ДПС във властта ще унищожи реформаторите

Москов твърд: Няма да има стабилност в държавата без ГЕРБ и РБ
Обновена: 8 яну 2016 10:09 | 8 яну 2016 10:05, Камелия Цветанова
49
ДПС във властта ще унищожи реформаторите
Снимка: БТА, архив

След като вчера изключеният от ДПС Лютви Местан подаде ръка към десните в политиката, защото според него на България й трябва либерално - десен проект, днес здравният министър и бивш зам.-председател на ДСБ Петър Москов даде да се разбере, че връщането на ДПС или част от него в управлението минава през унищожаването на Реформаторския блок.

Още по темата

"Връщането на ДПС през парадната врата на управлението минава през руинирането, самоунищожението или унищожението на Реформаторския блок, доказването му като недобра управленска конфигурация с ГЕРБ. Аз няма да съм човекът, който ще отвори тази врата, било пред Доган, било пред Местан", отсече той пред Нова телевизия.

Според него е видно, че ДПС е опозиция и се разпада.

"Това с геополитическата ориентация и етническият мир е поредното алиби, за да може зад него да се прикрива една безнаказаност и разхищение към публичните финанси. А на въпроса на кого е по-близък Пеевски - на Доган или на Местан, няма верен отговор", отбеляза той.

Москов припомни, че Реформаторският блок потвърди участието си в управленската коалиция, въпреки че депутатите от ДСБ минаха в опозиция заради оставката на правосъдния министър Христо Иванов.

Според Москов вече е във висока степен на готовност подписването на анекс към коалиционното споразумение между ГЕРБ и блока, в който ясно, подробно и конкретно с дати, ще бъде разписано продължението на реформата в правосъдието.

По думите му Реформаторският блок "не е сбор от няколко партии, които да надделяват вътре в блока, а е надежда за това, че разпокъсаната Десница може да работи заедно".

Той смята, че стратегическото стабилно политическо бъдеще на държавата зависи от трайна управленска конфигурация между РБ и ГЕРБ.

Москов отказа да коментира дали е любимец на премиера Бойко Борисов, който няколко пъти се изказа ласково за  него.

"Аз не живея с идеята да бъда любимец, а с идеята да правя всичко така, че програмата, под която сме се разписали, да бъде направена. Това е единстветоно нещо, което има смисъл. Останалото е борба на тронове, в която аз не участвам" посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много добре са си опекли работата тази коалиция, гласуват закони на куп и излизат по 20 дена почивка, след като изтече срока от 7 дни за поправки по тях които са именно в тези почивни дни, те стават бетон.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лесно е да се скриеш след твоите недоразумения като противник на друга партия и да не отговаряш за това което си надробил. Без тебе е съществувал света господин Москов и пак ще съществува.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то още преди да се роди този поплювко е имало по държава и по здрвана система
29
0
 
0
 
! Отговори
МИШЕВ преди 8 години
До Анонимен: АБЕ , УМНИКО ,ДА НЕ БИ БОРИСОВ БЕЗХАБЕРНИКА АЗ ДА СЪМ ГО ПОСТАВИЛ НА ТОЗИ ПОСТ ТАМ ,БЕ ? КРАЙНО ВРЕМЕ Е ,ДА СЕ ПРЕМАХНЕ НЕПИСАНОТО ПРАВИЛО ,ЧЕ ПАРТИЙНИЯ СЕКРЕТАР НА НЯКАКВА ПАРТИЯ ,СЛЕД СПЕЧЕЛВАНЕ НА ИЗБОРИ ,ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СТАНЕ КМЕТ ,ПРЕМИЕР И Т. Н. ВИЖДАМЕ ,ЧЕ ТАКИВА СТАВАТ НАЙ НЕПОДГОТВЕНИТЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ! ПРИМЕР-БОРИСОВ !ТОЛКОВА УМНИ ХОРА ИМА -ПРОФЕСОРИ,АКАДЕМИЦИ , СВЕТИЛА И КАКВИ ЛИ НЕ ,НО ПАРТИЙНАТА ВЪРХУШКА НЕ ДАВА КОКЪЛА !
28
0
 
0
 
! Отговори
МИШЕВ преди 8 години
БРЕЙ ,ТЕЗИ БИВШИ СЕДЕСАРИ И ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ ,СЕ НАУЧИХА НА ДЕМАГОГИЯ ОТ БОРИСОВ И ЗАПОЧНАХА И ТЕ ДА ЗАПЛАШВАТ ,ЧЕ СЛЕД ТЯХ ЩЕ НАСТЪПИ ПОТОП ! ПОТОПА ГО НАПРАВИХТЕ ВИЕ ГОСПОДА СЕДЕСАРО-ЛИКВИДАТОРИ ,СЛЕД 1989 Г.КОЛКОТО И ДА ЛЪЖЕТЕ ,ЧЕ ВИДЕНОВ И БСП СА ВИНОВНИ ,НАРОДА РАЗБРА ЛЪЖАТА ВИ И ЗАТОВА БЯХТЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ НА СМЕТИЩЕТО ! БЕЗХАБЕРНИКА ОТ ГЕРБ ВИ ИЗМЪКНА ОТ ТАМ И ВИ ПОДАРИ НАЙ ВАЖНИТЕ МИНИСТЕРСТВА-ТАКАВА БЕШЕ УГОВОРКАТА С КОСТОВ !
27
0
 
2
 
! Отговори
а преди 8 години
Москов не е фашист ,а най-обикновен кариерист и предател.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реформаторите нямат място в БГ политика...точно те унижожиха БЪЛГАРИЯ....вижте само кои са там,утайките,убийците,кръвопийците на народа а и никой не е гласувал за Реформаторите ...И.Костов и министрите му,мадам Йес и министрите му са за затвора,не може да ни управляват крадливи,некомпетентни,пропаднали личности.....СРАМ и ПОЗОР са за БГ
25
0
 
4
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 8 години
Тоя иска отпечатъци да се вземат в аптеките и болниците. После ще поиска и имплантация на чипове на пациентите при джипитата. И всичко в името на "здравната реформа" и уж доброто за хората. Оруел ряпа да яде!
24
1
 
5
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Подкрепям програмата на Московски, нека я приложи и ако се окаже блъф - до виж да не.Само едно нещо не проумяват тези властници - като си безработен как да си плащаш вноските, как да плащаш в болниците, как да си купуваш лекарства - знаете ли как, като продаваш кръвта и органите си, то само това остава. Не са вноските виновни - виновни са управниците, че не изпълняват конституцията - безплатно здравеопазване, колко е просто - не беше *** бай Тодор - учете се управленци.
23
1
 
8
 
! Отговори
няма незаменими преди 8 години
Защо си мислите, че без Вас нищо няма да стане в положителна посока? Напротив, всички вкупом трябва да си отидете и да освободите местата за хора, които са истински Българи, родолюбци, знаещи и можещи. Коментара ми е само от заглавието. Другото нямам абсолютно никакво желание да чета.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
vsichkite partii sa bokluci az sam Ateist ne vqrvam v gospod
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До художникаЧе как ще говори с професионални термини, като не е професионалист, а просто клакь.орче, някакси кацнало на върха на властта! Че иначе, кой ще му купи кола за 300 000 лева, докато пациентите се друсат в таратайките на бърза помощ, за да стигнат след инфаркт до най-близката болница на 80 км. минимум - т.е. да ползват моргата и. Това ли са му "реформите"? Вместо да се заеме с качеството на лекуването, с най-порочния рекет - лекарския, с осигуряването на лечебници, а не да ги затрива.
20
1
 
19
 
! Отговори
До художника преди 8 години
1. Москов е кукла на конци2. Иска да прилага некадърни практики/пръстови отпечатъци/, граничещи с лудостта3. Не облекчи режима на здравно-самоосигуряващите се, напротив - осложни го и го оскъпи за сметка на хората4. Разрешава спирането на важни лекарства5. Точенето с НЗОК продължава по старому6. Води негласна политика за намаляване на инвалидите, като на ТЕЛК им е казано да свалят нарочно от процентите7. Няма да ми стигнат редовете
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом и наркоманите от Ликвидаторския блок дават оценки на ДПС- значи положението им в обществото е наред...По темата ДПС само Папагалка Мунчева още не се е обадила- чака инструкции от брюкселските куку-води...М-да...Бродещия из Европа и у нас ПРИЗРАК си знае работата...
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 10"България е блато не заради управниците, а заради злобният завистлив народ!"Извинявай,умнико, АМА УПРАВНИЦИТЕ НЕ СА ЛИ ЧАСТ ОТ НАРОДА, НЕ СА ЛИ "НАЙ-ДОБРАТА ЧАСТ ОТ НАРОДА"? ТЕ ОТ МАРС ЛИ СА ВНЕСЕНИ, БЕ ***? Ба си тъ.пашката, подмазваческа логика Имаш фирмичка, нали, и ти ръсят офертички, в които само ти си кандидатът, и естествено я печелиш. Гиди кра.дливи нехранимаъковци, кърле.жи пороч.ни. Сигурно и трети кас нямаш (виж си правописа), ама се мъчиш да манипулираш...
17
2
 
10
 
! Отговори
десен преди 8 години
За мен москов е затворена книга.
16
15
 
4
 
! Отговори
художника преди 8 години
Гледах интервюто с Москов и мога да кажа, че говореше много аргументирано и разбираемо, без професионални термини. МОЕ мнение е, че това е най-добрият министър на здравеопазването до сега. Който не е съгласен нека се аргументира, а не да праска минуси по поръчка/знаем от кои/
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов: "Няма да има стабилност в държавата без ГЕРБ и РБ". Но:Няма да има здравеопазване и хора в РБългария, ако то е поверено на странни същества с привидно налудничави, но скрито терористични, човеконенавистни идеи, описвани в злокобни фантастични романи на западни писатели преди 50-60 години - пълна власт над човечеството чрез регистрация с благовидни методи и средства - чипиране, пръстови отпечатъци - пълна информация за личността за пълна власт, обезмозъчаване и разпореждане с живота и.
14
2
 
8
 
! Отговори
незнаен преди 8 години
ех да беше премиер д-р морго евтаназиев би ви изтребил за няколко месеца
13
3
 
24
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
НЕ ПРИЕМАМ СЪВЕТИ ОТ ЧОВЕК, КОЙТО Е ПРЕДПОЧЕЛ ГЕРБАДЖИЯТА БОРИСОВ И МЕКОТО КРЕСЛО ПРЕД ПРИНЦИПИТЕ НА ПАРТИЯТА СИ И МОРАЛА!