Прогноза: Плевнелиев едва ли ще се кандидатира пак

Малко вероятно е ГЕРБ да го издигне, според политолог
166
Прогноза: Плевнелиев едва ли ще се кандидатира пак
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БулФото

Президентът Росен Плевнелиев няма да се кандидатира за втори мандат, тъй като е много малко вероятно ГЕРБ да го издигне, а без подкрепата на партията не би могъл да достигне дори и до балотаж. Това прогнозира политологът Димитър Ганев пред Радио София.

Анализаторът смята, че решенията за кандидатурите за президент ще зависят до голяма степен от социално-икономическата и политическата конюнктура през следващите 6 месеца. Ако в този период икономическото развитие се влошава, социалното напрежение ескалира и има разместване на пластовете в парламента, Ганев не изключва и провеждането на президентски и предсрочни парламентарни избори по формулата „две в едно“.

В коментар за процесите в Движението за права и свободи той заяви, че процесът на еманципация на бившия лидер на ДПС Лютви Местан от почетния председател на движението Ахмед Доган е протекъл със сигурната подкрепа на Република Турция.

Ако Местан можеше да нанесе тежък удар на ДПС – вече щяхме да виждаме първите индикации за това, смята Димитър Ганев. Противоречията в областното ръководство на движението в Кърджали не са свързани с отлъчването на Местан. Те датират от години. Вече трети месец ДПС не може да избере председател на Общинския съвет, а политологът не изключва дори разцеплението да подейства оздравително на местната структура.

Според Ганев неуспешни опити за разцепление на ДПС е имало и преди. Анализаторът даде пример с действията на Касим Дал, който не крие контактите си с Ердоган и който е сред създателите на структурите на партията. Той напусна движението и създаде нов политически субект. Но подобни проекти според Димитър Ганев имат минимален шанс за успех.

Политическият анализатор очаква нов тип и модел на лидерство на Движението за права и свободи. Според него е вероятно начело на партията да бъде поставен слаб председател с не много силни позиции сред структурите и в ръководството, който е много по-лесно манипулируем. Пример за такъв тип лидерство според Ганев би била депутатът в Европейския парламент Филиз Хюсменова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
2
 
! Отговори
истина е! преди 8 години
До до Шарли *** 34 "...по отношение на тоя каквото и да се каже е истина."Готин и свестен е!
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ,,повелителят'' каже - стадото пак ще го избере !
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан избяга в турското, а Плевнан ще избяга в американското посолство, когато почетния председател Бокан го разжалва.
35
1
 
4
 
! Отговори
do 52 преди 8 години
Никой на ходи насила на Копринка и настроението е добро. Какво имаш напротив? Най-добре от ам.посолството да пишат, че не е вярно. Тогава ще се успокоиш.
34
2
 
23
 
! Отговори
селянин преди 8 години
прецедента е политически труп
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
днес ДПС изглежда така, както изглеждаше БСП след загуба на изборите. Възможно е да се окопитят, но сега са разбити. Електоратът им има думата.
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СПРИ НЕ СИ ОТИВАЙЩЕ НИ БЪДЕ ТЪЖНО... ХАХАХАХА
31
1
 
13
 
! Отговори
Найденов преди 8 години
На никого ли не му прави впечатление, че повече от година зализани придворни журналистчета- подмазвачи не ни промиват всеки ден мозъците колко е рейтинга на парламента, правителството и президента? По времето на Първанов /изкарал два мандата/ редовно ни заливаха с такива сондажи. Оказва се, че обаче, че такива социологически проучвания сбили направени миналата година, и според тях, въпросният бооооклук Плевнелиев е събрал едва едва жалките, нищожни 9%!!!!!
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И цялата им бандитска партия е за ***!
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МИЖЕТУРКА!!
28
0
 
19
 
! Отговори
тя преди 8 години
Първо няма кой да му издигне кандидатурата и второ няма кой да гласува за него , така ,че той си го знае!
27
0
 
5
 
! Отговори
до 42 анонимник преди 8 години
*** пилците се броят на есен и не е необходимо да се ходи пред което и да е посолство за да си против гербера$ите .
26
0
 
6
 
! Отговори
а преди 8 години
откога привържениците на Сорос и Хелзинкски Комитет ги обозначавате със звездичка ,та това са последователите на Евроатлантическите ценности
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Исках да кажа, защото е оли.го.френ.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защото е ***.
23
1
 
3
 
! Отговори
аааааа преди 8 години
ами ще бъде НЕИЗБИРАЕМ ,затова няма да се кандидатира ,а колко е надника за днес г-да ***,слухтите ли..
22
1
 
21
 
! Отговори
факт преди 8 години
Няма ли да ви липсва този Прецедент? Както закананиже за евроатлантически ценности- разбирайте- сватби на гейове и безразборен секс от малолетни, тотално лумпенизиране чрез полулегална дрога и необразование ,та до какви слуги сме на НАТО. Ще ни липсва и неадекватното му обявяване на война с Русия ,през седмица и дружеските му покани за емигранти и всякакви джихдизирани елементи..Още мога да изброявам за този безценен кадър от комунистичската номенклатура ,успешно пребоядисала се в американски
21
0
 
3
 
! Отговори
до Шарли Ебльо 34 преди 8 години
И това по отношение на тоя каквото и да се каже е истина.
20
17
 
4
 
! Отговори
Василев преди 8 години
България е в ЕС и НАТО!Въпроса е затворен!!!
19
0
 
6
 
! Отговори
Шарли Ебльо преди 8 години
До цензураХомосекшъл,нали ?