Бъчварова се сопна: МВР няма да бъде боксова круша

Атаката срещу ведомството целяла дестабилизиране на правителството
Обновена: 13 яну 2016 15:17 | 13 яну 2016 12:16, Веселина Йорданова
204
Бъчварова се сопна: МВР няма да бъде боксова круша
Снимка: Архив БТА

МВР шефът Румяна Бъчварова отговори на критиките по неин адрес и подчерта, че министерството няма да бъде боксова круша. "Прави се опит да се дестабилизира МВР, за да не работи добре", смята тя.

По думите й атаките идват от тези кръгове, които се опитват да развиват собствените си интереси. "Има опити да се овладее МВР от различни групи с различни интереси и емоции", коментира още тя. Бъчварова заподозря и че целта на атаката срещу ведомството й е да се дестабилизира правителството и това личало от изявленията в парламента днес. Стига вече, неколкократно каза тя.

"Стига вече, време е да се отнасяме сериозно към МВР, ако искаме то да работи така, както трябва и да има резултат", каза министърът пред журналисти в Министерския съвет. Бъчварова уточни, че казва това на политици, които използват ведомството в началото на политическия сезон, на всички коментатори, които смятат, че МВР е нещо като българския футбол, на бивши служители, които ползват 20-те си заплати обезщетение, но емоционално не могат да излязат от системата и на медиите, които използват случващото се, за да си пълнят страниците и програмното време.

В изявлението си Бъчварова каза още, че всички коментари по отношение на МВР са непрофесионални.

Тя напомни, че е начело на МВР, а икономическите кръгове, които уж управлявали ведомството, били най-големите му критици. "Докато съм министър, няма да позволя друг освен официалното ръководство да управлява МВР и да взема решения", подчерта Бъчварова.

"Всеки по-нататъшен опит по този начин да се критикува МВР - неоснователно, с обиди, с нелепи твърдения и ченгеджийски номера, тълкувам като посегателство срещу обществената и националната сигурност", отсече тя.

На въпрос кои са икономическите кръгове, които визира в изявлението си, министърът отговори: "По медиите ще ги познаете".

МВР шефът заяви още, че премиерът Бойко Борисов е най-ценният й съветник заради опита, който има.

Министърът посочи, че визитата й в Китай не е била "да си гледа кефа", а част от партньорството с чужди служби.

Тя определи декларацията на КРИБ, в която се иска оставката й, ако не бъде разкрито убийството на бизнесмена Александър Антов, като "нелепа". По думите й в нея ясно личи личният мотив.

Бъчварова каза още, че бизнесмените не са привилегирована група за МВР, а това са всички български граждани и ако трябваше да избира приоритетни групи, "няма да са тези, които почиват по 15-20 дни извън България".

По думите й проблемите на българския бизнес се коренят в неговия генезис, в историята на неговото развитие в последните 25-30 години, във всепризнатия факт на нелоялна конкуренция в бизнеса и в невъзможността на съдебната система да се справи със споровете между отделните бизнес субекти.

Тя излезе и с предложение – КРИБ да учреди награда за служител на МВР, който разследва нелоялна конкуренция и финансови измами, след като тези дни стана ясно, че работодателската организация би дала парична награда за разкриване на убийството на Антов.

"Убийствата са изключително неприятни, но да се генерализира този проблем по истеричен начин, означава преднамерена кампания към МВР и реални пречки за работата на служителите", подчерта още тя.

Румяна Бъчварова каза, че я тревожи най-много убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина. Тя уточни, че лично се е запознала с информацията и е свършена страхотна работа, но за съжаление към момента тя е без резултат.

Бъчварова каза, че има лични нападки не само към нея, но и към ръководството на МВР. Тя подчерта, че главният секретар на МВР Георги Костов не само не е идвал пиян на работа, както се твърди, но и не пие.

По думите й реформите в МВР, които щели да увеличат администрацията, са на компютъра й и не може да се коментира нещо, което не е обявено. Бъчварова съобщи, че това ще стане следващата седмица, като уточни единствено, че реформата в МВР е в 7 насоки.

"Служителите на МВР работеха по времето, когато парламентът си почива 3 седмици, докато други хора си почиваха на дълги ваканции някъде другаде и изведнъж, събудили се и дошли си, чудейки се как да започнат този парламентарен сезон, те решават да критикуват МВР. Това е недопустимо", настоя Бъчварова, като подчерта, че служителите вършат съвестно и професионално своята работа и ще продължат да го правят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
15
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Жалко, изглеждаше умна жена, да използваш епитети на коритаровци е най-малко нелепо, лично аз исках да й помогна със съветите, оказа се, че се е помислила за "велика" - след подобно непремерено изказване по повод градивна критика и още повече на бизнеса - това е началото на края - ЖАЛКО, имаха шанс да помогнат на България.
113
0
 
19
 
! Отговори
тя преди 8 години
Г-жо Бъчварова , ако аз съм на вашто място и прочета хората колко са недоволни от ведомството , което ръководя , веднага ще си подам оставката , камо ли да правя *** изказвания!
112
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаете ли колко народ работи на минимална заплата в МВР или близка до нея? А простия народ завижда, че работели на """"държавна работа"""""? Как един честен поицай може да понесе това, реформените експрименти и бруталното медийно антиотношение спрямо себе си?!?!?
111
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като със слухове се пенсионираха хиляди как да има подобрение. Пенсионираните ги няма на работа, като специалисти, те карат таксита вече и са пазачи на паркинзи. Ето например като дадоха табелите да ги правят частни фирми, вместо държавна, какъв е ефекта в последните няколко години - още по-некачествена услуга и приходите са за частници. Йовчев ликвидира и евтиния държавен СОД.
110
3
 
14
 
! Отговори
тя преди 8 години
Полицията е абсолютно некадърна и марзелива. Само заплатите са им в главите , но какво правят за да си ги заработват, самото присъствие без полезна дейност не оправдава заплатата! Полицаите не са на страната на потъпрпевшия от престъплението, а на страната на престъпника , защото той в повечето случаи отговаря на манталитета им!
109
1
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Посегатеслство срещу националната и обществена сигурност е липсата на компетентност и желание за работа в МВР, като се почне от министъра и се свърши в обикновения полицай !
108
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страхотна работа , ама без резултат - демек гербаджийска.Ленти , асвалт за милиони от скъсаните ни джобове , след месецдупки .
107
0
 
19
 
! Отговори
муйчо преди 8 години
ОСТАВКА
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
положението е оголено финансово и кадрово. От 26 годишни рИформи. А предстои още да се оголи със задаващата се тн административна реформа, дано Бъчварова да не се остави на популизма и да я спре. Да се назначат още поне минимален минимум хора. МВР е стопено наполовина и няма как това да не рефлектира върху общественото недоверие.
105
0
 
18
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Точно Бъчварова да говори за компетентност за МВР е нагло и нелепо!Критиките към МВР били неоснователни и били посегателство срещу обществената сигурност !Ами Бъчварова, покажете резултати, не да говорите врели некипели !Каква е разкриваемостта на:-кражбите на мпс?-взломните кражби и въоръжените грабежи?-убийствата без тези в резултат на битови скандали?-джебчийските кражби в градския транспорт и моловете?-телефонните измами?-какво е доверието на обществото в МВР и съдебната система ?
104
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Случая ИНдиго - без резултат? Сетрите Белнейски? Без резултата ? Убиеца на Луканов - без резултата? кой е отговорен за убийството на Чакъра - ББ! Аферата в Лясковец - наказани, виновни? - няма МВР, направо да се закрие, ненужна институция само знаят да бият хората...
103
1
 
17
 
! Отговори
Меги преди 8 години
Мен пък ме притеснява, че вчера беше убито едно дете,убийците хванати.ще се завлачат едни дела и накрая тези същите *** ще са пуснати. Единият бил криминално проявен, значи МВР пак е свършило прекрасна работа, ама без резултат. Притеснява ме, че зимата няма никой на вилата и не знам как ще я заваря пролетта. Притеснява ме,че 112 е порнография.Притеснява ме, че вече няма човеци след като само подминаваме побои и никой не помага. Не е виновна бедността, че сме лоши. Виновни сме си ние !
102
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА!
101
0
 
24
 
! Отговори
погр ебален агент преди 8 години
МВР шефът заяви още, че премиерът Бойко Борисов е най-ценният й съветник заради мутренския опит, който има.
100
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българи, не пишете нищо ! Това ще е сензацията на деня ! Само - ОСТАВКА !!! Нищо друго ! Те знаят защоОСТАВКА
99
0
 
19
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Бъчварова, МВР изобщо не работи, сопваш се защото си притеснена за местенцето си, Бойко снощи по ТВ говореше куп глупости защото също като тебе беше нервен, притеснен и уплашен, защото ако бизнеса тръгне против него, той си отива. Осрахте се Бъчварова, и вече замириса.
98
0
 
16
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 8 години
Когато от някой нищо не става, той става министър на МВР!
97
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това, което разбрах от целия цирк е че НИКОЙ няма право да коментира и/или да критикува МВР. На това му казват ДИКТАТУРА!В крайна сметка ние го позволяваме.....
96
0
 
18
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Как човек да вярва на думите след като всекидневно се сблъсква с реалността в България? Къде куцат нещата след като ни се казва, че е свършена огромна по обем работа но резултат няма? След като няма резултати не трябва ли някой да поеме отговорност? Или стилът,, все друг ни пречи" е основен в управлението на държавата!?
95
0
 
9
 
! Отговори
Решението преди 8 години
"Делото за спасение на давещите се е в ръцете на самите давещи се!"