Да се затворят границите на ЕС, зове Борисов

Трудно "тези маси ще бъдат интегрирани", призна премиерът ни
174
Да се затворят границите на ЕС, зове Борисов
Снимка: Булфото

Границите на ЕС трябва да се затворят и да се спре притокът на мигранти, докато не се реши проблемът с тези, които вече са влезли в Европа, настоя премиерът Бойко Борисов по време на първия за годината блиц-контрол в парламента.

"Позицията ни винаги е била, че не само квоти трябва да се направят, а незабавно да се затворят границите“, отговори той на соцлидера Михаил Миков, който поиска да знае какво е отношението на правителството за квотите за разселване и дебатът за преосмисляне на споразумението от Дъблин, което задължава бежанците да подадат молба за убежище в първата държава от Евросъюза.

Според Борисов това споразумение не работи. Той смята, че в Европа могат да останат тези, които бягат от смъртта и войните и за тях ще се осигури образование, работа, социални грижи, защото ще се интегрират. Другите мигранти обаче трябва да бъдат връщани породните им места.
 
"Подкрепихме квотите, но и те няма как да сработят по простата причина, че тогава няма да правим лагер, а трябва да правим затвор, защото имаме по 6-7 пъти задържани хора - бягат, връщат се", призна премиерът. Според него в Европа няма позиция, която да ни каже какво ще стане и как ще стане.

"Различни държави градят своите интереси, защитават ги. На самите общества не им харесва това, което се случва, едни ги поканиха, а други трябва да дават милиарди за да ги издържат", каза още Борисов.

Според него и последните събития като проява на агресия от страна на мигранти като сексуалните посегателства над жени в нощта срещу 1 януари в Германия, са показали, че много трудно "тези маси ще бъдат интегрирани".

"Вече основно задържаните по нашите граници са афганистанци, а те са израсли в условия на войни и около тях талибани. Трудно е да интегрираш такъв човек, защото отношението им и към жените е друго заради тяхното възпитание", обобщи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИНТЕРГРАЦИЯТА е най-голямата Манипулация в Германия , също и Интеграционните курсове по немски , немкият език и граматика са супер трудни за научаване така че с курсове по немски никога няма да стане , не е за отчайване но това е Реалноста
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко се прави умишлено.Емигрантите ги набутват в Европа за да се възродат неонацистките партии.Възраждат Хитлеризма.
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жу.налюгите да кагат ко.ко клошари лежат в болницитеКъде са кризисните центрове зо бедстващи българиЗащото от Брюксел ни ги връщат
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идва зимаНикой не мисли за българските биздомници.Оставени на открито ,глодни и жадни, боледуватТака родните болници се превръщат в скъпи приютиД.угарят Бойко не е нахранил гладните българи, тръгнал да си внася от Африка
96
0
 
2
 
! Отговори
е преди 8 години
Ами да ги затворят -20 г опяваха да няма граници и тъкмо им повярвахме и хоп .
95
0
 
6
 
! Отговори
кака преди 8 години
Леки проблясъци, все още хаотични, но проблясъци.Да не би защото на баба Меркел и се клати стола...
94
2
 
0
 
! Отговори
а преди 8 години
След последните инструкции на ИД вече не можем да отличим БПЦ от ИДИЛ.Дядо Йоан е копие на Ал Багдади.
93
1
 
1
 
! Отговори
д преди 8 години
За всичко са виновни либералите,комунистите и жените.
92
1
 
3
 
! Отговори
До 134 - Moranbong преди 8 години
Защото винаги е действал на принципа ден да мине, друг да дойде, винаги следва събитията, няма дългосрочна визия за нищо, накъдето духне вятъра - и той натам.
91
0
 
12
 
! Отговори
ядосана преди 8 години
На думи звучи прекалено захаросано, но...1. Колко от неитнегрируемите "бежанци" е депортирала нашата държава обратно по родните им места?2. Това изказване дали го е споделил на "началниците" в Брюксел или само за пред избирателя се показва с топки?
90
0
 
16
 
! Отговори
Интеграция ??? преди 8 години
Абе ние Бойко толкова години не можахме да го интегрираме, та тия ли ..... ??? Абсурд !!!
89
0
 
8
 
! Отговори
аз преди 8 години
бе това си е пак тяна политика нали идва края на мандата трябва да се направи нещо , типична герберска черта след това *** гербаджий ще кажат ето направи нещо дай да го дигнеме на власт и слет това познайте , ще отвори границите и ще ни натресе половината Азия в Бг. типична Герберска черта , но тоя НЕ!!! не позна...по добре да се маха..
88
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-накрая да каже нещо смислено.
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТериА ти мислиш , че наш`то недоразумение ще разбере за какво говориш?
86
0
 
25
 
! Отговори
Тери преди 8 години
Бойко! Интеграция е мръсна1 дума не само защото не работи а защото е несправедливо ти да дадеш на чуждите това което принадлежи на нацията! Не трябва да има интеграция защото това е подмяна на истинската нация, на народа с чужденци! Вместо това трябва да се наливат огромни суми пари за стимулиране на българите да имат многодетни семейства а не на малцинства които са ни натресени от османските *** по време на робството! България за българите! Европа за европейците!
85
2
 
9
 
! Отговори
А ти? преди 8 години
"Различни държави градят своите интереси, защитават ги. На самите общества не им харесва това, което се случва, едни ги поканиха, а други трябва да дават милиарди за да ги издържатА ти какво правиш? Нито градиш нашите интереси, нито на обществото м харесва как се мяташ на посоки и козируваш на бабичката! Защо не ни попиташ да ти кажем, че Орбан е най-добрият, а ти за нищо не ставаш!
84
0
 
15
 
! Отговори
Зов преди 8 години
Е откога всички в сумати форуми - зовеме - затворете границите - квъ беше тази ограда - какво е чудо - колко време се строи - ами граничните пунктове - бе как влизат тези коли с 20-30 еумигранти ли са миграция ли правят - не беше ли миграция - когато отиват да се размножават животните ... Затворете границите и паспортни проверки по улиците....
83
0
 
7
 
! Отговори
Тери преди 8 години
Бойко! Корена на това зло, на новите ислямистки нашествия са доктрините на неолиберализма, т0лерастията и всичко което произтича от тях. Направи нужното тези които бяха техни поддръжници да си получат заслуженото! Не ги оставай а си идат смиром! Разбери откъде идва доктрината на неолибералзма и ще разбереш кой мисли злото на Европа.
82
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 116И кой очакваш да дойде на власт точно ? Някой мистичен спасител, който ще има тотално различна политика ли ? От къде ще се вземе ? Хубаво оставката ама ...
81
0
 
2
 
! Отговори
След дъжд качулка преди 8 години
Как ще се затвори, въздухът ли над браздата ще сгъстим?