Внушават, че държавата е нестабилна заради убийствата!

Захариева се надява килърите на Стоименов и Антов да бъдат разкрити
54
Внушават, че държавата е нестабилна заради убийствата!
Снимка: БТА

Правосъдният министър Екатерина Захариева коментира, че има опити за внушения, че в държавата има нестабилност след двете показни убийства в София.

Надявам се разследващите да си свършат работата и двата случая да бъдат разкрити, коментира Захариева разстрелите на Веселин Стоименов и Александър Антов.

Още по темата
Захариева се надява и че Етичната комисия на Висшия съдебен съвет /ВСС/ няма да образува дисциплинарно производство срещу председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Коментара си тя направи след първата й работна среща с част от членовете на Съвета.

Захариева смята, че всеки магистрат има право да изразява гражданска позиция, предаде БТА.

Днес Етичната комисия на ВСС решава дали да образува дисциплинарно производство срещу Лозан Панов. Тя беше сезирана от електронен сайт заради речта на Панов по време на честванията на годишнина на Върховния съд.

В политиката нищо не става случайно и ако нещо се е случило, значи така е било замислено, каза тогава Панов цитирайки президента на САЩ Франклин Рузвелт.

"Ако за четвърт век демократично съществуване държавата и обществото ни бяха поставени под пълен олигархичен контрол, значи така е било замислено. Ако през това време два милиона българи напуснаха страната, сред които и голяма част от цвета на нацията, значи така е било замислено. Ако тези, които останаха не вярват, че съдебната система е справедлива, не вярват, че партиите ги представляват, че органите на реда ги защитават, не вярват на институциите и медиите, значи така е било замислено. Ако в едно отворено и свободно общество, за каквото ние се считаме на хартия, търсенето на истината го наричат преврат, значи така е било замислено", посочи в речта си Лозан Панов.

"Сигурно днес отново ще бъда обявен за атентатор, който ще извършва преврат. Ако българската олигархия си има държава, то тогава всеки опит властта да бъде върната в ръцете на гражданите наистина може да се нарече преврат", заяви още председателят на ВКС.

По време на срещата с част от членовете на Съвета Захариева е коментирала предстоящите промени в Закона за съдебната власт и електронното правосъдие. Разделянето на ВСС на две колегии не е било предмет на разговорите.

Правосъдният министър изрази очакване през март промените в съдебния закон да влязат за обсъждане в парламента и така да бъдат спазени всички законови срокове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
14
 
! Отговори
Stability преди 8 години
Толкова в стабилна страната, че всекидневните убийства, изнасилвания и т.н. са нещо нормално
21
0
 
21
 
! Отговори
Шегаджия преди 8 години
А-а, стабилна си ни е държавата - имаме си стабилна престъпност, стабилна бедност и стабилна корупция. а пък простотията ни колко е стабилна - думи нямам, включително и най-вече на управляващите. Всичко си ни е наред, нямайте грижа!
20
1
 
17
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Захариева, то държава няма, за каква нестабилност говорите ?!!! България е само географско понятие, благодарение на политически "лесно достъпни външни женски полови органи", които се продават на ДС мутро олигархията !Колкото до сигнала срещу Г-н Лозан Панова, затова, че каза на глас грозната истината , мисля, че разследването трябва да е в обратна посока ! По какъв наин се финансира така нареченото "гражданско сдружение "План Б"", подало "сигнала", какви са връзките му с организираната престъпност?
19
1
 
12
 
! Отговори
УЖАСТ преди 8 години
Вече не само слабоумните ни управляват. ДУШЕВНОБОЛНИТЕ и *** също
18
0
 
17
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Държавата е стабилна само при пълненето на партиините каси!
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тебе драга кой ти внуши че от теб става нещо ?????? Кой ????А и ти как можа да му повярваш на внушенията ??? Как ???
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То отдалеч се вижда, че сте безсилни ама ако не ги заловите чакаме оставки.
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тая от ВНУШЕНИЯ и се изпотиха очилата ?
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Внушават и кой внушава тъкмо напротив много сте силни ако ги хванете ще ги пуснете или те вече си пият кафето някъде с братя Галеви много сте силни ве в плямпането.
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малрийййййй как си внуших че живея в нормална държаваааааа ????????
12
6
 
5
 
! Отговори
Комшията преди 8 години
До vargЕдинственото, което процъфтява е неграмотността ти.
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВНУШАВАТ ?????? Внушават ни че са убити, а те не са ??? Внушават ни че са застреляни, а те не са ??? Внушават си че им вярваме, ама НЕ !!!
10
0
 
18
 
! Отговори
WTF????????? преди 8 години
Всеки месец нов кредит, всеки ден убийства, грабежи.. Като капак България се пълни с "бежанци" (разбирай кандидат терористи и изнасилвачи), а Тиквуня бави нарочно оградата по турската граница. Орбан направи заграждения и спря талибаните за ТРИ ДНИ (повтарям ТРИ ДНИ), а нашата Тиква прави същото по сложност заграждение ДВА МАНДАТА и няма изгледи да е готово до пролетта, когато талибаните ще ни нападнат отново.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя държвата си е стабилна, ама не и за плебса.Иначе, гледам че всичките тикви се търкалят в коли за по 200 000..аве а министъра на транспорта на еди коя си бяла страна се вози я с колело я с тролей
8
0
 
8
 
! Отговори
Краси църния преди 8 години
Тоя от Бистрица, много прилича на тези, които навремето ги назначиха за милионери, като им връчиха едни куфари с пари.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Захариева се надява килърите на Стоименов и Антов да бъдат разкритиДааа, надеждата крепи... (трябваше да напиша "човека", но някак си не ми идва отвътре гледайки снимката и четейки излиянията й)!
6
0
 
16
 
! Отговори
ядосана преди 8 години
Ами първо колегите й от МВР да разкрият престъпленията и после нейният подопечен ресор да ги осъди и тогава ще си говорим пак колко стабилна е държавата.
5
1
 
23
 
! Отговори
ЦЪФНАЛ ГЕРБ преди 8 години
Държавата явно е стабилна, но е много примитивна.
4
0
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Не знам дали някой внушава че държавата е нестабилна, но моите очи изглежда че малко се говори по тези теми.
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли държава?