Да се затворят границите на ЕС, зове Борисов

Трудно "тези маси ще бъдат интегрирани", призна премиерът ни
174
Да се затворят границите на ЕС, зове Борисов
Снимка: Булфото

Границите на ЕС трябва да се затворят и да се спре притокът на мигранти, докато не се реши проблемът с тези, които вече са влезли в Европа, настоя премиерът Бойко Борисов по време на първия за годината блиц-контрол в парламента.

"Позицията ни винаги е била, че не само квоти трябва да се направят, а незабавно да се затворят границите“, отговори той на соцлидера Михаил Миков, който поиска да знае какво е отношението на правителството за квотите за разселване и дебатът за преосмисляне на споразумението от Дъблин, което задължава бежанците да подадат молба за убежище в първата държава от Евросъюза.

Според Борисов това споразумение не работи. Той смята, че в Европа могат да останат тези, които бягат от смъртта и войните и за тях ще се осигури образование, работа, социални грижи, защото ще се интегрират. Другите мигранти обаче трябва да бъдат връщани породните им места.
 
"Подкрепихме квотите, но и те няма как да сработят по простата причина, че тогава няма да правим лагер, а трябва да правим затвор, защото имаме по 6-7 пъти задържани хора - бягат, връщат се", призна премиерът. Според него в Европа няма позиция, която да ни каже какво ще стане и как ще стане.

"Различни държави градят своите интереси, защитават ги. На самите общества не им харесва това, което се случва, едни ги поканиха, а други трябва да дават милиарди за да ги издържат", каза още Борисов.

Според него и последните събития като проява на агресия от страна на мигранти като сексуалните посегателства над жени в нощта срещу 1 януари в Германия, са показали, че много трудно "тези маси ще бъдат интегрирани".

"Вече основно задържаните по нашите граници са афганистанци, а те са израсли в условия на войни и около тях талибани. Трудно е да интегрираш такъв човек, защото отношението им и към жените е друго заради тяхното възпитание", обобщи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Braunau преди 8 години
До Анонимен28,da ta i tqh da gushne Boki
59
0
 
9
 
! Отговори
Некъф луд преди 8 години
Хубаво говори, ама само говори нашия Боко. На приказки е силен а на дела хич го няма.
58
0
 
7
 
! Отговори
ТЕ преди 8 години
ТОВА ЗАТВАРЯНЕ НА ГРАНИЦИТЕ..ИСТИНА ЛИ Е? ИЛИ СА ПРИНУДЕНИ ЗАРАДИ ОНИЯ ВЧЕРАШНИТЕ ДА НЕ Е ПЛАМНАЛА ЗАРАЗА...????
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ли ще каже баба Меркел за това предложение?????????
56
0
 
4
 
! Отговори
гошко преди 8 години
За бога братя, не си търсете правата, клатите държавата....трябва стабилност!
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам да се отвори специална интернет страница,където да се записва мнението по всякакви въпроси на Премиера.За да се помни какво е казал и какво е обещал.Противоречията и смяната на мнения са толкова много,че нямат запомняне.Пълен буламач.
54
2
 
3
 
! Отговори
до 64 преди 8 години
Райков беше ок- опъна се на гнусните анадолци, когато ни изнудваха с разрешителните и не пускаха нашите шофьори. Заплаши ги с ответни мерки, ама дойде ореха и клекна и подари всичко на мордор
53
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм за- никакво пускане от гнусния анадол, но защо все са много смели в бъкгария пред нашите медии, а в Брюксел са по- ниски от тревата и само кима йес йес
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
добро утро!!!
51
1
 
8
 
! Отговори
Дидо преди 8 години
Досега само лентички ти бяха в акъла.
50
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко, ако си българин затвори границите!
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още помня думите на тиквуна за Доган и Станишев ,които щеше да вкара в затвора и само на соколи щели да му станат..хахах..колко жалки са хората.
48
0
 
4
 
! Отговори
Бан преди 8 години
ОПааааа!!! Блокаж,а !!! Мадър Факър...
47
0
 
15
 
! Отговори
Истината преди 8 години
ЕС до 2-3 години ще бъде в историята! Всички Българи трябва да извикаме ясно, ВИСОКО и НЕДВУСМИСЛЕНО, че тези хора нямат място в България. Това е мнението на целокупния български народ! Трябва да се притискат политиците, за да затворят границите наистина. ЗАТВАРАЙ БОЙКО! Суверенна държава сме! НАПРАВИ ГО!В Германия в момента има либерал-болшевишки фашизъм! Нима искаме кьолнския ужас и в изтрадала България!
46
3
 
12
 
! Отговори
БАН преди 8 години
Тоя причини толкова злини на България,колкото турци и византийци не можаха за 700 години...
45
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цяла източна Европа е против задължителните квоти, а само наш Тиквун си ги иска.
44
2
 
8
 
! Отговори
ПРАВИЛНО ГЕРБ! преди 8 години
ЕС---ТРЯБВА ДА ЗАТВОРИ "ИЗБИРАТЕЛНО"-- ВЪНШНИТЕ СИ ГРАНИЦИ!!!!Б.БОРИСОВ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРАВ!!ТОВА ---ЩЕ СЕ НАЛОЖИ , РАНО ИЛИ КЪСНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
43
1
 
9
 
! Отговори
Хехх преди 8 години
Тая нощ ли го осъзна това? Засрами се бе Бойко, баба Меркел какво ще каже сега? Три папи си галил бе, срамотии говориш сега!
42
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не вярвам на нито една дума на Боко!
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политика на снижаване и мижане !Това представляваме...бедни и жалки мушици в лицето на балканските държави, да не говорим за останалите.Как не се намери някой да блъсне по масата...само подлизурковци и мишоци..гледат да си запазят властта...за пари..ДА СЕ ЗАДАВИТЕ С ТЕЗИ КЪРВАВИ ПАРИ И ВЛАСТ !!!!