Ненчев: Ще обновим ВВС, за да охраняваме небето си

До 20 дни обявяват обществена поръчка за 6 двигателя за МиГ-29
Обновена: 12 яну 2016 18:56 | 12 яну 2016 18:47, Веселина Йорданова
56
Ненчев: Ще обновим ВВС, за да охраняваме небето си
Снимка: Facebook

До края на януари ще бъде обявена обществена поръчка за шест нови двигателя за МиГ-29, съобщи министърът на отбраната Николай Ненчев пред журналисти в авиобаза "Граф Игнатиево".

Министърът се качи на изтребител, който днес лети за първи път с двата оборотни двигателя, получени в края на миналата година по договора с Полша.

Още по темата

Правим всичко възможно и планираме да разширим базата и да обновим ВВС, така че да бъдат в състояние сами да охраняват родното небе, допълни министърът, цитиран от БТА.

Той посочи, че част от мерките за спасяването на ВВС е подписването на втори договор с Полша за поддръжка и модернизация на наличните бойни машини. "Сегашният договор се изпълнява стриктно и в срок, което ме прави оптимист да мисля, че съвсем скоро други три МиГ-29 ще летят с нови двигатели", коментира Ненчев..

Премиерът Бойко Борисов, който присъства на събитието, допълни, че държавата ще направи всичко възможно да откупи обратно авиационния завод, в който освен тези изтребители, да се ремонтират и другите видове самолети на въоръжение у нас.

Борисов благодари на Полша, че "помогна с тези два двигателя в критичен момент за българските ВВС" и допълни, че през март предстои да приключи обновяването на авиобазата "Безмер", която по думите му става "уникална".

От своя страна посланикът на Полша у нас Кшищоф Краевски посочи, че днешното събитие е резултат от доброто сътрудничество между България и Полша.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАПАДНИТЕ ГИ БИЯТ ВЪВ ВСИЧКИ ВОЙНИ ДО СЕГА...От Втората световна, Корея, Виетнам и сега Сририя. Направо ги разбиха! Наверемето паднах от смях, като разбрах как млади корейки с По-2 "Кукурузник" /селскостпански самолет от 20-те/ разбиват на пистата цяла ескадрила Ф-86"Сейбър"/реактивни самолети от 1950/.Единстветният оцелял излита да ги прехваща и се разбива, защото По-2 лети с 200 км. максимум, а щатската щайга при по-малко от 300 км. пада като круша.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ние нямаме съмолети а раширяват пистата в Безмер за кацане на тежкотоварни самолети.Някой да стане и да обесни на народа защо се прави това и защо ще копуват 29 изтребителя F-16 втора ръка за над 2 милярда лева."Дори и да "обесни" някой на народа защо нямаме "съмолети" и се "копуват" F-16 за 2 "милярда", ако народът е грамотен колкото тебе, изобщо няма да разбере.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навремето бяха десетина на бойно дежурство - т.е. да бъдат вдигнати до 30мин, а сега - не ми се коментира.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние нямаме съмолети а раширяват пистата в Безмер за кацане на тежкотоварни самолети.Някой да стане и да обесни на народа защо се прави това и защо ще копуват 29 изтребителя F-16 втора ръка за над 2 милярда лева.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПДо Анонимен 22 Затова във Варшава и Полша протести срущу безпаричието ,безработицата . Понял!Но това няма да го напишат в,, независимата и демократична ,,преса. Щото няма цензора .Ежеседмично протести .Понял!
15
0
 
3
 
! Отговори
боц преди 8 години
Ненчо, оти се хабиш?Кажи си кой е спечелил вече поръчката.Дали не е Пеевски, илиии някой друг приближен на Цар Борисов?Аааа, Пеевски ще е, защото той е Империята на Царя.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хе, имаме си многочислена полиция,за кво са ни военни и самолети??? убава работа милияд за полиция и милиард за самолетчета,а реват че им малко заплатите..:)
13
2
 
7
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Няма да отида при ковача да ми изпече хляб и при хлебаря да ми изкове меч, затова знаете кой прави самолети, обърнете се към тях, а от поляците може да внесем ябълки. Ама сигурно в усЪ посолство мислят по друг начин.
12
13
 
2
 
! Отговори
АМАН ОТ БОКЛУЦИ! преди 8 години
РУСКИТЕ ЩАЙГИ---АУТ!!/...стават само за тренировки на персонала../
11
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Купете за 1млрд евро Су-35... 4++ поколение свръх маневрен многоцелеви изтребител и ще защитите въздушното си пространство... после ЗРК "Тунгуска" и С-400 Нямат аналог в Света..
10
1
 
3
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
До Ало охраната,С такива неща шега небива !
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 21А на теб, като ти гледам правописа и граматиката, кой ти пише про.стотиите на компютъра, защото човек с твойто образование не познава буквите. ХАХОХО!
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кой преходен мало.умник/ци унищожи военната авиация на България? Кой предател съсипа военните сили на България? Кой антибългарин ни убеждава, че трябва да предадем охраната на страната си на чужда държава? Луди ли са нашите политици? Или лудите сме ние, защото мълчим и гледаме сеир, а те от предателството си и нашия сеирджилък богатеят и живеят в разкош, който ние, под подметките на нашата топлофикация, електроенерия, водоснабяване и данъци, изобщо не можем да си представим.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква обществена поръчка, да се качва на самолета за Русия и да преговаря за нови двигатели, тези двигатели да не са като кисело мляко за детска градина!
6
3
 
9
 
! Отговори
Ало охраната, преди 8 години
както си летите, да не се окаже, че не можете да кацнете заради угасени лампи на летището от някой талибан.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лондон бил по-зле от Москва... Алоууу, изперкалите, пийте си хапчетата, че съвсем изтрещяхте!
4
2
 
16
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Русия обяви цената за СУ-30. $17 млн. интересно ми е ние за половин милиард колко стари двигатели ще спретнем :D
3
1
 
11
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
Нов перчем ще си сади ли или все пак му остана перушина.
2
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време беше , само да не са 2ра ръка самолюти
1
3
 
20
 
! Отговори
сигурно преди 8 години
ДАЛИ Е ОЦАПАЛ ГАЩИТЕ В САМОЛЕТА !!!