Внушават, че държавата е нестабилна заради убийствата!

Захариева се надява килърите на Стоименов и Антов да бъдат разкрити
54
Внушават, че държавата е нестабилна заради убийствата!
Снимка: БТА

Правосъдният министър Екатерина Захариева коментира, че има опити за внушения, че в държавата има нестабилност след двете показни убийства в София.

Надявам се разследващите да си свършат работата и двата случая да бъдат разкрити, коментира Захариева разстрелите на Веселин Стоименов и Александър Антов.

Още по темата
Захариева се надява и че Етичната комисия на Висшия съдебен съвет /ВСС/ няма да образува дисциплинарно производство срещу председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Коментара си тя направи след първата й работна среща с част от членовете на Съвета.

Захариева смята, че всеки магистрат има право да изразява гражданска позиция, предаде БТА.

Днес Етичната комисия на ВСС решава дали да образува дисциплинарно производство срещу Лозан Панов. Тя беше сезирана от електронен сайт заради речта на Панов по време на честванията на годишнина на Върховния съд.

В политиката нищо не става случайно и ако нещо се е случило, значи така е било замислено, каза тогава Панов цитирайки президента на САЩ Франклин Рузвелт.

"Ако за четвърт век демократично съществуване държавата и обществото ни бяха поставени под пълен олигархичен контрол, значи така е било замислено. Ако през това време два милиона българи напуснаха страната, сред които и голяма част от цвета на нацията, значи така е било замислено. Ако тези, които останаха не вярват, че съдебната система е справедлива, не вярват, че партиите ги представляват, че органите на реда ги защитават, не вярват на институциите и медиите, значи така е било замислено. Ако в едно отворено и свободно общество, за каквото ние се считаме на хартия, търсенето на истината го наричат преврат, значи така е било замислено", посочи в речта си Лозан Панов.

"Сигурно днес отново ще бъда обявен за атентатор, който ще извършва преврат. Ако българската олигархия си има държава, то тогава всеки опит властта да бъде върната в ръцете на гражданите наистина може да се нарече преврат", заяви още председателят на ВКС.

По време на срещата с част от членовете на Съвета Захариева е коментирала предстоящите промени в Закона за съдебната власт и електронното правосъдие. Разделянето на ВСС на две колегии не е било предмет на разговорите.

Правосъдният министър изрази очакване през март промените в съдебния закон да влязат за обсъждане в парламента и така да бъдат спазени всички законови срокове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
ха ха преди 8 години
как може да говорят така тези хора ?? та *** е с най стабилната икономика в европа ,за какви убийства то тука е като в рая:))) българите благоденстват от 5-6 милиона сега са над 10-11 милиона ..............ехаааааааааааа
41
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 8 години
Коганто разкриеш килърите , тогава ще говориш , че държавата е стабилна!
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти,в коя държава си ?!?!?))))))))))))))
39
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Новата прокурорка да си върши работата както трябва.
38
0
 
15
 
! Отговори
Самовнушаващ си преди 8 години
Кобра-очиларка се упражнява в словоблудство - внушаваме си, че за 24 часа има 2 знакови убийства, един рапър е обявен за национално издирване и т.н. ... това май го сънуваме или са "внушения". В същото време пишман-министъра на МВР стрина Бъчваровица си вее продължението на гърба из Китай ... тука всичко е цъфнало и вързало ...
37
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 8 години
захариева е много стабилна,заплатата и от 01.01 2016г. стана 420лв, и вече пей сърце.
36
0
 
8
 
! Отговори
baron преди 8 години
според ва стабилна лие държавата ако такива чистки имаше в друга европеъска държава то цялото ръководство на мвр ще ше да подава оставка а вие като кърлежи се лепите повече или има нещо друго в тази работа
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя е нестабилна отдавна тва подобие на държава да не говорим герберастите до кво дередже я докараха
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната Калинка на Бойко
33
0
 
2
 
! Отговори
19 f преди 8 години
Imal boll povodi sultana za besilki....
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ай стига, разберете, че много ми е грозна и антипатична, на ден по 10 нейни снимки във всички новини.Човека семейството си провали заради нея, всички знаем кой е човека!?
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MNOGO SBITO YASNO I TOCHNO IZKAZVANE NA LOZAN POPOV. VSYAKA DARJAVA SI IMA MAFIA NO BALGARSKATA MAFIA SI IMA DARJAVA.
30
0
 
5
 
! Отговори
Dvete преди 8 години
Pardon, kolko sa stabilnite ubiistva v bv prez 2015 godina?!Ami za 2016 godina?
29
0
 
19
 
! Отговори
Хитър Петър преди 8 години
Държавата е нестабилна! ОСТАВКА на правителството!
28
1
 
15
 
! Отговори
Коя е тази кукла? преди 8 години
Коя е тази кукла на снимката?
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е кое и е стабилно на държавата при два поредни показни разстрела. И колко поръчкови убийства е разкрила същата тази държава...смях. Очевидно държавата или толерира или стои зад престъпленията.
26
0
 
13
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Браво бе, моме! В целия текст два пъти се надява и един път очаква! Шъ съ упрайм, нема начин!
25
0
 
22
 
! Отговори
Калинка преди 8 години
Екатерина-Калинка Захариева: Нямам представа какво става с престъпността в България! Но няма никаква причина за паника!
24
0
 
18
 
! Отговори
звездите ми говорят преди 8 години
На теб драга калинке кой ти внуши, че ставаш за министър *** си лекувай параноята и отстъпи място на някой, че убийствата вече са ежедневни.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя държавата пък нушава на хората, че няма пръскане с биологично оръжие кемтрейлс повече от 10 години! Но то си е истина и е тежко престъпление. Нарича се геноцид и за него давност няма!