Вотът на недоверие – заради здравето или убийствата

Левите може да излязат с единна кандидатура за президент
12 яну 2016 12:07,
12
Вотът на недоверие – заради здравето или убийствата
Снимка: архив Булфото

Вотът на недоверие, който БСП планира да внесе срещу кабинета, ще е по темата здравеопазване, социална политика или сигуронст и отбрана, обяви соцдепутатът Жельо Бойчев.

Още по темата

Червените заявиха намерението си да внесат вот на недоверие в края на миналата година. Те съобщиха и че ще проведат преговори с всички партии в парламента. Тогава социалистите не уточниха за какво ще поискат оставката на правителството и дадоха възможност на останалите сили да дадат идеи.

Вот на недоверие се внася от 48 депутати, а БСП имат едва 38. Не е ясно откъде би могла да дойде подкрепата – от ДПС, "Атака", независимите или от хората на Радан Кънев, които обявиха, че излизат в опозиция.

"Започваме дейността си в новия политически сезон с инициатива за разговори с останалите политически сили за вот на недоверие към правителството", потвърди днес Бойчев пред "Фокус". Той обясни, че една от темите на преговорите безспорно ще е случващото се в здравеопазването, където колапсът бил очевиден.

"За една година не беше направено нищо за промяна на управлението, финансирането и контрола на финансовите средства в сектора. Очаквам много тежка картина в здравеопазването", каза още депутатът.

Той обясни, че БСП ще търсят отговорност и за демографската катастрофа, защото социалната политика отсъства в това правителство.

"Гледайки последните събития ми се струва, че много болезнено на преден план излиза и темата за отбраната и сигурността. Отново се върнахме в ситуация на тежки криминални случаи, за съжаление убийства", каза още депутатът.

Жельо Бойчев допълни и че преди конгреса на БСП през април предстоят важни месеци за партията. Основното предизвикателство пред нея било да спечели доверието на избирателите и да покаже, че е ясна алтернатива на управлението.

Бойчев обясни и че не било изключено левите да издигнат обща кандидатура за президентските избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
www преди 8 години
Очевиден колапс в здравеопазването няма. Има във финансите и вътрешната сигурност. Но ако трябва да се изтърбушат избягалите от Борисов реформатори, то със сигурност вотът на недоверие трябва да е по темата със здравеопазването.Всъщност темата на вота на недоверие ще я определи Борисов, не БСП!
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия па, тия па, леваците, и те нещо да се обадят .... ???!??? Чула жабата че подковават коня и тя вдигнала крака ??? Оставки щели да искат ????
5
3
 
7
 
! Отговори
Ахахахахаха преди 8 години
Хахаха, какъв е па тоя гъдулар? Само като го видях на снимката и от смях си оплюх монитора с кафе! ***!
4
4
 
11
 
! Отговори
Плавник преди 8 години
Желката Бойчев гледа сякаш са му изяли попарата. Направо са като близнаци със Станишката!
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какъв ще е кандидатът-доносник или с мека китка?
2
2
 
9
 
! Отговори
факт преди 8 години
ДА СЕ ОСВОБОДИ ПАРЛАМЕНТА И МИНИСТЕРСТВОТО ,И ДА ДОЙДАТ УМНИ ХОРА ОТ ЕС. ,ЗА ДА ВКАРАТ *** В ПРАВИЯТ ПЪТ !!
1
2
 
6
 
! Отговори
ВИЖДА СЕ преди 8 години
Без значение ,защото всичко е леш !!!!