Костов поиска: Турският посланик – персона нон-грата!

Не може Турция да се намесва в политическия живот у нас, смята той
10 яну 2016 20:30, Красимир Ангелов
269
Костов поиска: Турският посланик – персона нон-грата!
Снимка: Булфото, архив

Не може Турция да се намесва в българския вътрешнополитически живот, а турският посланик у нас трябва да бъде обявен за персона нон-грата. Това поиска в предаването “120 минути” по bTV бившият премиер Иван Костов.

"МВнР трябва да постави на мястото му турското посолство и турските консули, така както навремето ние го направихме – изгонихме тези, които участват в политически мероприятия на определена партия без разрешението на МВнР", заяви бившият лидер на ДСБ. Костов бе категоричен, че посланик Сюлейман Гьокче трябва да бъде обявен за персона нон грата, след като е навлязъл толкова навътре във българския вътрешно-политически живот.

Според бившия премиер от едно такова решения няма да пострадат отношенията между България и Турция, защото има точно определени членове на Виенската конвенция за действията на дипломатическата служба.

Костов бе категоричен, че българските министерства и служби, които отговарят за сигурността на страната, задължително трябва да ревизират своите оценки за рисковете от политиката на неосманизирана Турция. "Защото сегашното ни либерално отношение превръща България в беззащитна страна срещу това, което Турция си позволява да прави в нашата страна”, допълни основателят на ДСБ.

Той бе категоричен, че радикалният ислям е критично опасен за европейската цивилизация, а това, което си позволява ДПС - да използва религията за политически цели, е абсолютно недопустимо.

Костов поиска спешно да бъдат направени промени в Закона за политическите партии, чрез които да се гарантира, партиите няма да защитават групови и малцинствени права по начин, който ги противопоставя и изолира в страната. “Трябва да се гарантира, че те няма да се намесват в правилата на религиозните вероизповедания и накрая да се гарантира, че няма да въздействат за промяна на религиозното съзнание на малцинствата – това което прави ДПС с българските роми. Това е абсолютно нужно, за да се спре разрастването на политическия ислямизъм в нашата страна", посочи Костов.

Според него проблемът с радикалния ислям и настъплението му към Европа е политически, защото се целят  постигне политически цели.

Това са много хора, които са готови да отидат на провокация. Оценката на рисковете, която дадохме в началото на мигрантската вълна, е била съвсем точна, посочи Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
3
 
! Отговори
Ястреб Османлията ® преди 8 години
До Анонимен 124"Има ли в Анкара подземни скривалища срещу термоядрени заряди?"Какво общо има полутрезвият балкански д3зурлатанчо с термоядрен заряд?
91
1
 
14
 
! Отговори
До гаргата: преди 8 години
Турците миришат защото правят съпун от овча мас и не купуват съпуни от магазина защото били правени от свинска мас.
90
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език.
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
че .... ъъъъ .... Анкара може да ви стане и столица!---------------Има ли в Анкара подземни скривалища срещу термоядрени заряди?
88
6
 
4
 
! Отговори
ЕЙ, БЪЛГАРИИИ.... преди 8 години
ДА ИЗРИНЕМ ЦЯЛАТА РУСКА ОБОРНА ВОНЯ ОТ БЪЛГАРИЯ!МЕСТАН ---ДОКАЗАНО , "НАШИЯ БЪЛГАРИН" и ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА НАДЕЖДА!МЕСТАН---ТОВА Е БЪЛГАРСКАТА МЕЧТА В ЕС!МЕСТАН---ТОВА Е СИЛНОТО И ЕДИННО НАТО!!!
87
0
 
4
 
! Отговори
братчеда на Костов преди 8 години
Поради различните наименования, които са давани на ромите (от византийски и други историци) не е ясно от кое време датират първите сведения за пристигане на роми на Балканите;Роми (под наименованието "атцингани") със сигурност са описани в Житие на Свети Георги от Атон (Х в);Същото наименование атцингани се среща и в по-ранни извори напр. Хронографията на Теофан Изповедник от началота на Х в., но не е ясно дали споменатите в нея атцингани са роми.След османското нашествие и сътресенията на Балканите големи групи роми тръгват към Западна Европа 15 в.
86
7
 
3
 
! Отговори
Ястреб Османлията ® преди 8 години
До Анонимен 114Те са били от потурчените българи сигурно! Истинският турчин се подмива и пет пъти на ден взима абдест, ако знаеш какво е това чудо! Но потурчените българи продължават да живеят като българите - не се подмиват, не взимат абдест и вонят, та се не траят!!
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ястре-бинчо да си вземеш бутилката с водата като Въ зачешът по всички Фланговеша ти требва ако неискаш да вониш на Оакан Скункс
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ром пале Ром
83
1
 
5
 
! Отговори
пробвай пак преди 8 години
До НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕНЯМА НИКАКЪВ "ИСЛЯМИЗЪМ"----ИМА САМО АЛЧНИ РУСКИ ИНТЕРЕСИ КЪМ НЕЩАСТНА БЪЛГАРИЯ!...--------------------не знам от къде си черпиш информацията, но си в голяма заблуда. И стига писа с големи букви, това няма да направи смотаните ти твърдения верни. Дори и турците са против ердоган
82
13
 
3
 
! Отговори
Ястреб Османлията ® преди 8 години
Турция е голяма и силна държава, която от регионална сила пак се превръща в световна сила. Колкото и да квичите, време е лека полека да почнете да свикавате с мисълта, че .... ъъъъ .... Анкара може да ви стане и столица! И да ви кажа, градът е пракерасен! Сигурен съм, че ще ви хареса много!
81
1
 
4
 
! Отговори
nisto ne razbirate преди 8 години
turziq ni e strategicheski partnyor dalgosro4en pri tova az si mislq che malko hora razbirat kakvo ozna4ava tova tova e edna dalboka osnova nad koqto grasim vsi4kite si otnosheniq taka che edin dreben problem kato tozi ste mine i zamine
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Произход на Костов:Самите роми, идвайки в Европа са твърдели, че са потомци на изгонени от Египет християни: някои идват от областта Малък Египет във Византия; получават статут на мъченици за вярата и биват приети благосклонно в Европа.
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ястребе, нямам нищо против турците ама направо воните бе. ЕДно време у влака беше ужас да си с турци.
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А как може Министър-джипси да управлява България
77
1
 
8
 
! Отговори
До проскубания ястре преди 8 години
Скопо време ще се простите с голяма част от територията си, аако се правите на мъже Сатана ще рразшири пустинята Сахара в посока към диарбекир.И какво ще стане даже да окупирате част от България -коя млада туркиня ще се забули като пингвин или турчин ще бие темането по 10 пъти на ден вместо да отиде на дискотека?Парите от Америка вече свършват, а Саудитска Арабия ще бъде разбита от Иран.А на теб лично - ЕСПМ миpизлив ск'апаняк.
76
2
 
7
 
! Отговори
Шефкет Чападжиев преди 8 години
Костова давам ти 1 000 000 долара ако докажеш с ДНК-експертиза че си българин а не балгаризирано джипси
75
5
 
5
 
! Отговори
НАПРЕД ,БЪЛГАРИ! преди 8 години
МЕСТАН----Е НАШИЯ ЧОВЕК!!!ДОКАЗАН --ЕВРОАТЛАНТИК И ЗАЩИТНИК НА НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ В ЕВРОПА И ТУРЦИЯ .МЕСТАН----Е НАШИЯ , ЗАЩИТНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В ЕВРОПА И СВОБОДНОТО ДВИЖЕНИЕ НА ХОРА И ИДЕИ В ЕС!!!МЕСТАН----ТОВА Е ЕС И НАТО !!!!!ДРУГИТЕ ВИ ЛЪЖАТ И ЗАБЛУЖДАВАТ-----МЕСТАН Е НАШЕТА НАДЕЖДА!!!!!
74
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И костоф да се обяви за персона нон грата абе всички
73
1
 
6
 
! Отговори
българизирани джипси преди 8 години
Костов да ти кажа истината преди да си остарял и хвърлил топа , Византия са виновни че са ви допуснали по тези земи , затова ви има вас Дасикане-българизирани джипсита в България и цяла Европа