Концепцията за МВР реформата е готова. Почти

Силовото министерство следяло събитията в Германия
7 яну 2016 15:44,
16
Концепцията за МВР реформата е готова. Почти
Снимка: Bulphoto, архив

Концепцията за реформа в МВР е готова, каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред журналисти.

Министър Бъчварова заяви, че в момента се извършват юридически консултации, които окончателно трябва да определят реда, по който ще става преназначаването на служителите във ведомството.

Относно даренията в МВР, Румяна Бъчварова посочи, че въпросът е изяснен с приетия миналата година Закон за МВР. Тя посочи, че в заповед на министъра за правилата, по които се осъществява тази дейност, са изключени дарения от частни фирми и лица, а се допускат единствено международните дарения и от държавни институции.

Румяна Бъчварова заяви, че българските служби следят събитията в Германия и са взети всички мерки, за предотвратяване на подобни инциденти и да се реагира максимално бързо в случай, че се случат и у нас.

На територията на ГДБОП днес беше открита сграда на Обединените сили за противодействие на наркотиците. На откриването освен министър Бъчварова, присъстваха и директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, временно управляващият посолството на САЩ в София Мартина Стронг и Кайл Уилямсън - регионален директор на ДЕА за страните от Средния Изток и Балканите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Защо така? преди 8 години
МВР не разкрива никакви извършители на престъпления, измами и кражби. Така ли му е наредено?
7
0
 
1
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Ха-ха следели какво става в Германия ,а за това което се случва тук ни дума. Обири на банки , пребиване,обиране и често изнасилване и убиване на стари и беззащитни хора по селата,така наречените бежанци си спретват масови сбивания с ножове и е въпрос на време да има жертви от живеещите наоколо хора . Това в очите на това посмешище сигурно е нищо.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никаква реформа в МВР няма да има, а само запазване на привилегиите им! А какви "служители на МВР"са СТОТИЦИТЕ ЧИНОВНИЦИ, които търкат бюрата ? И как може да има десетки хиляди емигранти в България,които са влезли незаконно и живеят тук, за което отговорност трябва да носи МВР?
5
0
 
3
 
! Отговори
Диагноза преди 8 години
Подла нагаждачка и двуличница.
4
0
 
3
 
! Отговори
Браник преди 8 години
Реформата да бъде. МВР преминава към дирекция на статистиката. Те не ловят престъпници, а регистрират престъпленията.
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти виж какво става с престъпността в страната и най-вече с въоръжените грабежи в София, че както е тръгнало ще откраднат Президента от кабинета ми, германците ги остави те както винаги ще се справят.
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много противна овца!
1
0
 
13
 
! Отговори
ОСТАВКА , ПОЧТИ преди 8 години
да я даде, ама НАДА ЛИ