Местан – наивен сапьор, стъпил на руска мина

Не обяви нов политически проект, но слиза при избирателите
Обновена: 7 яну 2016 13:19 | 7 яну 2016 12:50, Камелия Цветанова
116
Местан – наивен сапьор, стъпил на руска мина
Снимка: БТА, архив

Изключеният от ДПС на 24 декември Лютви Местан, доскорошна дясна ръка на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, проговори пред медии след седмици мълчание и призна, че е стъпил на руска мина, защото е бил наивен сапьор.

Още по темата

"Освен да говоря, мога и да мълча, вече 12-ти ден", призна той, след като застана пред журналистите в София.

За да го подкрепят, на пресконференцията му дойдоха депутатите, които го последваха и напуснаха ПГ на ДПС Мариана Георгиева, Хюсеин Хафъзов и Шабанали Дурмуш. Съпругата му Шерин Местан също беше с него.

"Мога да нося и на бой, без да бъда сломен, защото за 12 дни системата от медийни бухалки стовари върху гърба ми минимум 12 хиляди тупалки - предател, изменник, измамник, мошеник, женкар, предател на национални интереси, ислямист, собственик на верига ресторанти, на ферми", опака се Местан.

Той изненадващо призна, че дни преди да бъде изключен е била поискана оставката му.

"Оставката ми беше поискана ултимативно, противоуставно чрез посредник, аз трябваше да призная за грешка декларацията за руския самолет и да призная с този акт правото на критиката и доброволно да се оттегля", разясни той.

"Ако ми бе казано: "Имаш някакви качества за парламента, но лидерските качества са нещо друго и има нужда от промяна" това бих го разбрал, но някой да поиска да призная за грешна една правилна политика, която съм водил, беше напълно невъзможно", продължи Местан.

По думите му тогава се е появило и обръщението на Ахмед Доган в медиите, вечерта му е било съобщено, че охраната му е свалена, без да му съобщат защо.

Местан призна, че заради това наистина е бил притеснен за неговата и тази на семейството му сигурност.

"С изтичането на срока за оставката ми в 19:26 ч. на мен ми се сваля охраната, е ли е съвпадението случайно и какво означава това? Не ми остана нищо друго освен да звъня на най-високо ниво да питам дали имат информация за свалената ми охрана, след като съм бил един от най-пазените хора в страната, попитах президента Росен Плевнеливе и той не знаеше, каза ми че ще се обади на следващия ден, но моят проблем не беше за следващия ден, а на вечерта", разясни Местан.

По думите му, след като е получил обаждане, че остава без охрана, е отворил вратата и е видял служителите да си събират нещата. Те са му казали, че им е наредо да си тръгват.

"Обадих се в турското посолство да ми изпратят кола, защото имах предварително уговорена среща. След това се наложи да спя няколко дни извън Софи при приятели", каза още той, като отказа да ги назове поименно.

Лютви Местан призна, че още след коледния купон на ДПС, проведен в Сараите, е казал на най- близките си приятели, че ще има опит да се подменят мотивите, заради които е изключен.

"Още тогава аз предложих да има дебат, след като чухме речта на Доган, само че никой нямаше интерес от дебат. Второто ми предположение беше, че ще се опитат да сведат обвиненията до протурски, но декларацията е ярък пример за евроатлантизъм и Турция е засегната, доколкото е член на НАТО", настоя той.

Той днес не обяви нов политически проект, но каза, че слиза при избирателите си, за да чуе тяхното мнение, но по думите му на страната ни е нужен ясен евроатлантически проект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: ДПСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
16
 
! Отговори
Предадени отново!!!! преди 8 години
Вай вай е...ти п....ната държава!!!! Тука се преплит американо-турско-руски интереси.... Вай вай вай.... Оня план на вашингтон и анкара за ислямизация на България "Зелен Диамант" действа с пълна сила.... Дано Дед Иван да ни помогне че ще става страшно!!!!
31
2
 
12
 
! Отговори
sostin преди 8 години
Абе кво само ни занимавате с тия турци бе братче. Тоо се знае че е бил агент , другия също, знае се че са като рак в българското общество и че са се наместили навсякъде , знае се че дъжат фирми и точат държавата, знае се за всичките им дивотии и предателства към България, вие ни ги изкарвате мъчници и незнам си кво там. Ае малко и медиите да се осъзнаят ,че в България да си прикааме само за турци е меко казано наглост вече....
30
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан е национален предател като такъв трябва да бъде съден или да му бъде отнето гражданството и изгонен от България !
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я "умните и красивите" скочиха в защита на Местан. Защо ли ?
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 22Затова ли бе свален Орешарски и бе поставен Боко ?
27
1
 
28
 
! Отговори
ми да преди 8 години
Този освен да наглее кат ром, друго може ли? На жертвен агнец се прави с посрани потури. То не бе турско посолство, то не бе срещи с Ердоган, то не бе чудо, а после Левски ще споменава и за Българин ще се провъзгласява, че и Българските интереси бил гонил. На руска мина бил стъпил ... не той, Ердоган стъпи на такава и сега на икономиката им се еб*ва м**ката. И както се вижда, дори интересите на НАТО са свързани с Русия, а не с Турция, за това никой не хуква да спасява Турция от "руската мина".
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я колко туркофили имало в нета.Пък да не са от управляващото мнозинство и просто защитават еднопартийците си ,а? То партията на Ердоган ,ГЕРБ, Реформаторите -те всички са членове на ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА партия. Е то вярно Партия на справедливостта и развитието на Ердоган е асоцииран член.
25
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този човек е отвратителен и гаден. В гласа му има изключително много много омраза към нас, българските граждани. Не следя политиката отблизо, не ме интересуват игрите им - но този е *** откъдето и да го погледнеш, както и да го чуеш. Изобщо няма място в България, в парламента - също. Да го екстрадират и да ходи в Турция да си прави майчина партия и да си говори на майчин език - след като неговата родина не е България ! *** ГАДЕН!
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 22Затова ли бе свален Виденов и поставен Костов ?
23
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е този радикален ислямист да влезе в затвора
22
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Петролът падна до 32 $ за барел - поздрави на Савата и кукловодите му !МУХАХАХАХАХАХАХАХА
21
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помните ли над какво се е клел Левски ? Над пищов, кръст и библията ! А този се е клел над пари, пищов и още пари от долу !
20
1
 
26
 
! Отговори
Сапьорния отряд преди 8 години
от АНКАРА го спаси в последния момент. Понеже ТИКВАТА е СТРАХЛИВ като МИШКА, пък и нали са дружки с ЕРДОГАНЯ му е обещал да го пази. ОН беше обещал и на МИШО БИРАТА... И на ЖЕНА МУ....
19
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
У нас свалят политици защото не обичат матушка рус - факт
18
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що дирят руски мини в моята татковина?БОГ да пази България
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лично аз този човек го виждам само като бъдещ портиер на турското посолство в София ! Пък и с този перфектен български .....
16
2
 
28
 
! Отговори
МАЗЕН, ТА МАЗЕН преди 8 години
Тоя ХЛЪЗГАВ МЕСТАН какво ли е обещавал на ЕРДОГАН, та да се ские в турското посолство. Сигурно е бил наясно, че отива право в затвора и е молил за дипломатическа защита
15
3
 
25
 
! Отговори
соросоиден илюминат преди 8 години
1 Щатски долар = 75 Руски рубли. 1 Български лев = 41 Руски рубли. 1 Евро = 81 Руски рубли. 1 барел петрол Брент = 34 долара. Честито на печелившите!
14
3
 
30
 
! Отговори
факт преди 8 години
ГОДИНА И ПОЛОВИНА БОКО И МЕСТАН УПРАВЛЯВАТ ЗАЕДНО ,ЗАЕДНО ФАЛИРАХА КТБ ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА,ЗАЕДНО СИ ТЕГЛИХА 16 МИЛИАРДНИЯ ЗАЕМ ,ЗАЕДНО СПРЯХА ЮЖЕН ПОТОК,ЗАЕДНО ОБИРАТ БЪЛГАРИЯ И НАРОДА.СЕГА ЗАЕДНО В ЗАТВОРА ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО
13
1
 
30
 
! Отговори
ОТ ПОСОЛСТВОТО преди 8 години
Дойде, кри се като мишка и като разбра, че няма да арестуват за НАЦИОНАЛНА ИЗМЯНА след разговора ЕРДОГАН-БОРИСОВ напери пак крила.