Турция не обичала Доган, ще избере Местан

Феим Чаушев: Декларацията срещу Русия бе провокация!
7 яну 2016 11:00,
45
Турция не обичала Доган, ще избере Местан
Снимка: архив Булфото

Ахмед Доган винаги е бил неудобен за управляващите в Турция. Анкара сигурно ще застане зад Местан, прогнозира бившият заместник-външен министър Феим Чаушев.

Още по темата

"Доган приемаше ДПС като негова рожба, винаги се противопоставяше остро срещу външна намеса в ДПС от Турция, не се поддаваше на натиск" обясни той пред bTV.

Чаушев разказа, че са били правени сериозни опити за отстраняването на Доган. Те обаче не се увенчали с успех. Според него събитията в движението не са изненада, не са станали и за една вечер.

"Всичко си има предистория", каза Чаушев.

Той обясни, че декларацията срещу Русия за сваления самолет, е била последната капка, която е преляла чашата. Според него декларацията на Местан е била не просто политически гаф, а и провокация.

"Една българска партия не може да бъде адвокат или говорител, буквално да повтори версията на едната страна в конфликта", убуден е Чаушев.

Бившият заместник министър прогнозира, че по време на днешната си пресконференция Лютви Местан ще говори с клишета и най-вече за евроатлантическите ценности.

Според него, ако част от мюсюлманското население в България се радикализира, това ще е опасна тенденция и не трябва да се допуска.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важното е че бълг.турци обичат Доган
28
2
 
0
 
! Отговори
Гатанка преди 8 години
България държава ли е?
27
2
 
2
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Ето това е дипломат, личи си закалката и бистрия ум, но най-важното -ЗАЩИТНИК на националния суверенитет и ВСЕКИ, който се подиграва с тази личност, без значение с какви доводи - Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ. АШКОСУМ АРКАДАШ - добро образование, защити парите, дадени от народа за образоването ти и подготовката.
26
5
 
6
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Този комисионер откъде излезе.Този нали беше Петър. Да обясни като какъв се изказва първо.
25
2
 
8
 
! Отговори
Пътища преди 8 години
Извинете,но..БСП е създадена от СССР-чужда държава.СДС е създадено в американското и френското посолства.Герб в Американското ..Има ли партия ,която да не е на хранилката на някоя държава ,велика сила или не .....Съжалявам ,но в БГ няма държавност ,това е транзитна територия,кръстопът. На практика това е така с отделни моменти на гениалност през целия ни ист.път.Гений като Аспарух,Симеон ,Иван Асен първи са просто изключение от правилото ,а то е ,че сме зависими от велики сили .
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Донякъде разбирам идеята на българските турци да имат партия, въпреки че съм против и въпреки че е противоконституционно.Но това чужда държава да одобрява или не действията на българска партия и пряко или косвено да се меси в управлението на държавата не го приемам!Независимо дали става дума за Турция, САЩ, Русия или друга държава!
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 31А ти че сетен българин ли си ? Кой Кой отряза главата на Стамболийски ?Я кажи тогава кой изгори Гео Милев,Йосиф Хербст и т.н.. Не Русия ,не Германия ,не САЩ са ни виновни за да сме в това положение.Виновни са такива като теб пишман патриоти. Историята трябва да се знае ида се помни,но не част от нея а цялата .Докато ние гледаме назад народите вървят напред като помнят и лошото и хубавото от историята.
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДЯДО ЙОЦО...и Босфора и Бофора ще прекрачи.
21
3
 
12
 
! Отговори
изводи преди 8 години
Всички депесари са или съветски или турски ченгета.
20
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честните българи, тези които обичат родината си НЕ ОБИЧАТ РУСИЯ, защото тя им е създавала само проблеми,вкл 70 год робство, което по жестокост е несравнимо.Избити над 50000 българи-елита на обществото след 44г и държавата на практика е присъединена към СССР.Всички политически репресии, концлагери, изселвания,и унищожаване на цели фамилии е по нареждане на алкохолизираните варвари. ЗА това САМО предатлите обичат Русия, защото цял век вече живеят добре.
19
18
 
19
 
! Отговори
ДЯДО ЙОЦО преди 8 години
Боже мили господи! Дали ще доживея да видя отново свободата. Дано Русия час по скоро прекрачи Дунава.
18
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е,как Турция ще обича Доган?Той е национален предател и руски шпионин, винаги е работил против интересите на турците, а и на България.
17
7
 
23
 
! Отговори
Радослав(Рамазан) преди 8 години
Само *** сладко си чопли носа и люпи слънчогледа пред телевизора, като гледа поредния турски сериал и слуша новините на турски език.
16
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнализаторМестаня пристана на Ердоганя.
15
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 11Пич къде видя това русофилство и да не се стряскаш на сън от думата русофили, защото 90 % от българите обичаме Русия особено когато тя мисли доброто на България. А това , че Доган е разбрал що за *** е Местан и го е изгонил от партията му му прави чест. Най -нормалното нещо е да обичаме братските нам народи като Русия и Сърбия. А нашите еврогейпартньори няма как да ги обичаме, защото само ни използват и вредят.Никаква полза нямаме от тях, а наши войници умряха за тяхна изгода.
14
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Турция не обичала Доган, ще избере Местан". Много важно! Боли ни оная работа!
13
2
 
12
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Да си го вземат в техните сараи...!
12
3
 
16
 
! Отговори
Анализатор преди 8 години
Местаня вече не представлява интерес за турция, защото остана безгласна буква и няма влияние сред масите. Ако Доган изчезне от сцената, с помощта на много милиони Турция може да изнамери и затвърди нов лидер за дпс, но едва ли ще е компрометирания в съназнието на редовите турци местан.
11
1
 
14
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Де бяха тия анализатори 3 години - през времето кога Местаня бе яхнал ДПС-то? Е това ми е много чудно.
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че го отлюспиха Местан навреме. Кой знае какво са му искали Ердоган и Давутоглу. Със сигурност не е било в интерес на България и Местанчо е клекнал. Хиени долни. Сега по съдилищата и по болниците да ходи само! Всичко се връща! Мафия! Оставка!