Внушават, че държавата е нестабилна заради убийствата!

Захариева се надява килърите на Стоименов и Антов да бъдат разкрити
54
Внушават, че държавата е нестабилна заради убийствата!
Снимка: БТА

Правосъдният министър Екатерина Захариева коментира, че има опити за внушения, че в държавата има нестабилност след двете показни убийства в София.

Надявам се разследващите да си свършат работата и двата случая да бъдат разкрити, коментира Захариева разстрелите на Веселин Стоименов и Александър Антов.

Още по темата
Захариева се надява и че Етичната комисия на Висшия съдебен съвет /ВСС/ няма да образува дисциплинарно производство срещу председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Коментара си тя направи след първата й работна среща с част от членовете на Съвета.

Захариева смята, че всеки магистрат има право да изразява гражданска позиция, предаде БТА.

Днес Етичната комисия на ВСС решава дали да образува дисциплинарно производство срещу Лозан Панов. Тя беше сезирана от електронен сайт заради речта на Панов по време на честванията на годишнина на Върховния съд.

В политиката нищо не става случайно и ако нещо се е случило, значи така е било замислено, каза тогава Панов цитирайки президента на САЩ Франклин Рузвелт.

"Ако за четвърт век демократично съществуване държавата и обществото ни бяха поставени под пълен олигархичен контрол, значи така е било замислено. Ако през това време два милиона българи напуснаха страната, сред които и голяма част от цвета на нацията, значи така е било замислено. Ако тези, които останаха не вярват, че съдебната система е справедлива, не вярват, че партиите ги представляват, че органите на реда ги защитават, не вярват на институциите и медиите, значи така е било замислено. Ако в едно отворено и свободно общество, за каквото ние се считаме на хартия, търсенето на истината го наричат преврат, значи така е било замислено", посочи в речта си Лозан Панов.

"Сигурно днес отново ще бъда обявен за атентатор, който ще извършва преврат. Ако българската олигархия си има държава, то тогава всеки опит властта да бъде върната в ръцете на гражданите наистина може да се нарече преврат", заяви още председателят на ВКС.

По време на срещата с част от членовете на Съвета Захариева е коментирала предстоящите промени в Закона за съдебната власт и електронното правосъдие. Разделянето на ВСС на две колегии не е било предмет на разговорите.

Правосъдният министър изрази очакване през март промените в съдебния закон да влязат за обсъждане в парламента и така да бъдат спазени всички законови срокове.


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.