Павлова пред дъската: Зима е, какво да има на пътя?

2600 снегорина работиха, увеличен е броят им, пресметна тя
5 яну 2016 09:30,
221
Павлова пред дъската: Зима е, какво да има на пътя?
Снимка: bTV

Строителният министър Лиляна Павлова обяви, че тя и колегите от пътните служби са имали сериозна и критична снежна нощ.

"Над 2600 снегорина работиха, двойно е увеличен броят им", пресметна тя и обясни, че фронтът се е движил от запад на изток, като най-големи затруднения и образували се поледици е имало в Русе и Велико Търново.

"Това наложи през нощта от 01.00 до 05.00 часа абсолютно всички пътища за всички автомобили да бъдат затваряни поетапно, за да бъдат обработвани против обледяване", поясни тя пред bTV.

В момента най-критично е положението в Силистра. В областта са затворени всички пътища за тежкотоварния трафик, а поетапно ще се затварят и за лекия трафик.

Единственият все още отворен път е Силистра-Шумен. "Затваряме Силистра-Русе покрай Дунав, Силистра-Варна също, защото снегът е много силен, обстановката е много тежка", каза министърът.

Лиляна Павлова отправи апел към пътуващите по магистрала "Струма", Благоевград-Дупница, да шофират изключително внимателно, тъй като се е образувала много гъста мъгла.

"Най-лесно е да се каже, че не се чисти. Стандартите изискват при обилен снеговалеж да спрем движението, да изчистим, и след това да пропуснем трафика. Ние ограничихме тежкотоварняи трафик и оставихме снегорините да въртят", посочи Павлова.

"Зима е, какво да има на пътя? Може и да има начин да се сложат реотани на пътя, ще стане още по-скъпи", заяви тя. "Не трябва да драматизираме, не трябва да преекспонираме", настоя министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
15
 
! Отговори
Пътуващия преди 8 години
***!
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Partisansksry vu4ka se gotvi sa President na bG patischtata rasbiti Komisionnite v djoba konkursite i dalaveri ako psvlova Stane President Aide v 4ujbina balgari
121
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
prava e puxkavoto Lili zima e,kvo pravqt navan da si stoqt v ka6ti i da maxat slanina
120
4
 
7
 
! Отговори
Винетко преди 8 години
То нещата със снега са ясни,нищо ново,всяка година са все същите парлами,ОБАЧЕ, сега като се стопи,а особено напролет пътя ще е страшно разбит, при 2 см асфалт и запълвани трапове върху калта в дъждовно време, траповете ще са вече огромни ями...По цял ден и нощ реват и се надуват с техните магистрали,а като падне 5 см. сняг и пълен блокаж на транспорта, за което трябва и да си плащаме няколко пъти..Навремето плащахме в пъти по-малко и се чистеше,а сега ръсят луга,която скапва колите,но...
119
0
 
18
 
! Отговори
КЪДЕ Е СНЕГОРИНА! преди 8 години
Е как каво да има на пътя - СНЕГОРИНИ!3-ти Януари, 14:00 часа, огромен поток от автомобили пътува по магистрала Хемус в посока София. До след първия тунел на Витиня МАГИСРАЛАТА ИЗОБЩО НЕ Е ПОЧИСТВАНА. Изобщо! Чакаха да спре снега и да почистят след това, за да не се минат... Нямам думи.
118
0
 
5
 
! Отговори
дали? преди 8 години
2500 ПОС-терминала май има в предвид другарката. (пари осигуряващи снегорини)
117
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еееееее, в тая държава и зима да не дойде ? Като се почнат едни лъжи ........
116
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЗЛОСТЪР ИСТИНАТАПробвай със Ш=кембе чорба ?
115
0
 
12
 
! Отговори
Фарс преди 8 години
Сьмнявам се дори и в бройката не тези снегорини
114
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе гледам Енциклопедия Британика, гледам, сравнявам по снимката горе .... е те такова животно НЕМА !!!
113
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе хубава работа ... ама ГЕРБава !
112
2
 
17
 
! Отговори
Номенклатура преди 8 години
ЦК на БКП пожелава още по -голями успехи на другарката Павлова !!! Да живее БКП !!! Да живее КПСС !!! Вечна дружба др.Павлова !!!
111
0
 
30
 
! Отговори
Винетка 100 лв кеф преди 8 години
2600 снегорина работеха с вдигнати гребла!!Само в ''Европейска'' българия е така.
110
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей затова се прави подписка за референдум в момента
109
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зима е, какво да има на пътя? - пръжки Лиле, пръжки ! Дано се наядеш ! И ти и другарите ти от ГЕРБ !!! Ненялите се !!!
108
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лиляно, стига лъга!На 3-ти нито имаяе снегорини по пътищата (В. Търново - Варна), нито бяхте спрели тежките камиони. На места имаше колони от автомобили, каращи с около 40 км/ч. Добре че повечето шофьори бяха търпеливи и не се пробваха да изпреварват. На магистралата няколко снегорина си стояха в аварийната, а шофьорите им пушеха цигари.
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безплатните винетки за инвалиди повече от милион ли са или по малко?
106
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зима е, какво да има на пътя? - освен асфалт, други не би трябвало да има.
105
0
 
30
 
! Отговори
Баси Държавата преди 8 години
"Зима е, какво да има на пътя" Е как пък само в БГ е зима,***? В другите държави сняг не пада ли? Не ми се вярва навсякаде по света,където падне 10см сняг и държавата да затваря врати и да спира да работи.Тая гуда да спре да говори,като на ***,че и ние имаме кабелна и пътуваме по света и все горе-долу виждаме как стоят нещата и извън БГ.То по нейната логика в Япония,Скандинавия,Канада и тн. легат да спят и почват да живеят на пролет.Овцапроста.
104
0
 
35
 
! Отговори
Доди преди 8 години
Когато ти возят задните части и милото семейство в бронирани джипое за по 200-300 хиляди, естествено всички останали участници в движението изглежат смешни и жалки но именно те Ви купуват винетките, те ви плащат данъци и ви осигуряват охолния и безгрижен живот, те Ви плащат джиповете и оханата Ви, така, че не ги нападайте излишно ипокажете поне малко съчувствие и просто си свършете работата.