя? Може и да има начин да се сложат реотани на пътя, ще стане още по-скъпи", заяви тя. "Не трябва да драматизираме, не трябва да преекспонираме", настоя министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уау г-жо Павлова впечатлена съм от вашата наглост и некадърност. Простата математика е следната: общата пътна мрежа е приблизително 20 000км която се предполага че се чисти от 2600 снегорина, следователно на 1 снегорин се пада да чисти 7,7км да ги закръглим на 8км, защото сте мързеливи. А сега ми обяснете какво по-точно ви пречи да чистите пътищата...или просто вие разполагате със снегорините, но само на хартия и някой пак източва пари!
162
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да - зима е. А те какво очакваха управляващите, време като на Бахамите. Пусто отдавна помня и все тоя рефрен "зимата ни изненада". Те душиците я чакали зимата през август, а пък то взело да вали сняг през януари. Пък и основното - защо, като не могат да се справят, почват със слъзливи "да не драматизираме". Като не могат да се оправят с нещата за които им плащаме заплата всички ние - да си ходят. Много уморени, вечно мрънкащи, ама кокала не пускат.
161
0
 
3
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
И това не е заплаха, намразят ли те, си отиваш, че дори и твоите ще те изгонят.
160
0
 
5
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Лили, Лили, не ти ли е казал дядо ти, майсторлъка бай Тодор имаше - без пари да строи пътища, жалко, че нищо не си научила, ако имаш нещо от почтения си дядо - въобще махни винетките и бъди сигурна, че пак толкова пътища ще поправиш - а начинът е от *** по *** - нафирмите ще направиш такова предложение, което те да не могат да не приема (карлеоне). Знай едно - ако не махнеш винетките - си отиваш.
159
0
 
8
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
БОКОВАТА ЛЮБИМА НАПРАВО СЕ ПОДИГРАВА С НАС. ТО НЕ БЯХА ВИНЕТКИ, НЕПОЧИСТЕНИ ПЪТИЩА, РАЗДАДЕНИ СТРОЕЖИ НА МАГИСТРАЛИ НА ГЕРБАДЖИЙСКИ ФИРМИ И ТО НА КОСМИЧЕСКИ ЦЕНИ И ДЕСЕТКИ ДРУГИ ИЗМАМИ. НАИСТИНА СА *** ГЛАСУВАЩИТЕ ЗА ГЕРБ.
158
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да иде в Швейцария да види какво има на пътя зимата...
157
1
 
11
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Като няма друго, разхвърляте по пътищата парчета осолена сланина! Зер, като гледам, от нея имаш много!😉
156
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Некадърници клети!Защо износвате машините и "издухвате нафтата" вместо да чистите пътищата?Толкова лри е сложно да се спази условието на Дянков-"Пари срещу почистен път"Навсякъде има полиция,камери,отговорници,инспекторпи- всяка сутрин в 7 часа се отчита положението и се раздават оценките.Полицаите за какво са- какъв е проблема да следят за спазването на законите в страната?По кой закон пътищата са с дупки и непочистени?
155
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свинетке Павлова, с реотаните колко ще е винетката догодина? - 500 лв?
154
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кви реотани бе ,български ли?
153
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те без реотани магистралите пропадат още преди да са завършени, а ако се сложи и отопление сигурно ще запалят половината превозни средства
152
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българина не мрънка, а изисква! Щом наглите управляващи са толкова безкомпромисни при искането на данъци, винетки и всякакви такси, тогава компромис не трябва да има и при изпълнението на задълженията от АПИ. Следене под лупа и разчекване при всеки пропуск, а ако няма оправия пребиване с камъни! Като са се хванали на хорото - да играят! Няма пари не е оправдание! И аз нямам, но разни герберасткии *** това не го броят, но и аз не го броя вече. Да излиза дебелата и да рине сняг до смърт!
151
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зимата трябва да има пясък и луга по пътищата. А има ли ги? Все пак почистващите фирми вземат луди пари/макар и да правят отчисления за Лилето и нагоре/.
150
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гуци-гуци с партизанско име Свинетка много ни баламосва, да знаете....
149
18
 
4
 
! Отговори
Край преди 8 години
Българина много мрънка и много плюе. 31.12.15г. Магистралата Атина -Солун след Термопили - 15 см. сняг. Хиляди автомобили с летни гуми в километрично задръстване. Почисващата техника - червен джип със снегорин - 1бр. Хиляди гърци и гърчета посрещнаха нова година на пътя. сиртаки и джамбуш . Българина много мрънка.
148
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на хоризонта стърчат само *** гербаджии
147
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"2600 снегорина работиха, увеличен е броят им, пресметна тя"---Лилето лъже като ВЪЗРАСТНА РОМКА! 2600 снегорина Х 10 метра всеки = 26 км колона! Ами, то немците с 2600 танка стигнаха Москва. 49 училища са затворени заради снега, а Гуци-Гуци ни будалка!
146
1
 
8
 
! Отговори
цц преди 8 години
Тази на снимката дали става за любовница? Някой знае ли?
145
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абсолютен валяк е по форма и тонаж -полезно ще е да я използват директно в строителството на пътища
144
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лелей, колко е ПЛЪТНА-А-А ....