Бъчварова се сопна: МВР няма да бъде боксова круша

Атаката срещу ведомството целяла дестабилизиране на правителството
Обновена: 13 яну 2016 15:17 | 13 яну 2016 12:16, Веселина Йорданова
204
Бъчварова се сопна: МВР няма да бъде боксова круша
Снимка: Архив БТА

МВР шефът Румяна Бъчварова отговори на критиките по неин адрес и подчерта, че министерството няма да бъде боксова круша. "Прави се опит да се дестабилизира МВР, за да не работи добре", смята тя.

По думите й атаките идват от тези кръгове, които се опитват да развиват собствените си интереси. "Има опити да се овладее МВР от различни групи с различни интереси и емоции", коментира още тя. Бъчварова заподозря и че целта на атаката срещу ведомството й е да се дестабилизира правителството и това личало от изявленията в парламента днес. Стига вече, неколкократно каза тя.

"Стига вече, време е да се отнасяме сериозно към МВР, ако искаме то да работи така, както трябва и да има резултат", каза министърът пред журналисти в Министерския съвет. Бъчварова уточни, че казва това на политици, които използват ведомството в началото на политическия сезон, на всички коментатори, които смятат, че МВР е нещо като българския футбол, на бивши служители, които ползват 20-те си заплати обезщетение, но емоционално не могат да излязат от системата и на медиите, които използват случващото се, за да си пълнят страниците и програмното време.

В изявлението си Бъчварова каза още, че всички коментари по отношение на МВР са непрофесионални.

Тя напомни, че е начело на МВР, а икономическите кръгове, които уж управлявали ведомството, били най-големите му критици. "Докато съм министър, няма да позволя друг освен официалното ръководство да управлява МВР и да взема решения", подчерта Бъчварова.

"Всеки по-нататъшен опит по този начин да се критикува МВР - неоснователно, с обиди, с нелепи твърдения и ченгеджийски номера, тълкувам като посегателство срещу обществената и националната сигурност", отсече тя.

На въпрос кои са икономическите кръгове, които визира в изявлението си, министърът отговори: "По медиите ще ги познаете".

МВР шефът заяви още, че премиерът Бойко Борисов е най-ценният й съветник заради опита, който има.

Министърът посочи, че визитата й в Китай не е била "да си гледа кефа", а част от партньорството с чужди служби.

Тя определи декларацията на КРИБ, в която се иска оставката й, ако не бъде разкрито убийството на бизнесмена Александър Антов, като "нелепа". По думите й в нея ясно личи личният мотив.

Бъчварова каза още, че бизнесмените не са привилегирована група за МВР, а това са всички български граждани и ако трябваше да избира приоритетни групи, "няма да са тези, които почиват по 15-20 дни извън България".

По думите й проблемите на българския бизнес се коренят в неговия генезис, в историята на неговото развитие в последните 25-30 години, във всепризнатия факт на нелоялна конкуренция в бизнеса и в невъзможността на съдебната система да се справи със споровете между отделните бизнес субекти.

Тя излезе и с предложение – КРИБ да учреди награда за служител на МВР, който разследва нелоялна конкуренция и финансови измами, след като тези дни стана ясно, че работодателската организация би дала парична награда за разкриване на убийството на Антов.

"Убийствата са изключително неприятни, но да се генерализира този проблем по истеричен начин, означава преднамерена кампания към МВР и реални пречки за работата на служителите", подчерта още тя.

Румяна Бъчварова каза, че я тревожи най-много убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина. Тя уточни, че лично се е запознала с информацията и е свършена страхотна работа, но за съжаление към момента тя е без резултат.

Бъчварова каза, че има лични нападки не само към нея, но и към ръководството на МВР. Тя подчерта, че главният секретар на МВР Георги Костов не само не е идвал пиян на работа, както се твърди, но и не пие.

По думите й реформите в МВР, които щели да увеличат администрацията, са на компютъра й и не може да се коментира нещо, което не е обявено. Бъчварова съобщи, че това ще стане следващата седмица, като уточни единствено, че реформата в МВР е в 7 насоки.

"Служителите на МВР работеха по времето, когато парламентът си почива 3 седмици, докато други хора си почиваха на дълги ваканции някъде другаде и изведнъж, събудили се и дошли си, чудейки се как да започнат този парламентарен сезон, те решават да критикуват МВР. Това е недопустимо", настоя Бъчварова, като подчерта, че служителите вършат съвестно и професионално своята работа и ще продължат да го правят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей, тази по арогантна и от "тиквата".Ашколсун, машалла!Б.си тъпъта п.тка.
133
1
 
7
 
! Отговори
Ади бе преди 8 години
Тъссссс кара ли се или е сърдита дето не нае....?
132
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА СМЕНИМЕ БЪЧВИТЕ И ДА ПРИКЛЮЧВАМЕ .....
131
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудя се кое е повече при госпожата - социологията или ината! Абе, вижда се, че не е за тази работа, смешна и жалка е, но напира да стои там като същи герберастин! Единица са случаите в нашата история, когато някой да отстъпи пред по достоен и способен за даден пост. Преди около 130 г. пратили един офицер за командир на дружина в Русе, отива да приема строя, заместника командва, човекът прави кръгом и докладва в София, че не може да бъде началник на съвипускник с по добър от неговия успех!
130
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Русия Америка Англия, няма никакъв теоретичен шанс човек да стане висш професионален шеф без грам стаж. Всички там генерали, комисари са започнали от улицата. У нас е обратното, спуснати са повечето с политически парашутизъм. Преходен-вечен преходен парашутизъм.
129
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За целия преход държавата е направена на *** от политиците, които назначават некадърници на държавна администрация и МВР и съкращават неподкупни и почтени професионалисти. Единствено съдебната система им се опъва с несменяемостта на отделни честни магистрати, но и там са причинили ужасяващи поражения. Та благодарение на някой честен съдия някой незаконно уволнен честен човек бива върнат на работа за да бъде пак уволнен или съкратен. Честните са дискриминирани от парите на подкупните.
128
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте тия връзкарите започнали без стаж в районно през прехода направо в министерството. Ако един става, ще се прекръстя че е чудо. Точно там политиците назначават своите приближени. Началниците вършат работата на такива ценни кадри и не могат да ги накажат, щото ще настъпят мотиката.
127
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
,,Никой не сменя капитана на кораба по време на буря!'' - проф. Ал. Цанков преди 90 години! А наш Бойко по скоро го кътат и му градят имидж, както са градили такъв на младия тогава цар Борис. Цанков и ген. Вълков да трепат Стамболийски и комунистите, а когато станат неудобни ще ги наритат, а царя вече зрял и всичко овладял ще сключи брак в Асизи с Джована....
126
1
 
18
 
! Отговори
качАмак преди 8 години
МВР е продънена бъчва и това го знае всяко хлапе...корупцията там е придобила такива размери ,че обикновени ченегета-крадци кашират по 500-600 кинта на ден,колкото им е и основната заплата...а ти,Бъчварова това най-вероятно не го знаеш...нали?!:)
125
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо да не искат закриване на Академията, друго си е Библиотекарско-сарайския турски уневерситет да прави кадрите на МВР. Лошота е че Европейския съюз не им дава отдавна да са я закрили, но пък процеса по обезличаване върви с пълна пара. Защо вече курсантите не се приемат с изпити както беше преди, а сега разни преписали на матурите са с предимство?
124
1
 
18
 
! Отговори
Някой си преди 8 години
Тая,толкова насериозно се е взела,че ако й сложат едно огледало да се огледа,няма да си повярва,че е тя самата!?!?!?
123
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бизнеса вече се изказа за закриване на Академията на МВР в Симеоново.Нищо старо не е забравено.Буров казва, че тогава чорбаджиите са подбирали кадри още в училищата и университетите и според качествата един е пратен да учи финанси, а друг - полицейско дело в Италия, Австрия....След това ще служи ... на кого?!
122
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъчварова,какво дириш там в МВР? Марш в кухнята при посудата!Всичко да бъде измито,лъснато и манжата сготвена.За какво МВР говориш кифло?
121
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Два месеца след като идват на власт през 2009 г. герберастите пенсионират ръководен служител от МВР.В начлото на 2014 г. при Орешарски той отново е възстановен, за месец навлиза в нещата и работи без да се жали и брои часовете и слива ден и нощ.Идват изборите и до края на годината човека пак е изгонен, след него се изредиха 2-3 и това е ,,стабилност''. Виновно е професионалното ръководство, а тиквите - непогрешими.
120
2
 
14
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Как да разкриват и предотвратяват престъпления?! И защо?! За МВР друго важно, освен облагите и защитаваните на барикадите 20 заплати, НЯМА!
119
0
 
4
 
! Отговори
до 147 преди 8 години
Да, но самият Бойко, един уж безпристрастен бизнесмен по ТВ и цяла кохорта клакьори обвиняват професионалното ръководство и хвалят отличните анализатори Буко и Бъчва.
118
1
 
5
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Сега разбирам защо премиера, иначе мъжко момче, е толкова неадекватен при изказванията си - ако екипът му се ръководи от Руми, друго не го очаква, освен присмех.Г-н премиер, последен съвет от мен, добронамерен - изградете си екип от технократи в отделни области, а не от недорасли политици И ЩЕ УСПЕЕТЕ, ДА ВЪЗСТАНОВИТЕ ПОНЕ МАЛКО, ИМИДЖА НА БЪЛГАРИЯ, в противен случай ще ви обвиняват до края на живота си, че съсипахте този рай на земята.
117
1
 
16
 
! Отговори
тя преди 8 години
Българите нямат нужда от вашата полиция госпожо и по- добре ще е да се закрие и всеки сам да осигури безопасността си и сигурно по- евтино ще ни излезе!
116
0
 
23
 
! Отговори
тя преди 8 години
Г-жо "боксова круша" са обикновените хора страдащи непрекъснато от битова престъпност, за която Вие нехаете...
115
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР е съсипано от политиците като съкращават професионалисти и на тяхно място от години назначават неграмотници, кой съсед, кой познат на някой политик и това е единственото им качество заедно с това че са с образование, което не е подходящо за работа за борба с престъпността.