Бъчварова разреши даренията в МВР

Те бяха забранени от кабинета "Орешарски"
6 яну 2016 07:57,
63
Бъчварова разреши даренията в МВР
Снимка: Булфото

Вътрешното министерство официално може да получава дарения от общини и фирми, които са 100 процента на държавата. Това става ясно от заповед на вътрешния министър Румяна Бъчварова, която е качена на интернет страницата на ведомството.

Документът е с дата 12.08.2015 г., пише "Труд".

В него се казва, че се утвърждават правила и се "отменя заповед за забрана за сключване на договори в МВР от 04.07.2013 г. С нея вътрешният министър Цветлин Йовчев от кабинета "Орешарски" забрани изцяло даренията.

Не става ясно на каква основа и с какви правила МВР е вземало дарения близо шест месеца през 2015 г. От края на февруари до края на септември 2015 г. МВР е получило горива, техника и други консумативи на стойност 2 583 708 лева. Тези данни са публикувани и на страницата на ведомството.

От пресцентъра на вътрешното ведомство обясниха, че според чл. 249 от Закона за МВР имат право на дарения от общини, държавни фирми и от международни организации. Известна практика за заобикаляне на закона обаче е частници да даряват пари, имоти и горива на общините, а те - на полицията, за да пази реда.

От отчета се вижда, че най-много се дават горива и пари за купуване на резервни части за колите, както и друг вид техника. Държавните "Мини Марица-изток" ЕАД и ТЕЦ "Марица-изток 2" са дали на МВР - Стара Загора пари два пъти - 12 000 лв. и 32 000 лв.

Спонсори на полицията са и много малки общини, които няма как да получават големи приходи в хазната си от данъци и такси.

Бюджетът на вътрешното ведомство всяка година се актуализира няколко пъти. В края на миналата година бяха дадени допълнително 180 млн. лв., за да бъдат изплатени обезщетенията на пенсионираните полицаи, които вземат до 20 заплати при напускане. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коло е бюджета на МВР !? Защо не стигат тия пари а как на хорат им стигат мизерните заплати!!?
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой дава дарение на МВР !? Защо точно на тях?!Р Е К Е Т Ь О Р И
15
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червения *** се опитва да прави пропаганда , ама не умее и е много зле. Клетия народ много добре разбра , че с правителство на БСП-ДПС загива и затова ги изгони и си избра ГЕРБ . Сега нещата вървят само на добро и още дълги години Борисов ще управлява .
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А германския президент си отиде за един самолетен билет от 160 евро ????????
13
0
 
1
 
! Отговори
Bessi преди 8 години
Oficialna corupcia i rushvetchiistvo?! :-)Besilkite, krastovete, jataganite i gilotinite ne sa izmisleni ot bulgarski ezik instrumenti...tikme i shut ne sa bulgarski instrumenti...:-):-):-)
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А половината милион похарчен за консултанти на въпросната дама от снимката? Какви консултанти? Нали беше "експерт"? В тази държава е пълен бардак.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
04.07.2013 г. С нея вътрешният министър Цветлин Йовчев от кабинета "Орешарски" забрани изцяло даренията.От края на февруари до края на септември 2015 г. МВР е получило горива, техника и други консумативи на стойност 2 583 708 лева.Ало, г-н Цацаров ???? Един министър е взел 2 583 708 лв. незаконно ? Какво правим ???
10
1
 
18
 
! Отговори
Стадо,стадо преди 8 години
С Герб се завръщат мутринските години и тези , които гласуват под строй за Борисов да им тежи ба съвеста окаяното и срамно положение на Народа !!!Забележете , Йовчев забрани тази порочна практика а Борисов я върна , казвам Борисов защото от Бъчварова нищо не зависи!Мразения от Герб Йовчев не даде косъм да падне от главите на Герб- вандалите когато вадиха павета , чупиха центъра на София и начупиха автобус купен с народни пари!Как не вижда клетия народ , че с Герб вървим назад , заеми, дългове
9
0
 
6
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Защо се притеснявате , демократи? Цялата система е заложена върху н.в. ПАРАТА !!! Как, от къде,колко- няма значение ! По-големия хайдутин преборва по-малкия. И в крайна сметка, държавния апарат/като имащ властта и оръжието законно/ преборва всички. Естествено-стига да иска. За съжаление винаги иска, защото пък там са също човеци - няма значение гена, пола, произхода, професията. Под държавната закрила се вършат най-големите престъпления!! / справка "Сигма" - незаконно под крилото на МВР/
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не става ясно на каква основа и с какви правила МВР е вземало дарения близо шест месеца през 2015 г. От края на февруари до края на септември 2015 г. МВР е получило горива, техника и други консумативи на стойност 2 583 708 лева.- - - -Как се наричаше този дето нарушава закона ? Не беше ли - престъпник ? Или греша ???
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не става ясно на каква основа и с какви правила МВР е вземало дарения близо шест месеца през 2015 г. От края на февруари до края на септември 2015 г. МВР е получило горива, техника и други консумативи на стойност 2 583 708 лева.- - - -Пазителите на закона неспазвали закона ???? А ние тогава редно ли е да го спазваме ???
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Корупцията се завръща. Честито, българи!А всъщност разбра ли се КОЙ точно е КОЙ - май не е онзи, а ТОЙ!
5
1
 
14
 
! Отговори
Винаги ще е така преди 8 години
Едно и също....ЕВРОПЕЙЦИ...АМА НЕ ДОТАМ...
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде уважаеми шофьори, пригответе си сега .... "даренията" за МВР !
3
0
 
24
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Сега като ни спрат в крачка вместо да черпим ще правим дарение ли :)
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
i dokaza che ne e za tazi rabota
1
0
 
39
 
! Отговори
факт преди 8 години
СЕГА ВЕЧЕ РЕКЕТА СЕ УЗАКОНИ !!