Да се затворят границите на ЕС, зове Борисов

Трудно "тези маси ще бъдат интегрирани", призна премиерът ни
174
Да се затворят границите на ЕС, зове Борисов
Снимка: Булфото

Границите на ЕС трябва да се затворят и да се спре притокът на мигранти, докато не се реши проблемът с тези, които вече са влезли в Европа, настоя премиерът Бойко Борисов по време на първия за годината блиц-контрол в парламента.

"Позицията ни винаги е била, че не само квоти трябва да се направят, а незабавно да се затворят границите“, отговори той на соцлидера Михаил Миков, който поиска да знае какво е отношението на правителството за квотите за разселване и дебатът за преосмисляне на споразумението от Дъблин, което задължава бежанците да подадат молба за убежище в първата държава от Евросъюза.

Според Борисов това споразумение не работи. Той смята, че в Европа могат да останат тези, които бягат от смъртта и войните и за тях ще се осигури образование, работа, социални грижи, защото ще се интегрират. Другите мигранти обаче трябва да бъдат връщани породните им места.
 
"Подкрепихме квотите, но и те няма как да сработят по простата причина, че тогава няма да правим лагер, а трябва да правим затвор, защото имаме по 6-7 пъти задържани хора - бягат, връщат се", призна премиерът. Според него в Европа няма позиция, която да ни каже какво ще стане и как ще стане.

"Различни държави градят своите интереси, защитават ги. На самите общества не им харесва това, което се случва, едни ги поканиха, а други трябва да дават милиарди за да ги издържат", каза още Борисов.

Според него и последните събития като проява на агресия от страна на мигранти като сексуалните посегателства над жени в нощта срещу 1 януари в Германия, са показали, че много трудно "тези маси ще бъдат интегрирани".

"Вече основно задържаните по нашите граници са афганистанци, а те са израсли в условия на войни и около тях талибани. Трудно е да интегрираш такъв човек, защото отношението им и към жените е друго заради тяхното възпитание", обобщи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Оби-Уан Кеноби преди 8 години
До АнонимеН 103три години моряк ...а ти знаеш ли как се държи пушкалото или си просто страхливец
79
0
 
13
 
! Отговори
Тери преди 8 години
Бойко! Приемането дори на малка част от ислямистите в България ще доведе до национална катастрофа защото веднъж установили се те ще започнат своята дейност по радикализация и призиви за промяна на държавното устройство според това което са свикнали - държава изградена според ислямистки религиозни закони. Бойко!!!Учи се и подражавай на Вишеградската Четворка която се бори за добруването на народите си. От тях се учи и ги питай какво да правиш, остави я Меркел да потъне сама в кашата която надроби
78
0
 
10
 
! Отговори
Тери преди 8 години
Слушай Бойко, приеми съвета на мъдрите европейски народи! Франция която имаше от поколения ислямисти от нейните собствени бивши колонии преди още да се изсипят емигрантските тълпи имаше огромни проблеми и беше ужасно нестабилна и подложена на терористични заплахи и етнически сблъсъци. А това са родени и израснали във Франция ислямисти!!! Вземи поука! Франция - много по-богатата държава не може да интегрира с поколения ислямисти от собствените си колонии!
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сакън дрОгари не си търсете правата ,защото ни пречите да работим.
76
1
 
9
 
! Отговори
Морски преди 8 години
АТАКА настояват за затваряне на границите от преди три години.Тиквата сега ли го проумя!
75
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като лай'ното е изс'рано бърсането на гз няма да го премахне. Стара китайска поговорка.
74
0
 
11
 
! Отговори
Тери преди 8 години
Бойко слушай ме, Европа говори, Европейските народи говорят - всеки един имигрант освен сирийските християни бягащи от войната да се репатрират. Сирийските християни и в никакъв случай ислямисти могат да останат докато Сирия се омиротвори и терористите и умерените терористи бъдат окончателно разбити. Приемането на големи маси ислямисти в Европа ще доведе до такива катастрофални последици които ти е трудно да си представиш. Европа във вида който я познаваме ще изчезне.
73
1
 
3
 
! Отговори
Бъчварова преди 8 години
Да ме слушате, че ще ви издърпам ушите ей ! На баба си стола щели да клатят те ! Нехранимайковци такива ! Ша взема да накарам чичко ви полицай да ви метне един бой и ще видите тогава !
72
3
 
4
 
! Отговори
прав е преди 8 години
Бойко щото е примив, затова понякога право в десятката се изказва!
71
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов, никой не те взима на сериозно, защото си въртиш задните части наляво и надясно. Не отстояваш една позиция! Ми затвори границите! От 30км ограда направи 100. опъни я навсякъде! Наложи вето на квотите, вместо да ги приемаш и да обясняваш после, че не работели. След като си подписал е все тая, по този начин ни задължаваш. То бива популизъм, ама твоето е вече идиотизъм! България е все още, надявам се, суверена държава и може сами да взима решения за границие си! Набий си го в тиквата!
70
0
 
5
 
! Отговори
ДС преди 8 години
РЕФЕРЕНДУМ
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо ги отвори бе некадърник, сега накъде ? За кой строи таз ограда пари на вятъра върни парите и се махай.
68
0
 
16
 
! Отговори
Тери преди 8 години
Бойко щом имаш нужда някой да ти каже какво да правиш - слушай ме! Аз ще ти кажа какво да правиш. Както гласеше един лозунг "България това си ти!". Аз съм България и аз съм Европа така че слушай внимателно - не приемай никакви квоти! Квотите са средство чрез което Меркел да се отърве от проблема който тя самата създаде и да го стовари на главите на всички останали които нямат никаква вина за самоубийствената и политика на отворени граници и канене на диваци!
67
1
 
12
 
! Отговори
Оби-Уан Кеноби преди 8 години
Мобилизация е думата,Борисов...Дошло е време за ВОЙНА !
66
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Всяко нещо има граници на поведение. Редно вие само да си попадете оставката уважаеми господин бойко Борисов!!!
65
1
 
5
 
! Отговори
На снимката преди 8 години
Мазен манипулатор
64
2
 
8
 
! Отговори
Оставка преди 8 години
Оставка, върви си неграмотнико!!! Заради теб половината българи се евакуираха!
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз си мисля че ББ и СТРАНДЖАТА са един и същи човек. Няма кой друг да е
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА!
61
1
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Решението е просто и лесно.Оставете частният сектор да се заеме с казуса.Организирани граждани обхождат границата,който заловят- взимат каквото намерят в него и с бой(малко) обратно в Турция.От държавата ще се иска да не им пречи- тоест да не прави НИЩО....Веднъж разчуе ли се в техните среди как стават нещата тук,сами ще почнат да ни заобикалят.Свобода на частната инициатива!!!!!