Костов поиска: Турският посланик – персона нон-грата!

Не може Турция да се намесва в политическия живот у нас, смята той
10 яну 2016 20:30, Красимир Ангелов
269
Костов поиска: Турският посланик – персона нон-грата!
Снимка: Булфото, архив

Не може Турция да се намесва в българския вътрешнополитически живот, а турският посланик у нас трябва да бъде обявен за персона нон-грата. Това поиска в предаването “120 минути” по bTV бившият премиер Иван Костов.

"МВнР трябва да постави на мястото му турското посолство и турските консули, така както навремето ние го направихме – изгонихме тези, които участват в политически мероприятия на определена партия без разрешението на МВнР", заяви бившият лидер на ДСБ. Костов бе категоричен, че посланик Сюлейман Гьокче трябва да бъде обявен за персона нон грата, след като е навлязъл толкова навътре във българския вътрешно-политически живот.

Според бившия премиер от едно такова решения няма да пострадат отношенията между България и Турция, защото има точно определени членове на Виенската конвенция за действията на дипломатическата служба.

Костов бе категоричен, че българските министерства и служби, които отговарят за сигурността на страната, задължително трябва да ревизират своите оценки за рисковете от политиката на неосманизирана Турция. "Защото сегашното ни либерално отношение превръща България в беззащитна страна срещу това, което Турция си позволява да прави в нашата страна”, допълни основателят на ДСБ.

Той бе категоричен, че радикалният ислям е критично опасен за европейската цивилизация, а това, което си позволява ДПС - да използва религията за политически цели, е абсолютно недопустимо.

Костов поиска спешно да бъдат направени промени в Закона за политическите партии, чрез които да се гарантира, партиите няма да защитават групови и малцинствени права по начин, който ги противопоставя и изолира в страната. “Трябва да се гарантира, че те няма да се намесват в правилата на религиозните вероизповедания и накрая да се гарантира, че няма да въздействат за промяна на религиозното съзнание на малцинствата – това което прави ДПС с българските роми. Това е абсолютно нужно, за да се спре разрастването на политическия ислямизъм в нашата страна", посочи Костов.

Според него проблемът с радикалния ислям и настъплението му към Европа е политически, защото се целят  постигне политически цели.

Това са много хора, които са готови да отидат на провокация. Оценката на рисковете, която дадохме в началото на мигрантската вълна, е била съвсем точна, посочи Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
12
 
! Отговори
Ястреб Османлията ® преди 8 години
Ще внимавате какво ви пиша , щото съм много умен. Завършил съм 3 клас, повтарях по няколко пъти. Бях много упорит, но не можах да се запиша в четвърти клас щото вече бях навършил 30 години. Аз съм най-умния на света щото съм прочел корана два пъти. Втория път молата направо ми го наби в главата щото много сричам.
111
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НАГРАДА алтън ж е л е в му е фамилията
110
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и този брикетт е на рубли още от както домъкна лукойл син ***
109
16
 
2
 
! Отговори
Ястреб Османлията ® преди 8 години
Хаааааааа ха ха хаааааааааааааааааааааа!Дори думата "Ястре6" е цензурирана!!! Да е6а майка ви криводзурлата да е6а!!!!! Булгаааааааар булгааааааааар ... от вазе дори *** не става!!! Хайде лека ви нощ на всички дзурлатани в балканкия бантустан Булг***ристан, че бате ви Ястре6 трябва да заведе една госпожица на вечеря! Гасете ламбите и лягайте да спите, нършаляци балканоидни!!
108
1
 
6
 
! Отговори
българина преди 8 години
до ястреб османлия, ще станеш на туршия
107
0
 
17
 
! Отговори
TUPUNGERI преди 8 години
MNOGO E PRAV KOSTOV TIA GUSHTERI STANAHA MNOGO NAHALNI.IZGONETE POSLANIKA
106
8
 
2
 
! Отговори
Ястреб Османлията ® преди 8 години
До До Гаргата:Разбира се, че ме е страх от българите, защото всеки интелигентен човек го е страх от българите! Затова тези хора ни наричат интелигентни хора - защото знаем, че злобата на *** е безкрайна, както и глупостта на злобаря! И незнайно защо, дядо Господ е раздал на българите тия две качества в неограничено количество!!
105
7
 
8
 
! Отговори
българина преди 8 години
а за американския *** що нищо не казваш? и двете посолства трябва да се закрият
104
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същото може да се каже и за новия американски посланик у нас, че се меси във вътрешните работи... но за него г-н Костов мълчи.. стига селективизъм
103
1
 
20
 
! Отговори
До Гаргата: преди 8 години
Типичен турски страхливец. Смел си на разстояние или ако има съотношение 10:1.Дай си адреса и телефона - ще те скапя утр'епко!Страхлив и нахален - дошъл както винаги неканен в българско издание и ни у.ми.рисва.МАрш да пишеш в хюриет!
102
7
 
3
 
! Отговори
Ястреб Османлията ® преди 8 години
До Анонимен 142Д3урло неграмотна, първо се научи на четмо и писмо, и след това ела да ми грухтиш и раздаваш акъл, булгароид охлювофреничен!!
101
5
 
3
 
! Отговори
Ястреб Османлията ® преди 8 години
До До Гаргата:Ако искаш да ти дам АйПи'то си?! Да си поиграеш малко с осмалийското "Айййййй... пипи..!" ;-) Може да си поиграш, но само ако си жена! Или дадеш тази задача на някоя от женската част на домочадието си! Така че, недей да почнеш да си мечтаеш, че ще си поиграеш с османлийското пипи!!
100
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човека на снимката е за затвора.
99
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ром с български имена е Българин а не Ром
98
12
 
4
 
! Отговори
Ястреб Османлията ® преди 8 години
Знаех си, че българите са алргични към са.пуна, но не знаех да са толкова алергични, та чак да я цензурират думата "с***пун" от сайта ...!?? Ето затова воните от километър и половина!!! Смрад и отврат!! :-)
97
0
 
8
 
! Отговори
До Гаргата: преди 8 години
Дай си адреса и телефона като си мъж!До една седмица идвам при теб ако ще да си на другия край на света.Мъж ли си - дай ги!
96
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво общо има полутрезвият балкански д3зурлатанчо с термоядрен заряд?---------------Той ще бъде повод (а не причина) да бъде изтрита от картата на света една държава, която поддържа световния тероризъм.Свобода за Кюрдистан!
95
7
 
3
 
! Отговори
Ястреб Османлията ® преди 8 години
До До гаргата:Страшно добре съм закален срещу българската тъпотия, така че не се опитвай да ме шашнеш, като ми демоснтрираш колко сте ***!! Турците правели *** от овча лой!?!? :-))) Не, от свинска мас ги правим, д3урло! Варди си лойта! ;-))
94
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевВасилев, синовете и дъщерите на политиците които заминаха за чужбина не гладуват и на никого не робуват. Купиха им скъпи имоти и коли с вашите пари. И Костов и Борисов и Овчаров и ...всички до един. А Станишев ? От заплатката в Бг взе че си купи имоти и в Швейцария и в Холандия. Бачкайте и се радвайте на Борисовия успех
93
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога умерения Путин най-после ще си замине от Кремъл за да дойденякой бесен националист и ядрените ракети да полетят към диарбекира?