Местан – наивен сапьор, стъпил на руска мина

Не обяви нов политически проект, но слиза при избирателите
Обновена: 7 яну 2016 13:19 | 7 яну 2016 12:50, Камелия Цветанова
116
Местан – наивен сапьор, стъпил на руска мина
Снимка: БТА, архив

Изключеният от ДПС на 24 декември Лютви Местан, доскорошна дясна ръка на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, проговори пред медии след седмици мълчание и призна, че е стъпил на руска мина, защото е бил наивен сапьор.

Още по темата

"Освен да говоря, мога и да мълча, вече 12-ти ден", призна той, след като застана пред журналистите в София.

За да го подкрепят, на пресконференцията му дойдоха депутатите, които го последваха и напуснаха ПГ на ДПС Мариана Георгиева, Хюсеин Хафъзов и Шабанали Дурмуш. Съпругата му Шерин Местан също беше с него.

"Мога да нося и на бой, без да бъда сломен, защото за 12 дни системата от медийни бухалки стовари върху гърба ми минимум 12 хиляди тупалки - предател, изменник, измамник, мошеник, женкар, предател на национални интереси, ислямист, собственик на верига ресторанти, на ферми", опака се Местан.

Той изненадващо призна, че дни преди да бъде изключен е била поискана оставката му.

"Оставката ми беше поискана ултимативно, противоуставно чрез посредник, аз трябваше да призная за грешка декларацията за руския самолет и да призная с този акт правото на критиката и доброволно да се оттегля", разясни той.

"Ако ми бе казано: "Имаш някакви качества за парламента, но лидерските качества са нещо друго и има нужда от промяна" това бих го разбрал, но някой да поиска да призная за грешна една правилна политика, която съм водил, беше напълно невъзможно", продължи Местан.

По думите му тогава се е появило и обръщението на Ахмед Доган в медиите, вечерта му е било съобщено, че охраната му е свалена, без да му съобщат защо.

Местан призна, че заради това наистина е бил притеснен за неговата и тази на семейството му сигурност.

"С изтичането на срока за оставката ми в 19:26 ч. на мен ми се сваля охраната, е ли е съвпадението случайно и какво означава това? Не ми остана нищо друго освен да звъня на най-високо ниво да питам дали имат информация за свалената ми охрана, след като съм бил един от най-пазените хора в страната, попитах президента Росен Плевнеливе и той не знаеше, каза ми че ще се обади на следващия ден, но моят проблем не беше за следващия ден, а на вечерта", разясни Местан.

По думите му, след като е получил обаждане, че остава без охрана, е отворил вратата и е видял служителите да си събират нещата. Те са му казали, че им е наредо да си тръгват.

"Обадих се в турското посолство да ми изпратят кола, защото имах предварително уговорена среща. След това се наложи да спя няколко дни извън Софи при приятели", каза още той, като отказа да ги назове поименно.

Лютви Местан призна, че още след коледния купон на ДПС, проведен в Сараите, е казал на най- близките си приятели, че ще има опит да се подменят мотивите, заради които е изключен.

"Още тогава аз предложих да има дебат, след като чухме речта на Доган, само че никой нямаше интерес от дебат. Второто ми предположение беше, че ще се опитат да сведат обвиненията до протурски, но декларацията е ярък пример за евроатлантизъм и Турция е засегната, доколкото е член на НАТО", настоя той.

Той днес не обяви нов политически проект, но каза, че слиза при избирателите си, за да чуе тяхното мнение, но по думите му на страната ни е нужен ясен евроатлантически проект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: ДПСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
МЕСТЕВ преди 8 години
МЕСТАН СЕ МЕСТИ НАСАМ НАТАМ,МЕСТИ СЕ МЕСТАН НАСАМ.
71
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Браво! Заглавието ме изкефи много. Па натам не съм чел.
70
0
 
2
 
! Отговори
ANONIMEN преди 8 години
До 681 NE CA 2----BCP GERB ABV RB DCB ---KLONOVE NA DPC VCITE CA ZA EVROATLANTIHECKITE CENNOCTI I ,,OCVOIAVANE ..NA EVROFONDOVETE-----I NITO EDNA ZA DOBROTO NA BALGARIA
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спуснаха му декларацията от турското посолство, прочете я и изяде хурката. Бушон, кво да го прайш. Който става *** на чужди сили винаги отива в разход. Айде да не се крием зад НАТО, те такава декларация не са чели.
68
0
 
7
 
! Отговори
Бойкот преди 8 години
Местим специално за местан
67
0
 
4
 
! Отговори
Хазартен преди 8 години
"Точно този аспект на въпроса не е релевантен към политическата отговорност. Не става въпрос за спомени, става въпрос за един добре организиран, добре премислен сценарий."
66
1
 
5
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Интересно дали в Русия въобще знаят кой е Местан?Ако е такъв голям евро-атлантик,за какъвто се представя,в Москва би трябвало да има буйна радост от изхвърлянето му като мръсно коте от политиката!Вместо това-никаква реакция...Просто бе изритан от Доган,защото с политиката за присъединяване към Турция поставяше под въпрос плановете на Сокола за собствена държава!А това няма как да бъде простено!Преследвайки собствения си интерес Доган помогна малко на България,нищо повече.
65
2
 
7
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Ха-ха бил наивен сапьор не просто е едно разкрито и доказано анадолско мекерe.
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се коси, Местане! Ти падна, Турция ще те смени с друг и толкова! Какво тук значи някаква си личност? И като образован човек екзактно ще се сетиш от къде е препратката.
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан настъпи мотика не мина. Когато настъпваш мотика не е от значение каква е мотиката българска, руска или турска, важното е, че който настъпва мотиката е или *** или настъпва мотиката по поръчка (клоун).
62
9
 
6
 
! Отговори
на ви перестройка преди 8 години
ДПС-Държавна Путлерова Сигурност. Пълно е с руски мини..ха.ха
61
2
 
6
 
! Отговори
Мъченик? преди 8 години
Местан да не се прави на герой и мъченик, а да си признае, че ако не друго, то със сигурност е един страхливец!!! Ако Турция имаше жена за посланик, сигурно щеше да се скрие под полата и. (сигурно такива са евроатлантическите правила). Страхливецът няма да си даде имунитета, защото няма чувство за срам и въобще не е в парламента за благото на избраниците си, а за собственото си его.
60
2
 
11
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 години
Не мина!Настъпил е едно голямо турско гуйно,което много дълго ще мирише!
59
2
 
9
 
! Отговори
nedkodd преди 8 години
Защо лютфиту листанский-анкърски не си отиде на село и си пасе спокойно кравичката??? ЗАЩО ЛИ, ЗАЩОТО Е ТЪРТЕЙ КОЙТО НЕ ИСКА ДА РАБОТИ, ВЛАДИМИРЗИДАРОВ-АГЕНТА пАВЕЛ ИСКА ДОКАТО Е ЖИВ ДА ПОУЧАВА,ДА КРАДЕ И ДА ЗАТРИВА ДЪРЖАВАТА НИ!
58
1
 
9
 
! Отговори
Прожектор преди 8 години
Дали ще е мистично-циничен бизнесмафиот от типа на агент Сава или ще е проТюрко-НАТОвски витиевато-словесен лицемер от типа на агент Павел или ще е рубладжийски тройношлемски лицемер от типа на агент Гоце или пък ще е разгорещен националпопулист от типа на агенти Иван, Тервел и т.н., агентът си е агент. Веднъж продадеш ли си душата, връщане назад няма !
57
2
 
6
 
! Отговори
k преди 8 години
До Руски мекерета Доброто е че света прогледна и разбра каква е ислямистката заплаха, така че е сигурно че ще бьдеш отстрелян.
56
1
 
12
 
! Отговори
75 преди 8 години
Когато бях дете,родителите ми ме водиха на къмпинг на море.Вечер баща ми ми казваше "Внимавай да не настъпиш някоя мина". Та и с Лютвито станало така.
55
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един продажник работещ за чужди интереси за ислямизацията за тероризма!Мястото на този е в зандана! А на България и трябва нов Тодор Живков да ги постави тези ня място! Когато бай - Тошо управляваше този копаеше картофи на село Доганя лежеше в затвора. Иван Костов пишеше стати за в Работническо дело а Бойко гасеше пожари....
54
0
 
28
 
! Отговори
55 преди 8 години
С ТУРСКИ ЛИРИ В ДЖОБА ИСКА ДА ОСНОВЕ ПАРТИЯ
53
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tурски агент.Да се разследва за измяна и в панделата.