Официално: Местан и Сие напуснаха групата на ДПС

Депутатите на движението останаха 30 души
Обновена: 11 яну 2016 16:52 | 11 яну 2016 16:47,
55
Официално: Местан и Сие напуснаха групата на ДПС
Снимка: архив БТА

Сваленият лидер на ДПС Лютви Местан и петимата депутати, които застанаха зад него, напуснаха официално групата на партията в парламента.

Шестимата са подали заявленията си за излизане около 16 часа, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Още по темата
Така Лютви Местан вече официално е независим депутат. Такива стават и Мариана Георгиева, Венцислав Каймаканов, Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али и Шабанали Дурмуш.

Народните представители в ДПС остават 30 души. Движението запазва мястото си на трета парламентарна сила.

Лютви Местан бе свален от лидерския пост и изключен от партията на Бъдни вечер. Повечето от депутатите останаха верни на партията и почетния й председател Ахмед Доган. Петима обаче подкрепиха Местан.

Ръководството на ДПС ги призова да напуснат парламента.

Миналата седмица той даде пресконференция, на която обяви, че остава в политиката, но няма да излезе от Народното събрание. Въпреки очакванията той не съобщи, че създава нова партия, но и не изключи това след време

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
11
 
! Отговори
корупция преди 8 години
Голям прас ....всички ТВ св занимават с тия от дпс,с тях и без тях все едно и също,всички партии да сега 25г. крадят държавата ,и тия от герб са същите... не се заблуждавайте!!!!,крадят се милиарди от тия Европейски фондове,сега дпс няма голяма възможност за кражби но,все още имат хора на отговорни постове,долу дпс и всики крадливи партийки
15
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Всичко, което е лошо за ДПС е добро за България. Нека се цепят, отлюспват, делят, плюят, колят и бесят - ще ги насърчавам в тази посока докато си прегризат взаимно гърлата за власт и пари.
14
1
 
14
 
! Отговори
а преди 8 години
Тоз човек до преди 1 месец говореше други неща бе братя.Кой ще повярва на добрия Местан.Онези неща срещу олигархията ги каза пост фактум ,след като нямаше какво да губи .А преди месец беше матросовеца на Амет Доаан.
13
0
 
1
 
! Отговори
nqma nujda ot vrag преди 8 години
balgarinat e usavarshen kato rakova kletka unishtojava samosebesi
12
2
 
16
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Никой не е разцепил ДСБ ,просто Москов е предател и сам си избра пътя. Служене на мутрите за пари .
11
5
 
9
 
! Отговори
До 7 преди 8 години
Уаааауууу, ле-ле-ле-ле....колко се е "загрижил" за местанчо.....Що не идеш да му целуваш ръка бе....рая такава....Пфу, не те е срам....Виждаш ли го, ще "събира демократи"???? Че къде ги виждаш тия бе??? В България такова животно нема! Ааааа, може би ердоганчо е такъв???? Хи-хи-хи-хи....голем виц! А колкото до Евразията, за съжаление нема да ни вземат там, такива фурнаджийски лопати като нас не са за никъде! Видя ли, влезнахме в еуропския, а той взе че тръгна на разпад...Хи-хи-хи...орисията ни е
10
5
 
8
 
! Отговори
извод преди 8 години
Герб винаги управляват като разцепят някаква партия.Не е за вярване че успяха и с ДПС.Разцепиха ДСБ.......Радан трябва да мине в опозиция.ГЕРБАДЖИЙСКИЯ модел е не по различен от руско олигархичния такъв.Затова ние сме майче единствени в ЕС ,които нямат съществена полза от членството си .И как да имаме,СИК стои на входа и изхода.
9
3
 
14
 
! Отговори
niki преди 8 години
Чудесна новина за България. ДПС губи позиции, не само че изгуби заради ГЕРБ доста гласове, а сега и това отцепване. На Свинчо Мамин медиите се скъсват с опитите да оправят имиджа, но проблем има и то сериозен....
8
3
 
13
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
Местан служеше на Пеевски .Не бива да забравяте това.Просто го изхвърлиха щото сам се наака ,с извинение .Не му вярвайте,или поне колкото на Корман може да се вярва.*** са.
7
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента Местан е превърнат в боксова круша от медиите на Свинечовека.Прочее, същите медии със същата ярост удряха с медийната си бухалка и Костов, и Радан, и кой ли не, дръзнал да разруши статуквото на модела КОЙ (руският неоимпериалистичен олигархичен модел у нас!)Не е ли време ВСИЧКИ демократи у нас, без значение кой ляв, кой десен, кой центрист, без оглед верска и етническа принадлежност да се СЪБЕРЕМ в един юмрук и да ударим свинечовеците покрай нас ?Докато не е станало късно, докато не сме изпуснали България в евразийския кюп!
6
2
 
13
 
! Отговори
АТАКА преди 8 години
100 гласа да отцепи от дпс все е файда.
5
5
 
22
 
! Отговори
е преди 8 години
Един популист .Вечния нагаждач.БКП ,СДС,ДПС ,сега либерална някаква партия ще правел .
4
3
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Голям праз!
3
4
 
18
 
! Отговори
Шабанабан преди 8 години
Ще ми липсва реториката му с празните му фрази, големите паузи и протегнатия показалец.
2
4
 
9
 
! Отговори
а преди 8 години
Доган чака Фелиз да оправи ДПС то .
1
5
 
16
 
! Отговори
А. Доган преди 8 години
Оправдаха Бисеров и Местан не ми е вече нужен! Да ходи в Турция!