Плевнелиев: Не на "контра-културата" в политиката

Президентът отново се обяви за съдебна реформа
6 яну 2016 16:52,
34
Плевнелиев: Не на "контра-културата" в политиката
Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев призова политиците да дадат път на идеите, а не на "контра-културата". Той отново се обяви за реформи в съдебната система, здравеопазването и водния сектор, а промените в Конституцията нарече добра, но недостатъчна стъпка.

Още по темата

Държавният глава и върховен главнокомандващ присъства на традиционния празничен водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия, отслужен от Негово светейшество Патриарх Неофит. Плевнелиев прие почетния строй на представителните части на Българската армия и положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

Президентът честити на всички българи светлия християнски празник Богоявление. "В този свят за нас и за нашата църква ден нека да си пожелаем да вървим напред. Нека да си вярваме, нека да имаме самочувствие, че сме на прав път, така ще стигнем много далеч", призова държавният глава.

В навечерието на новия политически сезон Плевнелиев апелира за съдържателни и дълбоки реформи, които да подобрят обществения живот, да променят икономиката и да подобрят демокрацията ни, апелира президентът Росен Плевнелиев. 

"В политическия живот със сигурност ще виждаме противопоставяне, но нека дадем път на идеите, на аргументите, а не на "контра-културата" такава, каквато я видяхме преди две години", призова президентът Плевнелиев.

Държавният глава увери, че президентската институция ще продължи да задава посоката и стратегическите приоритети пред страната.

Президентът отказа да коментира скандалите около ДПС. "Като държавен глава не мога да коментирам вътрешнопартийни проблеми", каза той.

Росен Плевнелиев обясни, че през 2015 г. балансираната и принципна външна политика на България е получила "силно международно признание".

"Тя не се влияе от една или друга политическа сила или един или друг лидер или шеф на политическа партия", отсече държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Елиаш преди 8 години
Лъжепатриоти -до един!Същите ще ги видите наредени и на 19 февруари до паметника на Апостола.За тях Ботев и Левски са като иконите за безбожниците-удряш по едно кръстене и си караш,както знаеш.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един абсолютно неадекватен политик, който САЩ назначи да им лиже ***. Този и да го гръмнат само Султана и Лилето ще си го изпратят. Как е забравил да спомене за Атласките планини в България и за Чехословакия ? За каква балансирана външна политика говори този като от пет години не се е срещнал нито веднъж с Путин ? А Путин е политик със световно значение за мира по света. За президента правия път е увеличаване на милионите в банковите му сметки. Това да даваме хиляди на бежанци ,а за майките- 0
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес е деня на Българските бойни знамена . А тази плюнка ни развява знамето на Рада дълбоката - а от г ъ з знаме не става. На този ден не се политиканства.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една излишна и нищо не значеща институция и фигура! Понякога говори добре ,но това няма никакво значение за политиката на България, защото няма никаква власт!
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КО КАЗА???...
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя и *** му около него не е ли време вече да се маха?!?Досади на всички, които волю или неволю е трябвало да му търпят глупостите...
13
0
 
18
 
! Отговори
нЕмам нЕрви преди 8 години
Тоя е обида за знамената ни под които дедите ни са защитавали с цената на живота си родината за да могат сега такива като плевела да я продават.
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смачканият патък на Тиквоний пак изригна! По-жалък не е имало на политическия небосклон в последните 100 години!!!
11
0
 
21
 
! Отговори
ех преди 8 години
Роско ,Роско ....... ДПС не е вътрешно партиен проблем ,а вече е проблем на националната сигурност.Доказано шефа й служи на чуждо посолство и не признава нашия суверенитет.Ти пак нехаеш ,защото си същия ***.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Палячовщина!
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***,много ***,най много ***
8
0
 
24
 
! Отговори
стига преди 8 години
Kak Местан се крие по чужди посолства уличен, че работи за Турция, а това НЕЩО не взема отношение?
7
24
 
2
 
! Отговори
без омраза патриот преди 8 години
ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ СТРАНИ УВАЖАВАТ И ПРИЕМАТ ПЛЕВНЕЛИЕВ С ПОЧЕСТИ.А НАШИТЕ БЪЛГАРОМРАЗЦИ ГО ПЛЮЯТ.КАЕТЕ КЪЛЕ ХОДЕШЕ ПЪРВАНОВ/ИЗБРАН С ГЛАСОВЕТЕ НА ДПС И РОМИТЕ/.ТОЙ И ПРИ ДВАТА СИ МАНДАТА НИТО ВЕДНЪЖ НЕ КРИТИКУВА КРАДЛИВАТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ.,КОЯТО СЪСИПА БЪЛГАРИЯ.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изглежда онази с очилата е по-мъж от мъжете!
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Божееее, доживяхме ***-де-раст да ни е главнокомандващ на армията...
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевньо, кажи нещо за Ботев бре, *** ! Или те боли фара ... Мишка такава
3
0
 
21
 
! Отговори
- преди 8 години
ах ти колко си долен,МАРШ ОТ ТУК,МАРШ
2
0
 
28
 
! Отговори
анти-президент преди 8 години
***, подай #ОСТАВКА и си тръгни с капчица достойнство !!!
1
0
 
21
 
! Отговори
168г Ботев преди 8 години
Оказва се истина внушението, че интелигенцията, качествените хора и повечето Българи като цяло отдавно са напъснали държавата и чужбина като Ботев ''В Механата'' с чаша вино и болка се опитват да забравят ''родния край'' и ''милата бащина стряха''.Останаха само *** братя и ''***''те, които да гласуват за деформирани изорди като горния, които ни срамят по света!!