Прогноза: Плевнелиев едва ли ще се кандидатира пак

Малко вероятно е ГЕРБ да го издигне, според политолог
166
Прогноза: Плевнелиев едва ли ще се кандидатира пак
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БулФото

Президентът Росен Плевнелиев няма да се кандидатира за втори мандат, тъй като е много малко вероятно ГЕРБ да го издигне, а без подкрепата на партията не би могъл да достигне дори и до балотаж. Това прогнозира политологът Димитър Ганев пред Радио София.

Анализаторът смята, че решенията за кандидатурите за президент ще зависят до голяма степен от социално-икономическата и политическата конюнктура през следващите 6 месеца. Ако в този период икономическото развитие се влошава, социалното напрежение ескалира и има разместване на пластовете в парламента, Ганев не изключва и провеждането на президентски и предсрочни парламентарни избори по формулата „две в едно“.

В коментар за процесите в Движението за права и свободи той заяви, че процесът на еманципация на бившия лидер на ДПС Лютви Местан от почетния председател на движението Ахмед Доган е протекъл със сигурната подкрепа на Република Турция.

Ако Местан можеше да нанесе тежък удар на ДПС – вече щяхме да виждаме първите индикации за това, смята Димитър Ганев. Противоречията в областното ръководство на движението в Кърджали не са свързани с отлъчването на Местан. Те датират от години. Вече трети месец ДПС не може да избере председател на Общинския съвет, а политологът не изключва дори разцеплението да подейства оздравително на местната структура.

Според Ганев неуспешни опити за разцепление на ДПС е имало и преди. Анализаторът даде пример с действията на Касим Дал, който не крие контактите си с Ердоган и който е сред създателите на структурите на партията. Той напусна движението и създаде нов политически субект. Но подобни проекти според Димитър Ганев имат минимален шанс за успех.

Политическият анализатор очаква нов тип и модел на лидерство на Движението за права и свободи. Според него е вероятно начело на партията да бъде поставен слаб председател с не много силни позиции сред структурите и в ръководството, който е много по-лесно манипулируем. Пример за такъв тип лидерство според Ганев би била депутатът в Европейския парламент Филиз Хюсменова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли да имат смелоста ,,Днес, , да напишат нещо за американските бомбардировки над СОфия и избиването на над 2800 мирни Българи ?За хвърлените мини ,маскирани като детски играчки и писалки ,осакатили Български деца . А дано ,*** нада ли?
57
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а, да - никога не поздрави българите на Рождество или Велик ден, а мюсулманите и евреите по 5 пъти на година.
56
0
 
14
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Плевела е бита карта отвсякъде,не си заслужава коментарите!И не му е проблема отношението към Русия,не е длъжен да я харесва.Проблемът е,че е напълно неадекватен и освен празни високопарни клишета друго не може да роди!Освен това при кризисна ситуация изобщо не може да намери вярното решение.Очевидно е лузър и Б.Б. много добре го знае.
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До TPE3BEH Чуч_ло, самотно митингуващо на 10 ноември по поръчка на ВУЗският Партиен Комитет на БКП. Типичен партиец ,постъпил в БКП ,единствено за лична изгода.П_мак ,който един път не позрави християните в Б/я с празниците ката Великден и Рождество ,но редовна дава ,,ИФТАР , като истински м_сулма_ин , седнал на масата със турски дипломати ,задължително .
54
7
 
1
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Какво е това състояние или хипноза да бъдеш роб на монголоидните орди не знам, просто приемаме че една част са заблудени, не са чели истинската история на България и друга част по опасната , тази която го прави за пари и продава българщината на монголоидите!Друго обяснение нямам!!!Агент Рон Грейди!ЦРУ!!!
53
0
 
13
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До Василев. В страните, които си изброил нещата се случват, защото политиците им отстояват националните интереси и не са майцепродавци. Да си чул някой от президентите на тези страни да говори глупости като нашия?? И да се излага на международно ниво. Дори и полския президент, въпреки омразата на поляците към Русия, не си е позволил подобни квалификации, че са заплаха за нац сигурност и т.е. небивалици.
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
73.Май си пиян !
51
0
 
18
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До ВасилевЧехия,Словакия,Полша и Унгария са в ЕС и НАТО,но си отстояват собствения интерес!Докато нашите го докарват от ли.зане на зад.ни.ци!Съгласяват се със всичко,само за да не ги пипат!Затова няма уважение към България-в Брюксел знаят,че каквото и да поискат ще им бъде дадено,тропване по масата няма да има!
50
18
 
3
 
! Отговори
TPE3BEH преди 8 години
Атаките по Плвенелиев вървят в пълна сила. Пишман анализатори от години настройват обществото, че Бойко Борисов щял да се кандидатира за президент, а от Превнелиев нищо не ставало.Реалността обаче е, че Плевнелиев е най-силният ни президент от началото на прехода, който с желязна позиция защитава интересите на България и се опъва дори и на руснаците, които все още потдържат силна агентура в страната.Плевнелиев ще се кандидатира за втори мандат и ГЕРБ ще го подкрепят.
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
71.И какъв е Европейския проект , че нещо не се получава във Франция и Германия с Арабската им Пролет ?И го разпределиха на всички . Та да видим какво ни чака от ЮГ ?
48
20
 
2
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Чехия е в ЕС и НАТО и се случват нещата там!Полша е в ЕС и НАТО и се слущват нещата там!Унгария е в ЕС и НАТО и се случват нещата там!ГДР вече е друга цивилизация!Румъния прави големи крачки и има индустрия!Защо в тези държави хората успяха и имат по добри доходи, отколкото в България!Нито една от тези държави няма такъв процент хора навън съпоставим с тези които останаха в държавата им!Следващата жертва на Русия може да е България, с цел дестабилизация на европейският проект!Бъдж!ЦРУ!!!
47
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
68България няма икономика ! Само изпълнява заповеди !И това е причината Плевнелиев никога да не говори за български интереси . Витае само в едни европейски ценности и европейско семейство ! Даже не върви в крак с времето - другите европейци взеха да се заграждат , той не мисли за нас , а отново - всеки метър ограда е против Европейските ценности !И още много .. Трябваше да си подаде оставката до сега !
46
0
 
10
 
! Отговори
Дивия запад 681 г преди 8 години
Колко мъка има в село българия!!Който може да се спасява от потъващия корабкойто не може Господ да му помагазащото в тази *** и бедна страна живота е труден и суров.
45
24
 
2
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Когато има бедни и отчаяни хора, които пишат срещу Плевнелиев, те трябва да знаят че тяхното решение на проблемите им е повече евроатлантизъм, ред и закон, а не връщане в орбитата на монголоидната империя, защото виждаме руските олигарси как тертират съгражданите си, бедни без канализашия,на една мизерна заплата, репресии от орагните, ако искажеш по друго мнение!Със сигурност има хора, които не получават това, което заслужават, но президента ли е в основата, и в чии ръце е българската икономика?
44
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този не може да бъде президент на българите, след като твърди, че Русия ни е враг, а Турция брат! Да ходи да става президент на турците или американците, нали е радетел на техните ценности...
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Процесите които се развиват в ДПС имат сигурната подкрепа на Турция ? Браво на анализатора !Турция ръководи ДПС ! И Турциия е в Българския Парламент ! Кой ще бъде българския Президент - зависи на къде духа вятъра ? Но няма да бъде *** !
42
1
 
14
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До Василев. И какво искаш да кажеш с това. То не отменя факта че *** е неизбираем и затова няма и да го издигнат от ГЕРБ. Само шайка Улигофрени биха гласували за него.
41
3
 
22
 
! Отговори
ГЕРБ потъва преди 8 години
Прогноза: Най-слабият български президент (с малка буква) няма никакви шансове да бъде преизбран. Всички ГЕРБ Калинки и всички чували с фалшиви бюлетини, които може да мобилизира бат Цецо са безсилни.
40
1
 
10
 
! Отговори
Д. Димитров преди 8 години
За жалост, единствения вариант ГЕРБ да загубят изборите е ако издигнат това недоразумение Роско за втори мандат... Едва ли ще го направят за жалост. А след разпада в ляво и лидерската криза в БСП породена от Мишето, който на всяка цена иска да е лидер.... няма шанс за обединение и ляв президент...ДО КОГА?
39
28
 
2
 
! Отговори
Михаил Михов преди 8 години
Какво и да говорите за мен той е най-интелигентният, начетен и толерантен политик в България ! Всички глупости,че е сгафил, казал нещо неточно и т.н. не са верни - опитвал съм се да търся инфо по случаите и не съм намирал нещо уличаващо. Просто всички бездарници и некадърници усещат превъзходството му и се озлобяват !