Костов поиска: Турският посланик – персона нон-грата!

Не може Турция да се намесва в политическия живот у нас, смята той
10 яну 2016 20:30, Красимир Ангелов
269
Костов поиска: Турският посланик – персона нон-грата!
Снимка: Булфото, архив

Не може Турция да се намесва в българския вътрешнополитически живот, а турският посланик у нас трябва да бъде обявен за персона нон-грата. Това поиска в предаването “120 минути” по bTV бившият премиер Иван Костов.

"МВнР трябва да постави на мястото му турското посолство и турските консули, така както навремето ние го направихме – изгонихме тези, които участват в политически мероприятия на определена партия без разрешението на МВнР", заяви бившият лидер на ДСБ. Костов бе категоричен, че посланик Сюлейман Гьокче трябва да бъде обявен за персона нон грата, след като е навлязъл толкова навътре във българския вътрешно-политически живот.

Според бившия премиер от едно такова решения няма да пострадат отношенията между България и Турция, защото има точно определени членове на Виенската конвенция за действията на дипломатическата служба.

Костов бе категоричен, че българските министерства и служби, които отговарят за сигурността на страната, задължително трябва да ревизират своите оценки за рисковете от политиката на неосманизирана Турция. "Защото сегашното ни либерално отношение превръща България в беззащитна страна срещу това, което Турция си позволява да прави в нашата страна”, допълни основателят на ДСБ.

Той бе категоричен, че радикалният ислям е критично опасен за европейската цивилизация, а това, което си позволява ДПС - да използва религията за политически цели, е абсолютно недопустимо.

Костов поиска спешно да бъдат направени промени в Закона за политическите партии, чрез които да се гарантира, партиите няма да защитават групови и малцинствени права по начин, който ги противопоставя и изолира в страната. “Трябва да се гарантира, че те няма да се намесват в правилата на религиозните вероизповедания и накрая да се гарантира, че няма да въздействат за промяна на религиозното съзнание на малцинствата – това което прави ДПС с българските роми. Това е абсолютно нужно, за да се спре разрастването на политическия ислямизъм в нашата страна", посочи Костов.

Според него проблемът с радикалния ислям и настъплението му към Европа е политически, защото се целят  постигне политически цели.

Това са много хора, които са готови да отидат на провокация. Оценката на рисковете, която дадохме в началото на мигрантската вълна, е била съвсем точна, посочи Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До TulskiКостов винаги е говорил едно и също.За тези, които го разбират. Някои хора искат да чуват лозунги.
11
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Костов и той руско *** излезе.Пфууу аман от продажници кремълски.
10
5
 
28
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 години
Откъде изпълзя тоя мухъл не ми е ясно? Цял живот си мечтае да е на мястото на Доган - балансьор, никакви грижи, никакви отговорности - само кеш!
9
2
 
10
 
! Отговори
Real futur преди 8 години
Aide oste edin bulgarski velik monarh se izkaza:-)
8
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОГАТО ТОВА ГО КАЖЕ ВОЛЕН СИДЕРОВ ТОЙ Е (ЛУД) (***) И (ПОПУЛИСТ) ЗА ДЕСНИТЕ,ДЕТО СЕ ОКАЗАХА ВСЕ ЛЕВИ РЕЗБИ,КОГАТО ОБАЧЕ ГО КАЖЕ КРАДЕЦА НА ПРЕХОДА -ИВАН КОСТОВ ,ЗА ТЯХ ТОЙ БИЛ (ПРАВ) ,КАКТО Е КАЗАЛ НАРОДА АЙ СЕКТИР НА ВАШАТА ДЕМАГОГИЯ ДРУГАРИ (ДЕСНИ) ДЕМОКРАДЦИ
7
18
 
7
 
! Отговори
таня преди 8 години
Не се хващайте на милиционерски сценарий с Д П С, създаден от Руската агентура, останките от Д С в страната и бивши и настоящи политици, които забележете изпълзяват по график ! Нищо не се е случило - БЪЛГАРИЯ И ТУРЦИЯ СА СЪСЕДИ, ПРИЯТЕЛИ И СЪЮЗНИЦИ !!!НЕ СЕ ПАЛЕТЕ ПО НОМЕРАТА НА МИЛИЦИОНЕРИТЕ ОТ КРЕМЪЛ И НАШИТЕ ИМ СЛУГИ !!!!!!!
6
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Костаки, ти къде беше когато ДС и КГБ и агентите на Горбачов създаваха ДПС от турци-ченгета?Преподаваше марксизъм-ленинизъм в икономическия университет?
5
1
 
23
 
! Отговори
за Вотков! преди 8 години
И е прав!
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kostov tebe tochno DOGAN te hvana ot ulicata i te nakara da yahnesh protestite togava,mislish che ne pomnim li
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
IVANE kaji si?
2
2
 
18
 
! Отговори
Traicho преди 8 години
A i mestun s dvoinoto grajdanstvo da se izgoni.
1
37
 
9
 
! Отговори
преди 8 години
Костов много бърка че ДПС е свързана с исляма.Ами говори че ДПС е партия и на ромите. А те са 80% православни като Костов. И етнически партии са Атака,ВМРО, НФСБ и още 10 такива.