Прогноза: Плевнелиев едва ли ще се кандидатира пак

Малко вероятно е ГЕРБ да го издигне, според политолог
166
Прогноза: Плевнелиев едва ли ще се кандидатира пак
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БулФото

Президентът Росен Плевнелиев няма да се кандидатира за втори мандат, тъй като е много малко вероятно ГЕРБ да го издигне, а без подкрепата на партията не би могъл да достигне дори и до балотаж. Това прогнозира политологът Димитър Ганев пред Радио София.

Анализаторът смята, че решенията за кандидатурите за президент ще зависят до голяма степен от социално-икономическата и политическата конюнктура през следващите 6 месеца. Ако в този период икономическото развитие се влошава, социалното напрежение ескалира и има разместване на пластовете в парламента, Ганев не изключва и провеждането на президентски и предсрочни парламентарни избори по формулата „две в едно“.

В коментар за процесите в Движението за права и свободи той заяви, че процесът на еманципация на бившия лидер на ДПС Лютви Местан от почетния председател на движението Ахмед Доган е протекъл със сигурната подкрепа на Република Турция.

Ако Местан можеше да нанесе тежък удар на ДПС – вече щяхме да виждаме първите индикации за това, смята Димитър Ганев. Противоречията в областното ръководство на движението в Кърджали не са свързани с отлъчването на Местан. Те датират от години. Вече трети месец ДПС не може да избере председател на Общинския съвет, а политологът не изключва дори разцеплението да подейства оздравително на местната структура.

Според Ганев неуспешни опити за разцепление на ДПС е имало и преди. Анализаторът даде пример с действията на Касим Дал, който не крие контактите си с Ердоган и който е сред създателите на структурите на партията. Той напусна движението и създаде нов политически субект. Но подобни проекти според Димитър Ганев имат минимален шанс за успех.

Политическият анализатор очаква нов тип и модел на лидерство на Движението за права и свободи. Според него е вероятно начело на партията да бъде поставен слаб председател с не много силни позиции сред структурите и в ръководството, който е много по-лесно манипулируем. Пример за такъв тип лидерство според Ганев би била депутатът в Европейския парламент Филиз Хюсменова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
23
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Води се спор дали тоя *** става или не и кой може би ще е следващия ,а аз се питам за какво ни е тази институция изобщо вижда се ,че служи за удобен пристан на разни калинки да ручат от хазната колкото се може по-вече.
77
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PLEVNELIEV EDVA LI SHTE SE KANDIDATIRA - EDVA LI SHTE IMA KOY DA GLASUVA ZA NEGO (SLABA RAKIYA).
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевенлиев е ............... като човек и политик................!
75
0
 
9
 
! Отговори
NACO преди 8 години
А,защо не г-н Доган? В последните дни от всякъде се носят ХВАЛЕБСТВИЯ за него,виждате ли какъв голям политик,държавник,българин бил,какъв ГЕРОЙ,какъв защитник на Родината и т. н. ,а спомняте ли си какво беше в НЕДАЛЕЧНОТО минало?! ИСТИНАТА е,че новият президент на България,ще бъде НАЗНАЧЕН,а не избран!
74
4
 
34
 
! Отговори
Роско идиота преди 8 години
Плевнелиев никога няма да разбере защо не успя при положение ,че имаше цялата геополитическа подкрепа на съюзниците ни в НАТО. Просто няма интелект за политически лидер камо ли за президент.Това е личността издигнала Близнашки за служ.премиер без коментар.
73
3
 
47
 
! Отговори
Васил преди 8 години
Плевнелиев си тръгва, това е добре. Но когато дойде време да се гласува, ако някой от кандидатите започне да говори за толерантност, европейски "ценности", тр***нсатлантизъм, демокрация и подобни пропагандни клишета не го избирайте. Хайде най-после да изберем качествени хора.
72
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук някакъв *** нарича руснаците монголоиди?Като гледам парадите на 9 май в Москва виждам стотици млади мъже от бялата раса хетеросексуални,християни.Това в Европа го няма.Най-дискриминираният тип в ЕС е млад,физически здрав,хетеросексуален,интелигентен мъж от бялата раса.Триполовите от Брюксел не харесват нормалните хора.Колкото до този горе,него го харесват само отчаяни русофоби заради идиотските му изказвания срещу Москва.Той е свършен като човек и политик,какъвто може би не е бил.
71
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мистър Бийн
70
2
 
19
 
! Отговори
хъм преди 8 години
След Плевнелиев ГЕРБ ще предложат за президент или Василев, или Шопа, или Анонимния или Кончита Вюрст.
69
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен Чувал съм че Германия ни дължи 260 милиона Райхсмарки за промишлени стоки и селкостопанска продукция . А тогава 120 тона злата са стрували 260 милиона Райхсмарки . И не са ни платили и един пфенинг,камо ли стотинка .А външният дълг ли . Ами само тази година гледахме този филм ,, нови 16 милиарда ,,с главен герой,Червеният Гербер от Банкя ...... Режисьорът е други.така че тези твой простотии ,не са за нормалните Българи . Те са за,, умните и красивите ,,.....
68
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че кой ще избере този шут отново?!
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 88Цачева ли имаш предвид?
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Василев Дявол да го вземе ,добре звучи -Смукача Василев . Или просто Смукача . Да си навреш главата ,чаааааак там .Голям мерак.
65
5
 
15
 
! Отговори
СОКЕРЕЗ преди 8 години
Най-добрият Президент до момента е Горги Първанов! Самият факт че изкара два мандата,говори достатъчно добре !А това че на Василев и на Странджата не им харесва,си и техен проблем!Василев да продължава да пробва,коя тояга боли повече в интимните области,а Странджата да си пие хапчетата!
64
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано някой мъж да издигнат за следващите избори от ГЕРБ.
63
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Василев То американскияне боли ,че и къса живо месо от България.Страхотен си в изсмуксването на пръстите .Ама тук вече не си смукал от пръстите си ,А СИ СМУКАЛ ОТ ЗАДН-КА СИ . КАК СИ НАВРЯ ГЛАВАТА ЧАК ТАМ . Изкуство голямо .Чак там да си навреш устата . Велико постижение . СМУКАЧ!
62
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Василев.....Червен *** -на Тикв_та и котилото от БКП наречено ГЕРБ
61
16
 
2
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Мак малко четери , пет войни които води монголоидната империя с османската империя тя навлиза на български земи , палейки селата,изнасилвайки жените и децата , убивайки мъжете, взимайки всички в робство!Това представяват монголоидните орди на руси,казаци,кавказци!Това кара едни от най големите български революционери да възкликнат, че руският камшик боли повече от турския!Агент Дейвид Лоуренсън!ЦРУ!!!
60
15
 
3
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Този път няма да има милост за монголоидната империя!По времето *** Рейгън-Горбачов я помилваха и дадоха шанс да се демократизира, да вземе своето място в света!Този път няма да има милост за монголоидите, до краен предел, срив и разруха,срив и разруха, тотален разпад това е лекът!Марджисън!ЦРУ!!!
59
0
 
10
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До Василев Нямаш обяснение защото си ограничен и защото неистово се опитваш да си налагаш мнението и да обиждаш. Защото ако не бяха тези, които сега най-вулгарно и безочливо наричаш "монголоидни орди" сега щеше да се молиш на алаха, неблагодарник такъв. Така че като нямаш обяснение престани да пишеш глупости тук и да се опитваш да манипулираш. Не ти се получава, не се хаби, и не прахосвай парите на работодателите си!