Неслучилата се реформа в съда е проблем на всички!

Захариева: За 25 години не успяхме да я завършим
29
Неслучилата се реформа в съда е проблем на всички!
Снимка: БТА, архив

Новият министър на правосъдието Екатерина Захариева определи като проблем на цялото общество неслучилата се съдебна реформа.

Още по темата
Според министъра усещането за дефицит на справедливост в обществото е ясно изразено през последните 25 години, а вината за това е споделена.

Вината е във всички нас, не е само в самата съдебна система, не е в един или друг, вината е във всички нас и във факта, че ние не успяхме за тези 25 години да завършим реформата докрай и да постигнем нейните цел, това е хората да се чувстват сигурни, че когато излизат от съдебната зала и когато видят, че са получили справедливо решение, каза Захариева, която участва в София в представяне на приоритетите на холандското председателство на Европейския съюз.

По думите й качеството на живот е свързано с това дали хората считат, че в своята държава ще получат добро правораздаване и добро административно обслужване, предаде БНР.

Промените в Конституцията според Захариева са първата стъпка напред.

Факт е, че в измененията в Конституцията се направиха немалко добри стъпки и аз като практичен човек считам, че ние трябва да започнем, ние трябва да вземем тази основа и да надградим започнатото в следващите важни изменения в Закона за съдебната власт, нормативните актове, които прилагаме, посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
независим преди 8 години
Трябва да се борим-отдавна съдебната с-*** е станала роднинска.Журналистите да си направят труда да проверят.В конкурсите се допуска 1 невръзкар,всички други са техни деца,роднини.Същото е за нотариус.Отдавна д-вта е парцелирана м/у определени групи и нищо не е в състояние да промени нещата.Журналистите не се вълнуват с какво се занимава министър,след като вече не е такъв.как изкарва прехраната си.25 години се съсипва и продължава,50 г.може би ще трябват да се нормализират нещата.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Реформатъкмо щях да напиша същото; по-точно нагодиха си дейността изцяло в своя лична полза; станаха една от кастите.
15
0
 
3
 
! Отговори
Много преди 8 години
Ама много скучна медия.
14
0
 
2
 
! Отговори
Без коментар преди 8 години
Ремонтиран участък на бул. "Витоша" пропадна
13
0
 
2
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Поредната назначена калинка дава мнение такива като нея трябва да бъдат изгонени с камъни
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във България е вече много страшно,изпълнителната власт се занимава със асвалтиране магистрали.По този начин затваря очите на сиромащията да им ръкопляскат и да им гласуват.А народа измира от глад със тези малки пенсийки и заплати.Къде отидоха близо 20 милиярда по Бойково време.Бойко си дрънка една и съща музика.Вече мисее отвратил със гн Цветанов да ги виждам по екраните и вестниците.На това оджоре и по феизбука се пъчат.Абсолютно безсрамие наглост и пълна мръсотия,изливат всеки божии ден.Повдига мисе от тях вече.Не чух до сега Борисов дае дарил на някое сиропиталище някои лев нито пък Цветано
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мафията не иска съдебна реформа,начело със гн Борисов.Борисов несе занимава със най важните неща.Защо лиии.Цяла БГ ли е мафия, та никoй него натиска за важните неща.Какво става със България.Защо всички мълчат и кротуват.Или вече май няма чисти Българи.Ако е така сменете името България.ще дойде ден ще плащате всички и за мълчанието и за грабежите.Давност няма да има.
10
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 8 години
Еми затова просто сметнато няма ред в държавата тази вечер гледам един от така големите пратил 10 квартални човека да обикалят да му търсят клиенти та интересно ми е този голям бил в системата понижен прочул се с оправянето що се не пробва сам да го видим колко струва а не с10 и да си води редовно да видим как е и какво може в деиствителност в малкия град се подминава що ли интересно заради да има малко работа да има *** да е честна не с цени надолу и ощетяване на кадърни специалисти
9
1
 
6
 
! Отговори
факт преди 8 години
ДОКАТО СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НЕ ЗАРАБОТИ НЯМА УПРАВИЯ,АМА ВСИЧКИТЕ ПОЛИТИЦИ ЩЕ СЕ ОКАЖАТ В ЗАТВОРА И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ И СПИРАНЕ НА ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ
8
1
 
3
 
! Отговори
da преди 8 години
ЧEНАЛОВА КАЗВА ИСТИНАТА ЗА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКИ СЕ НАХВЪРЛЯТ ВЪРХУ НЕЯ,ВМЕСТО ДА СИ ДАВАТ ОСТАВКИТЕ
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МНОГО СЕ СЪМНЯВАМ ,ЧЕ ТОЧНО ТИ ЩЕ НАПРАВИШ НЕЩО СЪС СЪДЕБНАТА РЕФОРМА ,ЯВНО ТИ СИ ПО-УДОБНАТА ОТ ХРИСТО ИВАНОВ НА БОРИСОВ.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sadebnata reforma e kato tova da triete KOMENTARITE
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единственото работещо нещо у нас е движението на финансовите потоци на мафията
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-важното нещо е да се спре битовата престъпност - кражби, джебчийства, убийства, измами.Полицията да си върши работата, а също и съда и прокуратурата.Ако се овладее битовата престъпност, хората ще са доволни и доверието в системата ще се вдигне.Следваща стъпка е да се овладее корупцията. Този процес трябва да се извършва и отгоре и отдолу. Но за да се случи, трябва хората да имат доверие на системата. Ако не осъдят крадеца как ще осъдят корумпирания чиновник?
3
1
 
2
 
! Отговори
СеляВин преди 8 години
Ай лайк ту буги, буги.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ok, проблема е ясен на всички. Нека да видим как ще го реши.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Саааамо приказки, саамо приказки......