Заради Местан: Скръцнахме със зъби на посланика на Турция

Митов: Контактът с Анкара не зависи от една партия или политик
6 яну 2016 10:52,
49
Заради Местан: Скръцнахме със зъби на посланика на Турция
Снимка: архив Булфото

Външният министър Даниел Митов разкритикува посланика на Турция Сюлейман Гьокче за поведението му около събитията в ДПС по Коледа.

Тогава движението свали лидера си Лютви Местан, а той призна, че е потърсил сигурност в посолството на Турция в София. Самият дипломат пък придружаваше изключения Местан в Кърджалийско по време на възпоменателните събития за годишнината от Възродителния процес.

Още по темата
"Не влизат в разбирането ми за професионално дипломатическо поведение действията на един посланик, който си позволява поведение, което общественото мнение в България възприема като намеса във вътрешните ни работи. Затова съм го призовал по съответния начин да направи необходимото, за да преодолее това възприятие", обяви Митов днес пред bTV.

Външният министър разкритикува и поведението на Лютви Местан.

“Не мога да си обясня поведението на български политик, който търси закрила в чуждо посолство. Неразбираемо е действието на Местан“, каза министърът. Той допълни, че не знае дали съществува заплаха з анеговата сигурност.

Даниел Митов обяви двустранните отношения между България и Турция за прекалено важни, за да зависят от една или друга партия или от един или друг политик.

“Българската дипломация направи всичко възможно, така че българо-турските отношения да не бъдат повлияни негативно от развоя на събитията в една българска политическа партия“, каза българският дипломат №1.

Според него не можело и една партия да се превръща в посредник между две правителства. Митов беше категоричен, че Местан не е посредник между България и Турция. “Премиерите си говорят директно, няма посредници“, разясни той.

Във връзка с нападенията в Кьолн срещу жени в новогодишната нощ от група от около 1000 мъже с арабски и северноафрикански произход, Митов коментира, че не иска да хвърля камък върху никого. По думите му трябва да се изяснят обстоятелствата и който е виновен, да си понесе отговорността.

Според Митов проблемът с огромните потоци от хора, които прекосяват граници в Европа безконтролно, трябва да бъде адресиран по много по-сериозен начин. По думите му трябва да се превърне в европейска политика връщането в страни на произход на хора, влезли в Европа по незаконен начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AKO IMA6E DARJAVA DOSEGA DA MU BE6E OTNETO BG GRAJDANSTVOTO I 6UT ZA KADETO SAM SE E ZAPATIL A DRUGITE OKOLO NEGO DA GLEDAT I DA RE6AVAT 6TO ZA MEKERETA SA
9
1
 
28
 
! Отговори
@#$ преди 8 години
Ама моля ти се, Митов, сакън, най-важното нещо сега, след масовата гавра на връх Коледа е - да не се "хвърля камък върху никого"!!Дааа, давайте сега да изясняваме "обстоятелствата".... Понеже те въобще не са ясни при хиляди свидетели на публично място! Ха, кой ли е "виновен": може би жените са си виновни сами? Това ли ще изясняваш?!
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДДС за храните в Румъния е 9% още от лятото,а от 01.01.20016 направиха ДДс 20%,което иначе беше 24%
7
3
 
4
 
! Отговори
токо преди 8 години
До В Румъниякак се изчистиха,като ПСД-сиреч,комунистите има мнозиство в парламента.Не пишете.без да знаете
6
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във връзка с нападенията в Кьолн срещу жени в новогодишната нощ от група от около 1000 мъже с арабски и северноафрикански произход, Митов коментира, че не иска да хвърля камък върху никого. По думите му трябва да се изяснят обстоятелствата и който е виновен, да си понесе отговорността.-_---Естествено според него ще са виновни немските жени, че не са били с бурки. В собстената си страна!
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен - Румъния е друго нещо. Тя си върза бюджета, независимо от ниските цени на петрола и спада от акциза. Ние компенсираме с винетки и много вероятно данък "кенефо-***". Освен това аз си купих френска, румънска баничарка наместо Големият вал, силеч Китайска стена. Ми подкрепа за Европа, нали сме там!
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От посланник, на засланник.
3
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някак си измежду потока от новини и обръщенията на политиците никъде не виждам да се споменава, че Румъния намали ДДС за храните 9%, на 5% ДДС за книгите, учебниците, вестниците и списанията, билетите за кино, театър, опера, за музеите и за спортните събития.
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За такова действие турския посланик трябва да се обяви за персона нон грата и да бъде отзован. Само че нито Митов, нито тиквуна имат топки да пробеждат про-българска политика, нито някой преди тях. Само омразния Костов си позволяваше от време на време да защитава българския интерес, но за сметка на това разпродаде страната
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той па като се уплаши,нема да спи тази вечер!