Местан и още петима заявяват утре в НС, че напускат ПГ на ДПС

Нов лидер на Движението ще бъде избран през април
74
Местан и още петима заявяват утре в НС, че напускат ПГ на ДПС
Лютви Местан. Снимка: архив, БТА

Бившият председател на ДПС Лютви Местан и последвалите го петима народни представители от парламентарната група ще подадат утре заявленията си за напускането й в деловодството на Народното събрание и ще станат независими депутати. Това съобщи един от отцепниците Хюсеин Хафъзов пред БНР.

Още по темата
Хафъзов обясни, че събитията с отстраняването на  Местан са свързани с искания нов курс в партията, за да получи ДПС своето обновление.

Политическият елит на партията за голямо съжаление направи един сериозен отстъп от идеите, от които и чрез които ние не само печелехме доверие на избори, но и същевременно правехме политика. Лично аз съм имал възможности и поводи в региона най-вече да критикувам партийната линия по отношение на обвързаността й не казвам с олигархични, а с бизнескръгове, каза той.

Хафъзов потвърди, че към днешна дата няма решение на напусналите за създаване на нова партия, като подложи под съмнение турският президент и премиер да са водили разговори с министър-председателя Бойко Борисов след отстраняването на Местан от лидерския пост:

Ако наистина е проведен разговор между министър-председателя на Република Турция с премиера на нашата страна дали е имало някакво искане от страна на министър-предедателя господин Ахмет Давутоглу или натиск, или е бил проведен разговор от съвсем друго естество? Трябва да си мерим думите, защото знам каква е дипломацията в Турция, знаем, че професор Давутоглу е бил външен министър - един дипломат, който много добре най-вероятно си мери приказките и знае какво, как и от кого да поиска, допълни Хафъзов.

Тунчер Кърджалиев от ДПС определи случилото се с Местан като "нормален процес" за оздравяване на партията.

По думите на Кърджалиев, причините за отстраняването на Местан не се коренят в прочетената от него декларация за сваления руски бомбардировач.

В последните месеци той не излъчва енергия, свързана с избирателя, според мен, има самочувствие на безгрешен, каза Кърджалиев. Според него няма как който и да е човек да не се отчуждава от  колективните органи. "Всичко това беше последвано от трудно позициониране на партията до редуциране на партньори, както и до дефицит на доверие - заради това и в такова деликатно положение беше партията без ясна идентификация по оста опозиция или управляващи", коментира още той.

Тунчер Кърджалиев изрази убеденост, че разговори между турския премиер и президент са водени с Борисов, като отново обърна внимание, че тези, които са решили да последват Местан и да напуснат парламентаранта група, не са членове на ДПС.

Кърджалиев съобщи, че през април на националната конференция на състезателен принцип ДПС ще избере нов председател на партията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА :" МНОГО ИСТИНИ И КИРЛИВИ РИЗИ , ЗА КИРЛИВИТЕ РИЗИ НА КГБ"
34
1
 
2
 
! Отговори
Що не се вземат? преди 8 години
ДПС, Атака и ПФ са шведска тройка, що не се вземат? Много си приличат. Националистите и турците много си отиват.
33
9
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
МЕСТАН---ТОВА Е ЕВРОПА И ЕВРОАТЛАНТИЗМА!!МЕСТАН---Е НАТО И ЕС!!!МЕСТАН---Е "НАШИЯ ЧОВЕК"...за ЕВРОПА И НАТО!ВСИЧКИ ДРУГИ---СА АГЕНТИ НА БКП/КГб и.... РУСИЯ!
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дасикане джипси блокира коментарите вчера , не можеше и буква да се напише
31
6
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
АКО МЕСТАН НАПРАВИ ПАРТИЯ------ВЕДНАГА СТАВАМ НЕИН ЧЛЕН!!!ВИНАГИ ЩЕ БЪДА ЗА ЕВРОПА И ЕВРОАТЛАНТИЗМА!ВИНАГИ ЗА НАТО И ЕС!!!!!НАПРЕД---БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ И СИНОВЕ НА НАЦИЯТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!МЕСТАН---Е ДОКАЗАНО "НАШИЯ ЧОВЕК"...!!!!!!!!!
30
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан в затвора!
29
4
 
10
 
! Отговори
паживьом и увидем преди 8 години
Интересно става у ДеПеСе-ту! Всичките му ръководни нови кадри НЯМАТ НЕ СА ЕТНИЧЕСКИ ТУРЦИ. Ахмед Доган - потомък на кримски татари; Рушен Риза - къзълбаш (алиан, шиит); Четин Казак - от черкезки произход и Мустафа Карадайъ - с юрушко-помашко потекло. Та интересно е турците в Южна България (Източните Родопи) към кого ще се ориентирът - към турчина Лютви Местан или към татарина Ахмед Доган.
28
6
 
8
 
! Отговори
Го4о преди 8 години
Всички ЧЕСТНИ избиратели на ДПС, поддържат Местан, а "неориентираните слънчогледи" скоро ще се осъзнаят, че кръвта вода не става и че сърцето и роднините ги теглят към Турция, а не към КГБ и Москва!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До В. ЛевскиНе се безпокой, ще видиш как накрая се се покрият. Най - вероятно, някой така ще ги покрие (Русия) след годинка- две, че ще трябва да ги търсим на 2м под земята.
26
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези от джамията до банята да не спят, а утре да не допускат тези нетехни представители в парламента.
25
8
 
24
 
! Отговори
В. Левски преди 8 години
Народен съд за петимата шпиони - на бесилото веднага!
24
3
 
23
 
! Отговори
Antonim преди 8 години
Кога най-накрая ще променят закона - напуснат ли партията, с чиято листа са избрани, напускат и парламента. На освободеното место влиза следващия в листата.Смятам, че така е справедливо когато не са мажоритарно избрани. Аман от алчни за облаги, които не искат "да изпуснат кокъла"!
23
8
 
26
 
! Отговори
за Мустафа преди 8 години
Защото българина се страхува от турските мераци отново да ни "гушнат под крилото си". Защото петвековно "присъствие" с кланета, ангария, отвличане на хора и третиране като *** /рая/ не се заличават с празни приказки и медиина пропаганда. Защото знаем какво е ислям в действие. Скоро и западняците ще се научат, но по трудният начин, защото ни презираха и не ни чуваха, когато говорехме. В добавка имаме тенденциозна работа срещу националните държави и обезличаването им от задокеанските..
22
8
 
3
 
! Отговори
Mustafa преди 8 години
Kato ima iziavlenie na Dogan se govori cjal mesec,a kato se izkaze Mikov 1-2 dena.Zasto li????
21
7
 
19
 
! Отговори
fbr преди 8 години
Да напуска и парламента ,що се бави......
20
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От тоя Местан ми писна последните две седмици да го местя.
19
6
 
13
 
! Отговори
БГ преди 8 години
ОТ ТОВА ЧЕ ИМАМ ДВАМА ПОЗНАТИ,КОИТО СА ЖЕНЕНИ ЗА РУСКИНИ,ДРУГО ПРОРУСКО НЕ СЪМ КОНСТАТИРАЛ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ, В ТАЗИ ПАРТИЙНА ГРУПИРОВКА ЗА ЛИКВИДИРАНЕ НА БЪЛГАРИЯ.ТЯ ЦЯЛАТА ДЕМОКРАЦИЯ Е ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ ОТ 89 Г.ТЕ ОТ КАКВО ЩЕ СЕ ОСВОБОЖДАВАТ,ИМАТ ВСИЧКИ ПРАВА,ДОРИ ПОВЕЧЕ ОТ НАС,ИЗОБЩО ТОВА ЕДНА ПАРТИЯ ДА НАСАЖДА ОМРАЗА КЪМ БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС,ДА КАЗВАТ,ЧЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ НАС,ТЯХНАТА МАЙКА ТУРЦИЯ Е НАБЛИЗО И,ЧЕ РАНО ИЛИ КЪСНО НИ ЧАКАТ НАС ПРАВА И СВОБОДИ.НИТОРУСКО,ИБЪЛГАРСКО.
18
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ми пука за местан и политиците в ***!Държавата загива!!!!!!!!!!Гарантирано от герп!
17
11
 
10
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 8 години
НЕ ИСКАМ ДА СЛУШАМ ГЛУПОСТИ,ОТ КАКТО Е САЗДАДЕНА ДПС,НИТО ЕДНО НЕЙНО РЕШЕНИЕ НЕ ПРОРУСКО,ДАЖЕ НЕ Е ПРОБЪЛГАРСКО.ЛИКВ.СЪВЕТИ,РМД,ЛИКИДИРАНЕ НА БЕЛЕНЕ,ЮЖЕН ПОТОК,ПРОСТО МНОГО ХИТРО ГЛАСУВАХА СЪС СДС,СЪС БСП,СЪС НДСВ,САМО В ЗЛОБА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ.КОЙ НЕ Е ВИДЯЛ ТОВА Е КЮРАВ,*** И ПОТУРНАК.НИКЪДЕ В НИТО ЕДНО ИЗКАЗВАНЕ,РЕШЕНИЕ НА НС,НЕ ВИДЯЛ НИЩО РУСКО,ДАЖЕ НЕ Е БЪЛГАРСКО.ОТ КЪДЕ НА НЯКОИ САМОЗВАНЦИ ИМ СЕ ПРИВИЖДА ПРОКАРВАНЕТО НА РУСКИ ИНТЕРЕСИ.ПОСОЧЕТЕ МИ САМО ЕДИН ПРИМЕР ПРЕЗ ТЕЗИ 26 ГОДИНИ,САМО ЕДИН
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 27Жеков, нова партия на Местан ще има на куково лято! Не виждаш ли, че независи нищо от него бе? каква нова партия те гони?